• Štýle

aktualizované

Vidiek v interiéri

Užite si leto vo vidieckom štýle, ktorý vám ponúka možnosti. Vidiecky štýl, ktorý poznáte predovšetkým z vidieckych domov a starých chalúp, má svoje jedinečné kúzlo. A určite ste si všimli, že práve teraz o prázdninách mu podliehajú aj tí najväčší priaznivci moderných interiérov a minimalizmu. Niet sa čomu čudovať. Komu by sa nepáčilo sa na chvíľu zastaviť v čase a posedieť na drevenej lavici v kuchyni, ktorá je ako vystrihnutá z rozprávky?

Komplet Rumba Biely mat Komplet Rumba Biely mat
Komplet Rumba

Základom je drevený stôl

Vidieckemu interiéru odjakživa dominuje poriadny drevený stôl. Ten by v klasickom vidieckom stavení naozaj nemal chýbať. A je jedno, či k nemu postavíte stoličky alebo len obyčajné lavice. To všetko patrí do veľkej svätyne, ktorá slúžila zároveň ako kuchyňa, obývačka a často aj spálňa. Steny bývali vybielené. Za starých časov sa viac používalo vápno, ale vy pokojne môžete použiť niektorý z prípravkov, ktoré za týmto účelom ponúkajú niektorí obchodníci. Drevený stôl je nevyhnutným prvkom pre docielenie príjemného a pohodového štýlu vašej kuchyne. Vidiecky štýl nemusí byť súčasťou vášho bývania iba pokiaľ bývate na dedine. 

Nebojte sa renovácie

Krása prírodných materiálov je jednoducho neoddiskutovaná. Nie je tedy divu, že práve z vidieckych interiérov srší neskutočná pohoda a útulnosť. Vždy v nich väčšinou nájdete drevo, prútie a ratan. A vďaka tomu je vidiecky interiér navzdory svojej skromnosti veľmi útulný. Pokiaľ chcete docieliť podobnej atmosféry, vychádzajte pri jeho zariaďovaní z toho, čo vám ponúka samotné stavanie. Objavte skryté poklady na pôde, v stodole, v horšom prípade treba zvoliť všetky vhodné možnosti výberu nábytku, ktoré vám budú v interiéri so všetkým hrať. Renovácia vášho bývania vám môže priniesť veľa príjemných zmien v interiéri, ktoré neskôr budete môcť naplno využívať. V našej ponuke si môžete prezrieť aj záhradný nábytok, ktorý by vám rozhodne nemal chýbať.
Pokojne si vyberte nábytok s prirodzenou patinou. Niekedy ho postačí len dôkladne umyť, inokedy budete musieť siahnuť po laku či vosku, ale trochu úsilia sa predsa vyplatí. Získate tak jedinečné solitéry. Buď by sa jednalo napríklad len o obyčajný stolík alebo staré kreslo. Pokiaľ si nechcete zahrať na čalúnika, možno ho postačí len ozdobiť nejakými menšími dekoráciami. A nezabudnite na steny. Zaveste na nich napríklad staré rodinné alebo miestne fotky v drevených rámčekoch, zrkadla či obrazy s prírodnými motívmi.

Radujte sa zo života

Je predsa stále leto. Všetko okolo kvitne, na stromoch a kríkoch dozrieva ovocie. Ozdobte dom kvetinami vo všetkých podobách, od tých rezaných až po kvetované riady, povlečenie alebo závesy na oknách. Kvety jednoducho k vidieku patria. Poseďte na lavici vonku pred domom a porozprávajte sa so svojimi susedmi, môžete využiť náš záhradný nábytok, ktorý vám ponúka príjemné kolekcie spolu so stoličkami. Pozvite celú rodinu na štýlový nedeľný obed a spoločne si vychutnajte nielen podávané jedlo, ale aj príjemnú atmosféru, ktorá všade okolo vládne. A asi to nie je len vďaka vidieckemu štýlu, ktorý sa vám určite podarilo nenásilne vrátiť do chalupy.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články