• News&Inspirations

aktualizované

Tipy na rekonštrukciu domu

3 tipy na rekonštrukciu staršieho domu. Chystáte sa vylepšiť si svoj interiér domu, ktorý nepatrí k najnovšej zástavbe? Prinášame vám tipy, ako môžete jednoducho zmodernizovať predsieň, kuchyňu a kúpeľňu.

Moderné, ale štýlové

Vybavenie interiéru by malo byť v prvom rade funkčné, hoci si chcete udržať pôvodný štýl. Môže tak vzniknúť nadčasový interiér, ktorý je zariadený s dôrazom na kvalitu spracovania použitých materiálov a ich praktickosti. V predsieni, kúpeľni a kuchyni by mal prevládať materiál, ktorý je odolný nielen proti vlhkosti, ale tiež proti nárazom. V prípade, že v rodine máte malé deti, tak sa môže stať, že ich neustrážite a môže im nejaký predmet spadnúť na podlahu. Z týchto dôvodov sú vhodnou alternatívou keramické obklady a dlažby, ktoré majú ľahkú údržbu. Môžete si vybrať dizajn, ktorý príliš nenaruší pôvodný štýl interiéru. 

Kameň a motívy starých dlaždíc

Podlahu na chodbe a schodišti môžete hravo zladiť, keďže centrálne schodisko je hlavným komunikatívnym prvkom domu. Na vstupnej chodbe môžete nájsť dlažbu, ktorá vám celý priestor ešte viac zútulní. Populárne sú rôznorodé motívy dlaždíc, napríklad historické motívy, z ktorých na prvý pohľad dýcha kúzlo starých čias. Zároveň sa však môžu vyznačovať vlastnosťami rýdzo-moderného povrchu spolu so všetkými výhodami, ako je odolnosť proti kamienkom, podpätkom alebo špiny z topánok. 

Biela kuchynská linka prevzdušňuje priestor

Zhotoviť kuchyňu tak, aby spĺňala všetky súčasne požiadavky moderných vybavení nebolo nikdy naozaj jednoduché. Výrazným obmedzením môže byť tiež umiestnenie okien alebo dverí, poprípade nevhodné rozmiestnenie iného interiérového vybavenia. Úložné kuchynské skrinky dokážu chytro vyplniť obmedzený priestor, ktorého komfort zvyšuje varný ostrovček. Dvierka môžu tiež kontrastovať s povrchom obkladov steny za linkou, moderné sú keramické biele tehly, ktoré nemajú ťažkú údržbu. V niektorých prípadoch je napríklad drevený povrch v kuchyni nemožné vyčistiť abrazívnymi prostriedkami na čistenie, pretože by sa ľahko poškrabal. V miestnosti kde sa neustále varí, sa jednoducho nedokáže vyhnúť mastnote. Preto je dôležité, aby šla kuchynská linka, obklady a podlaha jednoducho udržovať a je dôležité, aby boli odolné proti vysokým teplotám. A preto sú keramické obklady častou voľbou v interiéri. O bielej farbe je známe to, že dokáže kuchyňu presvetliť a prevzdušniť interiér, preto často v kuchyni dominuje. 

Kúpeľňa v elegantných farbách

Kúpeľňa s moderným vybavením, ktoré rešpektuje historický ráz domu pôsobí striedmym dojmom. Obklady vo svetlo béžovej farbe môžu byť doplnené bielou alebo modrou farbou obkladačiek, ale aj zaujímavé reliéfne dekorácie. Ak už sa rozhodnete napríklad pre imitáciu dreva, tak by malo ísť o materiály, ktorým nevadí voda, vlhkosť ani slnko. Rektifikované dlaždice umožňujú pokládku s minimálnou šírkou spáry, čo znamená, že tu nie je žiadny priestor pre plesne. Výhodou môže byť ešte dopredu nainštalované podlahové vytápanie, ktoré vám ušetrí veľa práce. 
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

5 z 1 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články