• News&Inspirations
  • Spálňa
  • Sprievodca

aktualizované

Spálňa, ktorá upokojí vaše zmysly

Spálňa je v každom dome špeciálnou miestnosťou. Je to intímne miesto, kde sa môžeme odreagovať od zhonu každodenného života a nájsť upokojujúci pokoj, ticho a relax. Dobre je zariadiť si spálňu s osobitnou starostlivosťou, aby ste zaistili maximálny komfort a jedinečnú atmosféru. Je veľa faktorov, ktoré môžu ovplyvniť to, či v spálni nájdete relax pre telo a myseľ. Poďme sa pozrieť na najzaujímavejšie návrhy spálňového nábytku ktoré sú na upokojenie zmyslov.

V tomto článku sa dozviete:

  • Spálňa, ktorá upokojí vaše zmysly?

Nájdite relax a úľavu

Väčšina z nás žije každý deň v zhone a zameriava sa na plnenie domácich a pracovných povinností tak, aby každý deň priniesol očakávané výsledky. To môže mať za následok pocity únavy, ťažkosti s mysľou, bolesti svalov a hlavy. K tomu sa pridá stres súvisiaci s pracovnými alebo osobnými problémami. Všetky tieto faktory môžu mať deštruktívny vplyv nielen na našu pohodu, ale aj na fyzické zdravie. Preto pri výbere zostavy nábytku spálne ako aj farebných kompozícií a doplnkov dbajte na to, aby celok bol nielen pohodlný počas používania, ale umožnil aj úľavu, relax a odpočinok. Treba pamätať indície psychológov, ktorí tvrdia, že vzhľad prostredia, v ktorom dennodenne žijeme má výrazný vplyv na našu pohodu, ako aj schopnosť sústrediť sa či relaxovať. Preto sa odporúča, aby naše domy pozostávali z miestností určených na plnenie špecifických úžitkových funkcií, aby sa v nich naša myseľ sústredila na konkrétne činnosti. To znamená, že spálňa nám poskytne efektívnejší odpočinok a zas viac sústredení budeme v samostatnej kancelárii alebo v zóne určenej len na prácu.

Biela spálňa

Biele spálne sú obzvlášť obľúbené už niekoľko sezón a zdá sa, že tento trend tak skoro nezmizne. Moderné aj štylizované interiéry vyzerajú krásne v nadčasovom odtieni bielej. Pretože biela má veľa výhod. No v interiéroch si ho ceníme predovšetkým pre to, že sa dá ľahko kombinovať s inými farbami, a že presvetlením miestnosti zvyšuje dojem priestrannosti. Biela spálňa je však dobrý nápad ešte z jedného dôvodu. Biela a iné neutrálne odtiene pôsobia na naše zmysly obzvlášť upokojujúco. Výberom bieleho nábytku do spálne získate nielen elegantné a esteticky príjemné usporiadanie, ale aj pozitívne ovplyvňujúcu efektívnosť odpočinku.

Čo ešte bude prospešné pre efektívny relax v spálni?

  • Vhodné osvetlenie, ktoré neunaví váš zrak a dodá interiéru útulnú atmosféru.
  • Textílie, ktoré zdôraznia efekt útulnosti.
  • Vybrané dekorácie a doplnky budú vyvážené v súlade s prijatým dizajnovým štýlom.
  • Posteľ s matracom a roštom – optimálne prispôsobená k individuálnym potrebám užívateľov.
  • Leňoška alebo kreslo s funkciou Relax, ktoré vám umožnia pohodlne relaxovať aj počas dňa.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

5 z 1 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články