• Štýle

aktualizované

Vzdušné bývanie s prírodným dekórom

Vzdušné bývanie v objatí dreva. Každý domov môže získavať druhú šancu. Staré haraburdy vystriedal detský smiech, štekot psov a radosť z uvoľnených okamžikov v novom prostredí, ktoré svojim obyvateľom poskytuje všetko, čo potrebujú k odpočinku od starostí všedných dní.

Obývacia stena moderná Combo 41 grafit/MDF Čierny lesk mebloscianka
Obývacia stena moderná Combo 

Interiér pre mladú rodinu

Obytné priestory môžete získať nielen vďaka prerábke svojho interiéru, ale aj vďaka rodinnej chate. Ak sa chcete dostať, čo najrýchlejšie k realizácií, tak sa môžete obrátiť na profesionálov a kontaktovať nejakých architektov. Stávajúci celodrevený interiér môžete osviežiť belosťou, čo ešte viac zvýrazni dekóry dreva. Základným vodítkom pri navrhovaní interiérov je navrhnúť príjemný, svetlý, vzdušný, nadčasový, upokojujúci a inšpiratívny interiér, ktorý bude slúžiť celej rodine. Mal by totiž čo najlepšie slúžiť najmä mladej rodine s mnohými rôznymi zvykmi a záujmami.

Šedobiely interiér prehriaty drevom

Úplne novému interiéru, by nemali chýbať okná ani iné osvieženie, ktoré ponúkajú prekrásne výhľady do prírody.Steny obložené drevom doprevádzajú obyvatelia po ceste v dome a pôsobí veľmi autenticky. Ako veľká výzva sa môže ukázať zladenie niekoľkých druhov dreva a doplnenie prevažujúce biele farby o jemné odtiene šedej. Smrekové drevo potom bolo doplnené javorovým drevom. Vzniklo tak hrejivé bývanie, ktoré pôsobí príjemným vizuálnym dojmom.

Betónová

Tento odtieň nie je chladný, ani svetlý ani tmavý. Je to skutočný neutrál! Dobre sa však kombinuje so sýtymi farbami ako je žltá či oranžová a výraznými drevami.

Popelavá

Táto farba je teplejšia a svetlejšia. Dodá eleganciu a šmrnc a je možné ju použiť ako do čistej moderny, tak do romantických interiérov. Skvele si rozumie s pastelovými farbami, krémovou aj béžovou. Vytvoriť tak môžete veľmi zaujímavú základňu.

Lišajníková

Táto šedá sa približuje zelenej. Je veľmi zaujímavá a originálna. Dobre si rozumie s drevom, kameňom a výraznými farbami.Pozor dajte na jej sýtosť, tmavá varianta môže byť príliš ponurá.

Granitová

Veľmi tmavá, napriek tomu teplá varianta šedej potrebuje v interiéri rozjasniť svetlými odtieňmi. Nie je vhodná na veľké plochy do tmavých miestností. Skvele však zapadne do priestorného a dobre osvetleného obývacej miestnosti.

Bridlicová

Najtmavšia varianta šedej s príchuťou modrej farby je v interiéroch skutočne výnimočná. Hodí sa skôr na doplnky alebo špeciálne priestory než do obytného priestoru. V prípade použití pravej bridlice to avšak neplatí, tá je vhodná aj sem! Pozor len na množstvo – tmavá farba až do čierna pohltí mnoho svetla.

Strieborná

Medzi šedé môžeme radiť aj striebornú farbu, ktorá sa objavuje nielen na doplnkoch, ale tiež na tapetách či na dekoratívnej výmaľbe. Môže pôsobiť industriálne, ale aj romanticky. Záleží na konkrétnom prevedení a kontextu.

Šedá a žltá

Táto kombinácia je veľmi populárná. Je hravá, rafinovaná a vyzerá zaujímavo. Keď skombinujete veľmi svetlú žltú s rovnako sýtou šedou, môžete ich dať do obývacej miestnosti aj kuchyne. V sýtom podaní je skvelou voľbou do študentských – chlapčenských izieb.

Šedá a červená

Výrazná červená so šedou je veľmi kontrastná a ostrá. Pokiaľ je ale červená tmavá až do vínová, získate veľmi elegantný vzhľad. Šedá môže byť v tomto prípade veľmi svetlá popelavá aj tmavšia – podľa veľkosti plochy a miestnosti.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články