• Trendy

aktualizované

Skriňa s posuvnými dverami – prečo nemôže chýbať vo vašej domácnosti?

Pri zariaďovaní bytu budete neraz stáť pred neľahkou voľbou. Na trhu je toľko modelov, že je niekedy ťažké rozhodnúť sa pre ten pravý. V tomto článku vám povieme, prečo je skriňa s posuvnými dverami nevyhnutnosťou na nákupnom zozname nábytku.
 

V tomto článku sa dozviete:

  • Prečo je výber skrine s posuvnými dverami dobrým riešením usporiadania?
  • V ktorých miestnostiach bude skriňa s posuvnými dverami dobre fungovať?
  • Aké sú najväčšie výhody skrine s posuvnými dverami?

Skriňa s posuvnými dverami – ideálna do úzkych a malých miestností

Predností skríň s posuvnými dverami môžete vymenovať mnoho, no azda ich najväčšou výhodou je fakt, že dobre poslúžia aj v malých priestoroch. Máte úzku dlhú predsieň a nedáte dopustiť na tradičnú skriňu? Nič nie je stratené! Na záchranu prichádza skriňa s posuvnými dverami, do ktorej sa zmestia všetky bundy, kabáty a množstvo ďalších vecí. Vďaka posuvným dverám sa ľahko dostanete do akejkoľvek zóny vo vnútri skrine.

Skriňa s posuvnými dverami je tiež skvelá aj do malých spální. Ak váš byt nemá pohodlných 100 metrov štvorcových a samostatný veľký šatník, potom venujte pozornosť skrini s posuvnými dverami. Ak je plocha vašej spálne len 10 metrov štvorcových, môžete do nej vložiť funkčnú skriňu. Presne takou je skriňa s posuvnými dverami, ktorá nezaberie viac miesta ako tradičné skrine s krídlovými dvermi. Každé ráno si bez problémov vezmete svoje oblečenie.
 
 
 

Konštrukčné výhody skrine s posuvnými dverami

Vďaka tomu, že v takýchto šatníkových skriniach sú posuvné dvere namiesto tradičných, výklopných dverí, je šírka tohto kusu nábytku oveľa väčšia. Oveľa ľahšie sa tak dostanete k predmetom. Konštrukcia posuvných dverí má ešte jeden plus: tento typ skrine sa oveľa lepšie umiestňuje. Nemusíte sa obávať, že dvere, ktoré otvárate, budú kolidovať s iným nábytkom, dverami alebo stenami v okolí.

Estetické hodnoty skrine s posuvnými dverami

Čo milujeme na týchto skriniach? Ich rozmanitosť povrchových úprav. Všimnite si, že posuvná skriňa ako žiadna iná môže mať nekonečné množstvo tvárí. Na jednej strane môžu byť jej dvierka vyrobené z homogénneho materiálu, ktorý tvorí s korpusom súvislý celok a vytvára dojem hladkého, nenápadného povrchu. Potom sa takáto skriňa bude hodiť do moderných interiérov s minimalistickým charakterom alebo do malých priestorov, kde daný kus nábytku splýva s povrchom steny.
 
 
 
 
Na druhej strane táto skriňa môže mať dvere z rôznych materiálov, ktoré jej dodajú jedinečný charakter. Zaujímavým riešením budú dvere pokryté zrkadlom. Toto riešenie má niekoľko výhod. Zrkadlové predné časti sú predovšetkým praktickým riešením v kontexte šatníkovej skrine. Vďaka tomu nemusíte premýšľať o mieste pre dodatočné veľkorozmerné zrkadlo, kde sa budete vidieť. Zrkadlový panel, ktorý zakrýva dvere skrine, poslúži ako zrkadlo, v ktorom si môžete skontrolovať svoj vzhľad pred odchodom do práce alebo na párty. Dvierka posuvnej skrine po celej ploche pokryté zrkadlom sú perfektným riešením do malých miestností, pretože zrkadlo priestor opticky zväčšuje. To je dôležité najmä v prípade úzkych, slabo osvetlených miestností.
ideaPRO TIP
Ak máte takúto možnosť, nedávajte skriňu so zrkadlovými čelami k oknu. Denné svetlo dopadajúce priamo na zrkadlový povrch vám bude prekážať pri pohľade na seba v zrkadle.
Okrem zrkadlových čiel si všímajte aj tie modely, ktoré pri konštrukcii čiel kombinujú rôzne materiály. Zaujímavo vyzerajú posuvné dvierka z dosky a kovu, prípadne z rôznych druhov dosiek, prípadne kombinovanie vyššie opísaného zrkadla s nábytkovou doskou. To dáva neobmedzené možnosti usporiadania a vďaka tomu sa skriňa s posuvnými dvermi dokonale hodí do každého typu interiéru.
 
 
 
 

Predsieň, spálňa, alebo možno detská izba či… kuchyňa? Tu zapadne skriňa s posuvnými dverami

Výber skrine s posuvnými dvermi do predsiene, spálne či detskej izby sa javí ako celkom samozrejmý a veľmi obľúbený. Vedeli ste však, že posuvné dvere v priestore kuchyne sa čoraz častejšie využívajú v moderných usporiadaniach bytu? Je to skvelý spôsob, ako skryť domáce spotrebiče, ako je rúra, vstavaná mikrovlnná rúra alebo dokonca chladnička, ktoré nechcete vystavovať. Toto riešenie bude veľmi praktické, ak je vaša kuchyňa v podstate kuchynským kútom, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou otvorenej obývačky. Predstavte si, aké je to funkčné a pohodlné, keď hostí prijímate v obývačke, no v ten deň neplánujete žiadne kulinárske skvosty. Svoje kuchynské kráľovstvo skryjete zachvíľku.
Pozor však na to, aby dvierka v posuvných skriniach v kuchynskej časti dokonale ladili s usporiadaním celého priestoru, do ktorého patria. Ak chcete do obývačky umiestniť skriňu alebo komodu, snažte sa zvoliť predné časti nábytku tak, aby vytvárali ucelenú kompozíciu. To neznamená, že tie v kuchynskej časti musia byť totožné s tými v priestore obývačky. Ide o rozumné kombinovanie farieb a textúr.

Zrhnutie

Skriňa s posuvnými dverami má množstvo výhod. Ide o veľmi univerzálny kus nábytku, pomocou ktorého vytvoríte praktický a priestranný šatník aj v malých bytoch. Je to aj spôsob, ako opticky zväčšiť interiér, za čo môžu zrkadlové predné časti. Pozrite si naše modely skríň s posuvnými dvermi a vyberte si tú ideálnu do vášho bytu.
 
 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články