• News&Inspirations

aktualizované

Stolička je najdôležitejším a najpoužívanejším kusom nábytku

Stolička je asi tým najdôležitejším a najpoužívanejším kusom nábytku ako v domácnostiach, tak v kanceláriach. Slúži k stolovaniu, odpočinku aj ako súčasť pracovného miesta. Ako ju vybrať, aby bola pohodlná a neohrožovala vaše zdravie?

Komplet bialych nábytku do salonu Viktoria - biela / čierna

Komplet bieleho nábytku do salónu

Doma u stolu má väčšina z nás drevené alebo kovové stoličky so štyrmi nohami, bez koliesok a možnosti hojdania. Kupujeme ich často ako súčasť stola, ich výber až tak neriešime. Ako ale vybrať konferenčnú stoličku, ktorá bude slúžiť ako stolička pre hostí, pracovných partnerov aj ako pohodlné miesto k sedeniu nad počítačom?

Keď sa povie konferenčné stoličky

Ako už názov napovedá, ide o stoličky, ktoré sa využívajú pri rôznych konferenciach, prednáškach, v zasadacích miestnostiach, v školách, pri kultúrnych akciách. Pri ich výbere je potrebné si uvedomiť, či hľadáte pohodlnú stoličku na dlhšie sedenie alebo na nezvyšnú dobu, kedy potrebujete niečo rýchlo vyriešiť a nechcete svojho hosťa nechať na stoličky rozsedieť a jednanie zbytočne preťahovať.

Ako konferenčné stoličky vybrať?

Ponuka konferenčných stoličiek je pomerne pestrá, jednotlivé typy sa líšia malými alebo väčšími detailmi. Pre niekoho nepodstatná vec, pre iného niečo celkom zásadného. Konferenčné stoličky totiž majú miesto aj v domácnostiach. Neveríte? Len sa zamyslite nad tým, na čom sedíte, keď trávite čas na notebooku? Máte ho na kolene alebo na konferenčnom stolíku? Čo takto urobiť si doma pokojný kútik s pohodlnou stoličkou?

Rozmery konferenčnej stoličky

Aby sa na stoličke dobre sedelo, musí mať správne rozmery. Zamerajte sa hlavne na:

Celkovú výšku stoličky. Výšku sedáka, ktorá by mala byť o niečo menšia než dĺžka nohy ku kolenu. Hĺbku sedáku – Keďsa opriete, mala by medzi hranou sedadla a plochou lýtka pod okolo zostať medzera, aby sa vám pohodlne sedelo. Chodidlá by mali byť celé položená na zemi. Šírku sedadla prispôsobte priestorovej náročnosti osôb, ktoré na nej majú sedieť. U konferenčných stoličiek nie je vôbec od veci nastaviteľná výška sedadla. Každý si ju potom prispôsobí svojejpostave.

Nosnosť konferenčnej stoličky

Väčšinou sa pohybuje medzi 100-150 kg, čo býva dostačujúce. Sú však aj jednoduchšie stoličky, ktoré majú oveľa nižšiu nosnosť, než klasické kancelárske stoličky. Konferenčné stoličky sú pre prácu skutočne dôležité. Nosnosť je dôležitá podľa vašej vlastnej hmotnosti, avšak stolička konferenčná stolička s nosnosťou 100 kg vám určite bude stačiť.

Farba a čalúnenie

Podľa toho, k čomu budete stoličky používať a kde, zvoľte farbu a materiál čalúnenia stoličiek. Vyberať môžete z: plastových konferenčných stoličiek, drevených konferenčných stoličiek, čalúnených konferenčných stoličiek s látkovým poťahom. Konferenčných stoličiek s čalúnením z kôže (pravá koža, eko-koža). Konferenčné stoličky dokážu prepožičať vašej domácnosti alebo pracovni zvláštny vzhľad. Hodia sa ako do pracovne, tak do kútika, kde si po večeroch chcete niečo nájsť na internete. Farby sú dôležité najmä pokiaľ máte kanceláriu, v ktorej zvyknete tráviť veľa času a potrebujete si v nej vytvoriť priestor.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články