• Štýle

aktualizované

Typy ako zariadiť pracovňu

Desí Vás predstava, že by ste museli pracovať z domova? Akonáhle pracujete z domova, nemôžete sa rýchlo a jednoducho zbaviť nepríjemného pocitu, že podávate menší výkon, než keď ste celý deň v kancelárií. Možno je to len tým, že si doma neviete vytvoriť pre prácu tie správne podmienky. A preto sa nad tým na chvíľku zamyslite. 

Čo je k tomu potrebné? 

Predovšetkým si jasne vymedzte priestor, ktorý bude slúžiť ako pracovňa, mala by byť dostatočne veľká. Dôležité je, aby nevadila bežnému chodu domácnosti, ale na druhú stranu Vás okolie nesmie rušiť pri sústredení a pracovnom výkone.

Potrebujete pracovňu len niekedy, alebo každý deň?

Zdá sa vám to ako zbytočná otázka, pretože určite to tak nie je. Je to pre Vás veľmi zásadné. Podľa toho totiž musíte naplánovať svoje ďalšie kroky. V prvom rade si väčšinou stačí len vytvoriť pracovný kútik napríklad v obývačke, ktorý je ale nutné oddeliť od ostatných činností. Zbytočne by Vás totiž rozptyľovali a odvádzali od práce. Ako predel stačí použiť napríklad policovú stenu alebo paraván. Pri zariaďovaní pracovného kútiku môžete pokojne uprednostniť funkčnosť vybavenia pred designom. Zatiaľ čo keď plánujete vzhľad pracovne, ktorú budete využívať denne, má zmysel sa viac vyhrať aj s designovými prvkami, prípadne pracovňu štýlovo zakomponovať priamo do obývacej miestnosti. 
 

Najdôležitejší je poriadny stôl, stoličky a osvetlenie

V žiadnom prípade neurobíte chybu, keď predovšetkým investujete do kvalitnej pracovnej stoličky a stolu. Obe kusy nábytku by mali byť pohodlné, prípadne výškovo nastaviteľné. Najlepšie je sedieť na tzv. aktívnej stoličky, ktorá sa hýbe s Vami a nezaťažuje toľko chrbticu. Skvelý a lacný doplnok ku klasickej stoličke je tiež gymnastický lopta. Nemenej dôležité je tiež správne osvetlenie, a to ako denné, tak aj umelé. Najlepšie pre Vaše oči je prirodzené denné svetlo, preto je ideálne umiestniť stôl k oknu. Uistite sa len, že vám pri práci nebude svietiť slnko priamo do monitoru a tiež že si nebudete tieniť rukou. Pokiaľ máte obmedzené priestorové možnosti, kúpte si špeciálne rolety, ktoré tlmia slnečné lúče, ale zároveň prepustia denné svetlo. Voľte správne farby a praktické doplnky. Čo sa týka výberu farieb, najlepšie sú prírodné odtiene, ideálne odtiene dreva, pretože nenamáhajú oči. Vhodná kombinácia k drevu je napríklad biely laminát, to všetko doplnené napríklad drevenou podlahou. A pretože sa vaše oči pri práci unavia, uľavíte im tým, že sa obklopíte zelenou farbou. Ak nemáte výhľad z okna do zelene, môžete aspoň časť steny vymaľovať v tomto tóne alebo použiť tapetu. Rozhodne sa vyhnite extravagancií a agresívnym farbám. Svojou výraznosťou by vás zbytočne rušili pri práci. Nezabúdajte si kúpiť tiež všelijakých praktických pomocníkov. Nech už sú to nástenky, zakladače, stojany na písacie potreby alebo organizéry. Radšej sa však vyvarujte zbytočných dekorácií, ktoré v konečnom dôsledku určite nepotrebujete. Príjemné prostredie si vytvorte skôr pomocou rastlín. Uvidíte, že vám potom pôjde práca sama od ruky.

Komplety Alwa VI

Unikátny komplet kolekcie Alwa VI je nábytok navrhnutý v jedinečnom štýle. Vďaka univerzálnej farbe táto kolekcia Alwa dokonale zapadne do akéhokoľvek interiéru. Nábytok tejto kolekcie poteší každého náročného zákazníka, pretože bol vyrobený z vysoko kvalitných laminovaných dosiek s hrúbkou korpusu 16 milimetrov a s dôrazom na každý jeden menší detail a udržanie najvyššej kvality spracovania. A čo hovoríte na farebné zladenie celej kolekcie? Snehobiely odtieň bielej s minimalistickou formou a štýlovou líniou úchytiek tvoria tento návrh nábytku mimoriadne zaujímavým. Nábytok má veľa výhod spolu s komfortom využívania. Nábytok zabezpečuje veľký úložný priestor pre ukladanie a segregáciu rôzneho oblečenia, predmetov, ktoré využívate každý deň alebo posteľnú bielizeň. Celá kolekcia Alwa je vyrobená z odolných materiálov proti poškrabaniu a slnečným lúčom laminovanej dosky. Nábytok kolekcie kompletu Alwa VI dokonale plní svoju úlohu ako v spálni tak aj v obývacej izbe alebo predsiene. 
Jednotlivé prvky a doplnky z kolekcie kompletu súpravy Alwa VI sú vyrábané s dôrazom na kvalitu a každý detail, vďaka tomu zaručujú svojim majiteľom dlhodobú trvanlivosť. Alwa sa skvelo hodí do akéhokoľvek priestoru – svetlé farby dokážu opticky zväčšiť priestor. Nábytok má moderný dizajn a priestrannú konštrukciu. Vysoko kvalitné laminované dosky sú charakteristické svojou odolnosťou proti poškrabaniu a slnečnému žiareniu. Tento komplet môže byť len príjemným prínosom pre Vašu modernú pracovňu, ktorá si zaslúži vyzerať naozaj schopne. Komplet kolekcie súpravy Alwa obsahuje 2 regály Alwa, 2 skrine Alwa, písací stôl Alwa, regál Alwa a tiež 2 väčšie regály Alwa. Farebné ladenie kolekcie kompletu Alwa je veľmi moderným príkladom, ako môžete mať zariadenú Vašu pracovňu s moderným a novým odstupom na štýl a módu, ktoré môžete zvládnuť práve s nami. Nezabúdajte tiež na dôležitý nábytok ako sú skrine alebo police, ktoré by Vám chýbať jednoducho nemali.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články