• Industriálny/loft
  • Štýle

aktualizované

Stoličky v loft štýle, spôsob na módne usporiadanie interiéru

Nábytok v loft štýle robí v súčasnosti skutočnú senzáciu. Oceňujeme ho pre jeho originálny dizajn a jedinečný charakter. S jeho pomocou môžete dať svojim interiérom zaujímavý výraz. Pri zariaďovaní interiéru v súlade s industriálnym štýlom by ste nemali zabúdať na stoličky, pretože majú veľký potenciál z hľadiska tvarovania dekoratívnosti jednotlivých usporiadaní interiérov. Veľa ľudí považuje stoličky za typické úžitkové vybavenie. Avšak zohrávajú obrovskú úlohu z hľadiska estetiky usporiadania jednotlivých miestností. Zistite, aké vlastnosti majú stoličky v industriálnom štýle a prečo je dobré ich integrovať do vášho domáceho interiéru.

 

Niekoľko slov o loft štýle

Loft je interiérový štýl charakterizovaný minimalizmom, použitím surových dokončovacích materiálov a veľkou jednoduchosťou všetkých prvkov vybavenia. Postindustriálny obytný priestor sa vyznačuje použitím betónu, tehly, skla, dreva a kovu. Typické loftové priestory sú vysoké miestnosti s veľkými oknami a bodovým osvetlením. Takéto usporiadania by mali zahŕňať aj efektívne stoličky v loft štýle. Pri zariaďovaní interiérov v industriálnom štýle sa využívajú charakteristické formy nábytku, ktoré spájajú moderný dizajn so strohým výrazom. Veľa ľudí volí aj eklektický prístup k loftovému štýlu tým, že kombinuje napríklad moderné modulárne rohové sedačky s industriálnou dekoratívnosťou. Takáto kompozícia pôsobí mimoriadne efektne a nadobúda nadčasový charakter. Často pri zariaďovaní takýchto interiérov používajú aj odkryté rúry, káble alebo stropné lišty, ktoré v strohom prostredí získavajú dekoratívnejší charakter.

krzesła w stylu industrialnym

 

Čím sa vyznačujú loftové stoličky?

Nábytok v loft štýle je dobrou voľbou pre ľudí, ktorí oceňujú moderný industriálny štýl a minimalistický škandinávsky štýl. Sedací nábytok aj stoly so stoličkami sa vyznačujú strohosťou a jednoduchosťou v kombinovaní s inými štýlmi. To je dôvod, prečo je industriálny štýl taký populárny. Pretože nie je potrebné usporiadať celý priestor v jeho konvencii, ale úspešne kombinovať jeho prvky (nábytok, doplnky, štruktúry) aj s inými štýlmi interiéru. Stoličky v industriálnom štýle sú ideálnym spôsobom, ako vniesť sofistikovaný výraz a takto premeniť kompoziciu škandinávskeho alebo moderného usporiadania. Najcharakteristickejšie sú kovové stoličky, ktoré svojou formou pripomínajú dielenský nábytok. Pre ľudí, ktorí uprednostňujú trochu prelomiť strohosť takýchto tvarov, odporúčame stoličky, ktorých kovová konštrukcia je obohatená o sedadlo alebo operadlo z prírodného dreva. Takéto stoličky sa ľahko integrujú do hotových aranžmánov vďaka univerzálnosti suroviny.

krzesło loft metalowe

 

Čalúnené stoličky a industriálny štýl

Mnoho ľudí sa pýta, či industriálny štýl predurčuje potrebu vyberať si len nábytok so strohým dizajnom. Pre fanúšikov útulných interiérov máme dobrú správu. K takýmto interiérovým usporiadaniam sa výborne hodia aj čalúnené stoličky. Jedinou podmienkou potom je, aby mali prvky dizajnu odkazujúci na loftový štýl. Môžu to byť napríklad kovové alebo drevené nožičky, ktoré sa zužujú smerom nadol. Oplatí sa vybrať stoličky s jednoduchým dizajnom odkazujúcim na ikonické nábytkové dizajny vytvorené v 50. – 70. rokoch, vďaka čomu dokonale zapadnú do industriálneho štýlu a zároveň budú ladiť s modernými prvkami dekoru. Loftový štýl dáva veľké možnosti z hľadiska skladania rôznych prvkov vybavenia, vďaka čomu úspešne dosiahnete štýlové interiéry v industriálnom duchu. Kľúčom k úspechu je použitie charakteristických materiálov a surovín a dôraz na minimalizmus.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články