• News&Inspirations

aktualizované

Tmavá strana spálne

Ešte donedávna boli štylizácie v jasných farebných kompozíciách hlavným trendom interiérového dizajnu. Biela, sivá a svetlobéžová dominovala spálňam, obývačkám a kuchyniam. Dnes si však možno všimnúť, že trendy priniesli novinky v podobe tmavých farebných kompozícií. Tmavé spálne sú preto čoraz obľúbenejšie. Zistite, ako si takúto spálňu môžete zariadiť a aké sú jej výhody.

Tmavá alebo svetlá spálňa?

Spálňa je hlavným a najintímnejším interiérom. Práve v tejto miestnosti sa môžeme cítiť slobodne, upokojiť sa po dlhom dni strávenom každodennými povinnosťami, ako aj efektívne oddychovať a regenerovať. Preto pri výbere farieb, štýlu, povrchových úprav, ako aj zostáv spálňového nábytku sa oplatí dbať na to, aby vytvorené usporiadanie viedlo k odpočinku a relaxácii. Pretože prostredie, v ktorom dennodenne žijeme, má významný vplyv na našu náladu. V súčasnosti môžeme vidieť dva popredné trendy interiérového dizajnu venované spálňam. Prvou je dlhodobo obľúbená biela spálňa, ktorej kompozícia vychádza zo svetlých neutrálnych farieb. Takéto interiéry prispievajú k relaxácii a umožňujú vám upokojiť sa, takže sú ideálne pre spálňu. Niet divu, že móda pre biele spálne je univerzálna a nezmizne. Napriek tomu sa teraz objavil druhý trend, a to tmavé spálne. Ich najväčšou prednosťou je útulnosť a intímna atmosféra. Majú tiež pozoruhodne elegantný charakter, ktorý v spálni vytvára auru intimity a relaxu.

 

 meble do sypialni


Ako zariadiť tmavú spálňu?

Tmavé farby interiér opticky zmenšujú. Majiteľom malých spální preto radíme, aby ich používali s mierou. Tmavou farbou môžete vymaľovať napríklad len jednu stenu za posteľou. Je to ideálne riešenie pre úzke spálne, pretože umožňuje zlepšiť proporcie miestnosti. Vo veľkej spálni môžete ísť o krok ďalej a viac použiť tmavé farby. Je potrebné pripomenúť, že táto miestnosť je o tichu a relaxácii. Vyhnite sa teda výrazným kontrastom, ktoré pozostávajú zo svetlých a tmavých farieb. Čierny, antracitový alebo tmavomodrý nábytok bude dobre ladiť v tmavých spálňach. Dobrou voľbou je aj nábytok z tmavého dreva. V tmavých štylizáciach vyzerajú krásne zlaté a medené akcenty, zelené rastliny a teplé bodové osvetlenie.

 

ciemne meble do sypialni 

Ideálne farby pre tmavú spálňu:

·        Antracitová

·        Námornícka modrá

·        Flaškovo zelená

·        Bronzová

·        Čierna

Tmavé spálne s drevom

Najmódnejšie štylizácie tmavých spální dokazujú, že sa oplatí zaviesť do ich dekorácie prvky prírodného dreva. Laminátové a drevené podlahy v tmavom odtieni dreva môžu výrazne prispieť k vytvoreniu útulnej a intímnej atmosféry v spálni. To znamená, že nielen nábytok do spálne musí byť drevený, aby sa vytvorila zaujímavá atmosféra. Tmavý nábytok do spálne z MDF a iných nábytkových dosiek s matným alebo lesklým povrchom sú krásnou výbavou moderných interiérov.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články