• Trendy

aktualizované

Top 5 najpopulárnejších stolov do jedálne!

Bez ohľadu na to, či sa jedáleň nachádza v samostatnej vyhradenej miestnosti alebo je súčasťou otvoreného priestoru, stôl bude vždy stredobodom pozornosti. Dokonalý jedálenský stôl by mal spĺňať očakávania členov domácnosti a mal by zapadať do štýlu usporiadania celej miestnosti. Dnešný trh ponúka mimoriadne široký výber modelov, ktoré sa líšia nielen formou a funkčnosťou, ale aj dizajnom. Preto môže byť konkrétny výber dosť náročný. Zistite, čomu sa pri výbere jedálenského stola oplatí venovať pozornosť a ktoré modely sú momentálne najobľúbenejšie.

V tomto článku sa dozviete:

  • Čomu venovať pozornosť pri výbere jedálenského stola?
  • Ktoré modely jedálenských stolov sú dnes najpopulárnejšie?
  • Ako si vybrať jedálenský stôl, ktorý bude funkčný a efektívny?
  • Ako si vybrať dokonalý jedálenský stôl?

Správna veľkosť a funkčnosť stola

Stôl je hrdinom každej jedálne. Tu trávime čas pri rodinných jedlách a prijímame hostí počas oslavovaní špeciálnych príležitostí. Pri výbere jedálenského stola preto dbajte na to, aby pôsobil efektne a konzistentne s celým usporiadaním, vďaka čomu bude reprezentatívny. Okrem toho je dobre skontrolovať praktické vlastnosti a funkčnosť jednotlivých modelov. V prvom rade si dajte pozor na veľkosť. Bolo by dobré, keby to zodpovedalo počtu členov domácnosti, ktorí pri ňom jedia. Odporúča sa na osobu aspoň 60 cm priestoru. Ak príjímate často hostí, najlepším riešením bude rozkladací stôl, ktorý poskytne dodatočný priestor na sedenie a stôl tak nebude denne zaberať príliš veľa miesta.

Stôl do jedálne a štýl interiérového usporiadania

Pri výbere jedálenského stola je dôležitá celá kompozícia interiérového usporiadania. Dokonalý stôl by mal ladiť s dekorom, farbami a vybavením miestnosti. Zvážte, v akom štýle je zariadená vaša jedáleň – v modernom alebo viac tradičnom štýle. Okrúhle modely stolov vyzerajú dobre v elegantných a eklektických miestnostiach. Dodávajú im útulný a zároveň štýlový charakter. Na druhej strane, jedálenský stôl s minimalistickým dizajnom a obdĺžnikovým tvarom stolovej dosky sa bude dobre fungovať v klasickom aj modernom dizajne. Je to azda najviac nadčasový tvar.

Najpopulárnejšie stoly do jedálne

Stôl do jedálne Halle

 
Jedálenský stôl z kolekcie Halle je modelom, ktorý dokonale zapadne do moderného charakteru usporiadania v industriálnom, modern a eklektickým štýle. Tento kus nábytku je možné rozložiť na šírku 220 cm, čo z neho robí mimoriadne funkčným stolom. Model je osadený na čiernych kovových nohách, vďaka čomu pôsobí stabilne a masívne. Elegantná stolová doska v odtieni dub wotan dokonale ladí s kovom a robí tento kus nábytku ešte viac dizajnovo univerzálnejším.

Stôl do jedálne Loft Rozalio

 

Model je dostupný v niekoľkých veľkostiach, z ktorých si môžete vybrať: stôl Rozalio v loftovom štýle je mimoriadne obľúbeným modelom, ktorý je oceňovaný pre svoj nadčasový dizajn a efektné dokončovacie materiály. Stolová doska tohto kusu nábytku je vyrobená z masívneho, olejovaného dubového dreva v troch farebných prevedeniach na výber. Základom stola sú lakované matné čierne nohy. Táto kombinácia materiálov vytvára mimoriadne atraktívny kus nábytku v industriálnom štýle. Jednoduché tvary zdôrazňujú jeho nadčasovú estetickú hodnotu. Možnosť zakúpenia nadstavca na predĺženie stola umožňuje ubytovať ešte viac priateľov.
– 140×80
– 160×80
– 160×90
– 180×90
– 180×100
– 200×90
– 200×100

Stôl do jedálne Albert

 

Stôl Albert si získava mnohých priaznivcov vďaka módnemu dizajnu odkazujúcemu na industriálny štýl. Dokonale preto zapadne do surových loftových interiérov, kde vládne predovšetkým prirodzenosť a kombinácia kovu a dreva. Je vyrobený z prírodného kusu dubového dreva a práškovo lakovanej ocele. Dekoratívny výraz minimalistickému stolu dodáva zaujímavý tvar kovovej podstavy, ktorý sa prelína. Vďaka ručnej výrobe a použitiu jedinečného kusu dreva je každý model jedinečný. Produkt je vyrobený len na individuálnu objednávku.

Stôl do jedálne Werona

 

Jedálenský stôl Verona je kus nábytku, ktorý bol vyrobený klasickým spôsobom, vďaka čomu dokonale zapadne do tradičných a súčasných usporiadaní. Použitie vysoko kvalitnej laminovanej dosky zaručuje jej odolnosť a dlhodobé používanie. Univerzálny stôl Werona je mimoriadne atraktívnym prvkom vybavenia jedálne, kde vytvorí klasický dizajn ladiaci so štýlom miestnosti. Niet divu, že sa teší čoraz väčšej obľube.

Stôl do jedálne Westin II

 

Westin II je moderný stôl do jedálne alebo otvorenej kuchyne s obývacou izbou, ktorý zaujme svojím štýlovým dizajnovým. Ide o kus nábytku, ktorý sa odlišuje od ostatných, a to vďaka atraktívnej podstave a sklenenej doske v odtieni kameňa. Stolová doska je rozkladacia, takže sa k nej pohodlne usadí až 10 osôb. Moderný dizajn a štýlové povrchové úpravy robia tento kus nábytku efektívnym, ktorý krásne obohatí akékoľvek usporiadanie.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články