• Štýle

aktualizované

Úložný priestor vďaka skriniam

Úložného priestoru v bytoch nie je nikdy dosť. A zvlášť ženy veľmi dobre poznajú problém s uskladnením šatstva. Dostatočný priestor k ukladaniu vám môžu poskytnúť šatníkové skrine, nech už vstavané na mieru alebo vybudované v  izbe tak, aby vytvárali rozdeľovacou priečku v miestnosti. Materiál na šatníkovú skriňu je skôr otázkou investície, ktoré chystáme do jej kúpy vložiť. Celkovú čiastku samozrejme navýši ešte vnútorné prvky skrine, ale to už záleží na tom, ako ste zvyknutí šatstvo uskladňovať, či voľne visiace na ramienkách alebo naskladané v úhľadných komínoch na policiach či v zásuvkách. 
Skriňa Oliwier 175 C
Skriňa Oliwier 175 C

Prečo by ste si mali vyberať skrine od nás?

Pokiaľ je kvalita a moderné spracovanie to čo naozaj hľadáte, tak potom nie je žiadny dôvod prečo by ste sa pri výbere svojej skrine nemali obrátiť práve na nás! A prečo by nie? Keď práve u nás môžete zastihnúť skvelé zľavy a tiež bezkonkurenčné ceny, ktoré Vás určite potešia.
K lacnejším materiálom na výrobu šatníkových skríň patrí laminát alebo fólia. K drahším sa radí dyha a samozrejme najviac zaplatíme za masív. Šatníkové skrine vyrábané na mieru majú veľkú výhodu v optimálnom využití zastavené plochy. Naviac si môžete zvoliť materiál podľa vlastných predstáv, ale tiež voľba vnútorného vybavenia je celkom na vás. Voliť môžete zo širokej škály vnútorných doplnkov skríň, medzi ktorými nájdeme: sklopné šatníkové tyče, zásuvky, police, drôtený program, kravatovníky, špeciálne ramienka na zavesenie nohavíc atď. Pre jednoduchú prehľadnosť dovnútra skríň je možné zvoliť aj najrôznejšie varianty osvetlenia.
Materiál zvaný laminát ponúka k výberu naozaj širokú škálu finančne dostupných možností. K dostatiu je v širokej palete dekorov od jednofarebných cez povrchy s matným dekorom, hladkým povrchom, so štruktúrou napodobňujúc drevo aj s lesklým povrchom. Desény sú samozrejme vzájomne kombinovateľné, a to nielen na povrchu skrine, ale aj s ďalšími časťami nábytku v miestnosti. Veľmi pekne pôsobí napríklad voľba rovnakého vzoru na krídlach skrine v spálni a zároveň na záhlaví dvojlôžka. Dvere môžu byť napríklad z bielej lesklej fólie s potiskom, korpus skrine z laminátu v prevedení imitácie textílie.
Laminát má svoje prednosti v jednoduchej údržbe povrchu a veľkej tvrdosti, je pomerne oteru-vzdorný a tiež dobre odolné proti krátkodobej vlhkosti. Jadro laminátových dosiek tvorí drevo-trieska, tá je potom lepená laminovacím papierom, ktorý je zaliaty melamínovou živicou. Laminátové dosky sú najbežnejšie k dostatiu v hrúbke 18 mm, ale vyrábajú sa samozrejme aj silnejšie alebo naopak slabšie. Všetky dosky, ktoré sa na súčasnom trhu objavujú sú certifikované, teda zdravotne nezávadné.
Skratkou ABS sú označované plastové hrany, ktoré sa používajú pri výrobe nábytku. Na rozdiel od papierových hrán majú veľkú odolnosť a pevnosť a sú k dostatiu v mnohých hrúbkach.
Strednú triedu materiálov určených na výrobu šatníkových skríň zastupujú fólie. Dvere skríň z fólie sú veľmi praktické vzhľadom k bežnej údržbe. Na umytie nám postačí vlhká handra a naprosto bežný saponátový prostriedok. Hladké dvere sa udržujú omnoho lepšie než dvere s profilmi.
Základ dverí v tomto prípade tvorí nosná drevovláknitá doska, na tu sa z oboch strán nalisuje fólia. A tieto materiály sú ponúkané v širokom spektru najrôznejšieho frézovania, dekorov, imitácií dreva alebo ako farebné fólie v prevedení mat či lesk. Farebné fólie je možné tiež lakovať. Výsledkom sú dvierka pripomínajúce klasické dvierka lakované, kúpa je však menej finančne náročná. U farebných fólií s pórovitou štruktúrou je údržba o niečo zložitejšia.

Čo tak dyha?

Ďalšou variantou je dyha, ktorá sa podobá drevu, je to vlastne tenká vrstva dreva s hrúbkou nie viac než 5 mm na drevotrieskovej doske. Často je využívaná k výrobe povrchu šatních skríň a nábytku celkovo. Dyha sa opracováva najčastejšie rezaním, ale aj lúpaním a krájaním. Na jednotlivých listoch sa opakuje väzba, tá celkovo vylepšuje konštrukční vzhľad dosiek.  A v neposlednom rade menujme ako materiál ešte sklo. Je ho hneď niekoľko možných druhov.  Často sa posledným časom stretávame s typom sklenených výplní. Tie ponúkajú naozaj pestré a zaujímavé možnosti estetických riešení. Jednoznačne spĺňajú požiadavky aj tých najmodernejších zariadených interiérov. Kvalita lakovanej vrstvy na zadnej strane skla je naozaj vysoká a spôsobuje tak jeho nepriehľadný vzhľad.
Lakomat sklo je charakterizované skôr neutrálnym matným a priesvitným vzhľadom. Jeho originalita spočíva v dokonalej možnosti zladiť ho s akýmkoľvek vybavením interiéru. Bez obáv nahradzuje konvenčné pieskované alebo leptané sklá s veľmi dobrým efektom a zároveň znamená aj úspornejšiu variantu.
Connex patrí k bezpečnostným sklám skladajúcim sa z dvoch tabuliek skla číreho a jednej vrstvy PVB fólie. Najväčšou prednosťou bezpečnostných skiel Connex je ochrana proti riziku poranenia osôb v prípade rozbitia skla. K dostatiu je v matnom aj čírom prevedení. Saténový Matelac ako už aj názov hovorí je esteticky veľmi zaujímavé farebné sklo v saténovej povrchovej úprave. Každej vstavanej šatníkovej skrini dodá svojou elegantnou farebnou dokonalosťou jedinečnosť a originalitu.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články