• News&Inspirations

aktualizované

Vonkajšia kuchyňa môže byť skvelou príležitosťou

Aj v prípade vonkajšej kuchyne platí, že nič nie je zadarmo. Ak máme veľa možností na výber, potom nášmu luxusnému zámeru nestojí nič v ceste. V prípade letnej kuchyne postavené na mieru si môžeme dopriať skutočne moderné zariadenie.

Komplet do jedálne Tanvir II

Do vonkajšej kuchyne sa vyplatí investovať nielen z dôvodov príjemného varenia, ale tiež kvôli tomu, že rozšírime na záhrade priestor pre posedenie a prípadnú relaxáciu. Veď kde inde sa tak dobre rozpráva než v kuchyni u jedálneho stola!

Kam s ňou

Záhradnú kuchyňu umiestňujeme čo najbližšie k domu. Máme tak možnosť si kedykoľvek odskočiť pre suroviny a pomôcky na varenie, odpadá starosť kupovať si všetko dvakrát. Jednu stenu kuchyne ideálne tvorí už stojaca stavba, stena domu alebo garáže. Otvorená časť kuchyne potom smeruje dovnútra nášho pozemku.

Kuchyňa svedčí závetrí, a to kvôli dymu, ktorý môže vadiť nám alebo susedom. Vonkajšia kuchyňa by tiež mala byť chránená pred priamym slnkom a dažďom. Čiastočne ju je možné ukryť pod strechu terasy alebo v altánu, nikdy ale nie v blízkosti horľavých materiálov.

Vonkajšia kuchyňa staviame výhradne na spevnenoú rovnú plochu, najlepšie vydláždenú alebo vybetónovanú vždy s protiskĺzovou ochranou. Použiť môžeme ale tiež drevo, linoleum, prírodný kameň alebo živica. Podlaha by mala byť proti vonkajšiemu okoliu posadená aspoň o10 cm vyššie, aby sme zamedzili zaplavovaniu plochy dažďovými zrážkami.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články