• Sprievodca

aktualizované

Výber perfektného matraca pre tínedžera

Matrac pre tínedžera musí poskytovať nielen pohodlie počas spánku, ale musí sa starať aj o zdravú chrbticu a predchádzať chybám držania tela. Treba vedieť, že chrbtica tínedžera sa stále vyvíja a potrebuje správnu podporu. Také vlastnosti majú matrace vyrobené z moderných pien Visco a vysoko elastických pien. Matrac pre tínedžera a jeho výber teda môžu byť výzvou. Poradíme vám, na čo by ste mali dávať pozor pri výbere matraca pre mládež. 
V tomto článku sa dozviete: 
    • Ako vybrať správny matrac pre mládež?
    • Sú matrace, ktoré „rastú“ s dieťaťom?
    • Aké typy matracov sú vhodné pre tínedžerov?
Ideálny matrac pre mládež – aký má byť? 
Pri výbere matraca pre tínedžera je najdôležitejšie zvoliť také vlastnosti konkrétneho modelu, aby zodpovedali potrebám mladého organizmu, ktorý sa stále vyvíja. Navyše, kvôli intenzívnemu rastu tela dieťaťa sa menia aj potreby. Preto pri výbere matraca pre tínedžera musíte venovať inú pozornosť ako pri nákupe modelu pre dospelého alebo človeka so zdravotnými problémami. Správne zvolený matrac podporí fyzický vývoj vášho tínedžera v každej etape. Preto je dobré dbať na to, aby poloha, v ktorej dospievajúci spí, bola správna. Tvrdosť povrchu by mala byť prispôsobená telesnej hmotnosti mladého človeka a preferenciám z hľadiska pohodlia a výplň matraca by mala zaisťovať hygienické podmienky.
materac młodzieżowy
Matrac, ktorý sa prispôsobí telu
Každý z nás očakáva, že dobrý matrac zabezpečí zdravý a pohodlný spánok. To platí aj pre mladých ľudí. Tínedžeri často vedú každodenný intenzívny a aktívny život, v škole majú veľa stresu, a preto potrebujú správne podmienky na nočnú regeneráciu tela. Okrem toho sú vystavení nepriaznivým účinkom modrého svetla vyžarovaného obrazovkami z elektrických zariadení, ktoré pôsobí na nich dokonca aj keď ležia v posteli, tesne pred zaspaním. To môže sťažiť efektívne zaspávanie a odpočinok a viesť k nespavosti. Dobre zvolený matrac bude poskytovať najvyššiu kvalitu pohodlia. Ideálnym riešením je matrac vyrobený z vysoko elastickej HR peny alebo Flexifoamu. Tieto matrace majú špeciálnu vlastnosť prispôsobenia sa telu používateľa a sú ideálne pre ľudí, ktorí počas spánku často menia polohy. Navyše výhodou je aj to, že s rýchlym nárastom hmotnosti a rastom tínedžera nestrácajú svoje vlastnosti a sú optimálne prievzdušné. Toto je veľmi dôležitý faktor, pretože počas rastu sa hmotnosť a výška tínedžera zvyšuje, kvôli čomu sa matrac stáva mäkším a telo potom do neho príliš zapadá. A to výrazne ovplyvňuje polohu chrbtice počas spánku  a tak nebude dobre podopretá.
materac dla nastolatka
Matrac, ktorý „rastie“ s dieťaťom
Pri výbere matraca musíte pamätať, že tínedžeri veľmi rýchlo rastú a zväčšuje sa ich hmotnosť. Tieto zmeny majú vplyv na rozloženie hmotnosti tela z hľadiska dĺžky matraca. Preto je najlepším riešením nákup matraca, ktorý má sedem zón tvrdosti. Takýmto spôsobom poskytneme stabilnú oporu celému telu bez ohľadu na jeho meniace sa rozmery a hmotnosť. Počas dospievania bude tínedžer stále cítiť rovnaký stupeň pohodlia, ako na začiatku použivania matraca. Boky a ramená potrebujú väčšiu oporu ako hlava, krk alebo lýtka. Preto, keď sa zmení výška dieťaťa, budú sa tieto časti tela nachádzať v rôznych bodoch matraca. Matrace až so siedmimi zónami tvrdosti sa preto prispôsobia zmenám výške používateľa a stále budú zodpovedajúcim spôsobom plniť svoju funkciu. Okrem toho tiež podopierajú chodidlá a bedrá, aby sa telo rozložilo v správnej polohe na posteli a svaly sa mohli uvoľniť, čo zabezpečí optimálnu regeneráciu tela počas spánku.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články