• News&Inspirations

aktualizované

Vinylové podlahy v interiéri

Vinylové podlahy sa tešia veľkej obľube, a to predovšetkým vďaka svojej kvalite, nenáročnosti a širokej škále vzorov. Ale napadlo vás niekedy, že vinyl nemusí ležať len na podlaze? Vinylovými časťami totiž môžete ozvláštniť aj iné časti interiéru.

 Obývacia stena do salonu Hektor 10 Antracytová/Antracytová lesk - Appenzeller Fichte Komplet nábytku Antracytová

Obývacia stena do salónu Hektor 

Zlaďte podlahu a steny

Pokiaľ vás už nudia fádne steny a premýšľate, čím ich spestriť, netradičným riešením by mohol byť právě vinyl. Vinylová podlahovina sa totiž vďaka svojej konštrukcii a technológii hodí aj ako obklad steny. Vinylové diely sa dostávajú v rôznych rozmeroch, v dekore dreva, v dekóroch kameňa či koberca, ktoré sa jednoducho nalepia tesne vedľa seba tak, že sú pevne spojené s podkladom. A je hotovo. Môže tak vzniknúť zaujímavý dekor steny, ktorý bude štýlovo nadväzovať na podlahu alebo naopak s ňou kontrastovať.

Chcete mať zaujímavú stenu vo vstupnej chodbe pod vešiakmi alebo netradičnú čelnú stenu v obývacej miestnosti či pracovni? Nebojte sa experimentovať. Vyberať môžete z rôznych dekorov imitujúcich prírodné materiály, a to nielen na pohľad, ale aj na dotyk vďaka povrchovej štruktúre. Takže sa váš interiér môže rýchlo premeniť na príjemný priestor ladený do prírodných tónov, ktoré pôsobia upokojujúcim dojmom.

Narozdiel napríklad od kamenného či dreveného obkladu je vinylová podlahovina dobre umývateľná vodou, čo oceniahlavne ženy. Má totiž len minimálne nároky na údržbu. Na upratovanie obkladu vám postačí bežná handra. Minimálne nároky vás nebudú obmedzovať pri využovaní interiéru. Je na vás ako sa rozhodnete skombinovať vinylové diely v miestnosti a aký zvolíte nábytok. Niekto dáva prednosť jednoduchosti a čistote, no niketo potrebuje niečo viac výrazné, čo bude pôsobiť v bývaní zaujímavým a moderným dojmom pokoja.

Kúpeľňa trochu inak

Dlažba je síce jednoduchá, praktickejšie a rozhodne zaujímavejšie riešenie však predstavuje obklad z vinylových dielcov, ktoré majú pridaný nejaký zaujímavý dekór.Pokiaľ sa nebojíte nových riešení, budete prekvapení, ako príjemným obkladom môže táto podlahová krytina v kúpeľni byť.

Ku kúpeľňovej klasike patria predovšetkým prírodné dekory a dekor dreva, preto nadčasové vzory, ktoré nie je možné rozoznať od prírodných materiálov, sú dobrou variantou pre všetkých, ktorí sa chcú obklopiť drevenou podlahou či stenou, ale zároveň majú požiadavky na materiál s dobrou odolnosťou voči vlhkosti a jednoduchej údržbe. Vinyl navyše pôsobí v bývaní luxusným dojmom, vďaka čomu si budete môcť zladiť zvyšné zariadenie v minimalistickom interiérovom štýle. Prípadne, ak budete chcieť vyskúšať niečo nové, tak stačí ak pridáte nejakú doplnkovú tapetu alebo nábytok s výraznejším dreveným dekorom.

Vinylové diely vďaka svojej konštrukcii patria medzi najkvalitnejšie vinylové heterogenné podlahoviny na trhu. Aj napriek tomu, že sa pri jeho inštalácií používa lepidlo, nemusíte sa báť o svoje zdravie. Výroba vinylových dielov podlieha presným nárokom a kontrolám. S certifikovanou antibakteriálnou úpravou a bez škodlivých látok, tak musia vyhovovať všetýkm náročným svetovým požiadavkam.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články