• News&Inspirations

aktualizované

Tradičný štýl kuchyne a kúpeľne

Dnešná doba si žiada poriadok. Nie je divu, keď vo večnom zhone a strese moderného veku nechceme zakopávať o prebytočné ozdoby, nefunkčné ornamenty a prebujnelé tvary. Práve tomuto trendu odpovedajú nové rady kúpeľného nábytku.
Sú jednoduché, ale užívateľsky príjemné a elegantné. Moderný kúpeľový nábytok je praktický, ponúka veľa úložného priestoru a príjemné používanie. Svojimi minimalistickými líniami a ponukami farebných prevedení ponúka nadčasové zariadenia s luxusným vzhľadom, ktoré zároveň predstavuje ideálny základ pre ďalšie utváranie priestoru kúpeľne.
Atmosféru robia detaily
Celkovú atmosféru modernej kúpeľne robí mnoho detailov, pričom tvarová jednoduchosť jednotlivých sérií dodá kúpeľne pokojný, vyrovnaný dojem. Túto vlastnosť kúpeľňového nábytku tiež rozvíja zvolená farba. Bohatá ponuka je aj v tvarovej variabilite nábytku. V umývadlových skrinkách je možné nájsť mnoho rozmerov, od subtílnych so šírkou 60 centimetrov pre malé kúpeľne, po veľkorysé dvoj umývadlové skrinky do väčšej miestnosti. Ako ďalší odkladný priestor skvelo slúžia doplnkové skrine na výšku, nech už s dvierkami alebo s jednoducho prístupnými poličkami. Pre jednoduché užívanie aj štýlovú jednotnosť volia výrobcovia úzke držadlá s neutrálne kovovým povrchom, ktoré ladne korešpondujú s akoukoľvek farebnou variantov, alebo skrinky bez držadiel s dômyselným kovaním. K niektorým umývadlovým skrinkám ponúkajú výrobcovia náprotivky v umývadlách z liateho mramoru, ktoré na ne tvarovo nadväzujú. Zaujímavou a zároveň praktickou novinkou je možnosť inštalácie LED osvetlenia vo vnútri skriniek, ktoré disponujú pohybovým snímačom. Táto zdanlivá drobnosť dokáže spríjemniť každodenné používanie kúpeľňového nábytku.
 
Dokonalo zladený celok
V rámci svojich konceptov, zahrňujúcich vane, umývadlá, nábytok a ďalšie príslušenstvo, výrobcovia predstavujú ucelené a designovo zladené riešenie pre celú kúpeľňu, s novými farebnými odtieňmi nábytku. Teraz si môžeme k vane a umývadlu kúpiť nábytok v lesklej bielej, ale aj rôznych dezénov dreva a kontrastných farieb, alebo ich kombinácií. Predpokladom dobrej akosti nábytku je okrem moderného designu aj kvalitnej impregnácie proti vlhkosti a v rámci konceptov vždy dokonalý tvarový súlad s vaňou a umývadlom Kúpeľový nábytok sa musí vyznačovať okrem praktického prevedenia tiež kvalitným spracovaním. Samozrejmosťou je chytro vyriešený úložný a odkladací priestor a skrinky vybavené dobrým kovaním, ktoré sa stará o bezproblémové otváranie a zatváranie dvierok po celú dobu životnosti nábytku. Väčšina renomovaných výrobcov ponúka nábytok samostatne, ale aj v rámci ucelených riešení pre kúpeľňu. Obvykle zahŕňajú vaňu, umývadlo, nábytok, vaňové zásteny a ďalšie príslušenstvo. V rámci konceptov je všetko designovo zladené a kúpeľňa tak tvorí dokonale harmonický celok.
Kuchyňa
Tradičný štýl kuchynského designu odoláva už mnohé desaťročia trendom a stále sa tešia veľkej obľube ako medzi majiteľmi domov a bytov tak aj medzi designermi. Klasický tradičný štýl kuchýň si udržal funkčnosť a zachoval aj dostatok elegancie. Kvalitné drevo s elegantnými prvkami, luxusný pult a dobre zvolené podlahové materiály, doplnené klasickými svietidlami, vás okúzlia aj dnes. Krásne prepracované skrinky, ozdobené radou detailov, naplňujú do bodov svojou funkciou a slúžia rovnako dobre ako ich moderné kolegyne. Aj v súčasnej dobe sú považované za jeden z hlavných rysov tradičnej kuchyne. Drevené rímsy s digestormi a poličkami sú rovnako dominantnou ozdobou, ktorá však opäť plní svoj účel na maximum. Veľké ostrovčeky majú v tradičnej kuchyni svoje miesto. Sú vhodné ako pre odkladanie, tak pre prípravu pokrmov a príležitostné servírovanie, ostrovček je pevným stredobodom celej miestnosti. Kovové časti skriniek sú najčastejšie zdobené patinou, ako je antický bronz, meď alebo mosadz. Kovové súčasti tak získajú nádych minulosti a kúzlo histórie je im vlastný. Tradičné kuchyne sú osvetlené lustre a elegantnými závesnými svietidlami. Obrátené sklenené nádobky sú veľmi populárnou voľbou osvetlenia v tradičných kuchyniach.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články