• Izby
  • Záhrada a balkón

aktualizované

Záhradný nábytok – jarné trendy 2023

Čas letí neskutočne rýchlo, a tak je ten správny čas začať sa pripravovať na záhradnú jarnú a prázdninovú sezónu 2023. Prvé teplé jarné dni Vás totiž môžu povzbudiť k relaxu vonku. K tomu je samozrejme potrebný záhradný nábytok, ktorý bude plniť dve funkcie: umožní pohodlný odpočinok vonku a bude výbornou ozdobou záhrady a terasy. Pred nákupom by ste si mali zistiť, aký záhradný nábytok kraľuje záhradám v roku 2023.

V tomto texte sa dočítate:

  • Z akého materiálu sa zvyčajne vyrába záhradný nábytok?
  • Na čo sa pri jeho výbere zamerať?
  • Čím sa vyznačuje drevený záhradný nábytok?
  • Aký záhradný nábytok je vhodný na terasu a aký na balkón? 

Záhradný nábytok 2023 – aký materiál si vybrať?

záhradný nábytok
Záhradná rohová sedacia súprava Bayamo

Pri výbere záhradného nábytku je mimoriadne dôležitým a kľúčovým prvkom materiál, z ktorého bol vyrobený. V skutočnosti je nemožné vybrať jeden materiál, ktorý bude najlepší pre všetky záhrady. Záhradný nábytok by mal byť prispôsobený špecifickým potrebám členov domácnosti. Kovový nábytok patrí medzi najodolnejší nábytok. Je však dosť ťažký. Veľmi obľúbené je tiež nábytok vyrobený z umelých hmôt, najmä z plastu. Výhodou takéhoto nábytku je samozrejme jeho nízka cena a ľahkosť. Veľmi dekoratívny je však aj drevený zahradný nábytok a ten vyrobený z ratanu. Dokonalým vybavením záhrady sú záhradné kreslá, záhradné stoly, záhradné stoličky a záhradné lampy. Nemôžme na nich zabudnúť pri zariaďovaní útulného hniezdočka pod holým nebom.

Záhradný nábytok je zárukou relaxu v súkromí vlastnej záhrady

Navrhovanie oddychovej zóny vo svojej záhrade je čoraz obľúbenejšie. Najmä obdobie pandémie, keď sme nemohli ísť von, nám umožnilo uvedomiť si, aké dôležité je mať vlastný priestor, kde si môžete oddýchnuť a vychutnať si čerstvý vzduch. V roku 2023 je trend zariaďovania záhrad a terás mimoriadne viditeľný. Navrhnúť záhradu s terasou je výzva, no kľúčový je výber správneho nábytku a doplnkov. Ide najmä o vankúše na záhradný nábytok, ochranné poťahy na záhradný nábytok, ako aj sedáky na záhradný nábytok . Priestor sa vďaka nim stane nielen funkčným, ale aj módnym. Priestor určený na rekreáciu v prírode je možné vybaviť mnohými spôsobmi, no záhradný nábytok je jej neoddeliteľným prvkom. Ich veľkosť a počet by mali byť úmerné množstvu dostupného priestoru. Súkromné miesto na jarný a letný relax, vybavené záhradným nábytkom, bude fungovať v každej situácii.

záhradný nábytok
Prútené kreslo kokón Gardins III

Záhradný nábytok 2023 – vyberte si konzistentný štýl

Hitom jarnej a letnej sezóny 2023 sú zostavy nábytku, ktoré doladia usporiadanie záhrady či terasy. Takáto jednotná záhradná technika prispieva k tomu, že konečný výsledok poteší každého. Záhradný nábytok sa v roku 2023 oplatí vyberať v zostave s pohovkou, stolíkom alebo aj dvojmiestnym kreslom. Vďaka celej zostave nábytku už nebude aranžácia záhrady ponechaná na náhodu, ale bude to premyslená kompozícia. Vo funkčnej záhrade samozrejme nemôžu chýbať praktické doplnky, ktoré terasu a záhradné priestory ešte zútulnia. Preto by ste si mali vybrať aj pohodlné ležadlo, hojdacie kreslo, podsedáky na záhradný nábytok a ochranné poťahy na záhradný nábytok , ktoré dokonale splnia svoju úlohu pri každodennom fungovaní.

Drevený záhradný nábytok

Dokonalým riešením pre úpravu záhrady, terasy alebo balkóna je drevený záhradný nábytok. Drevo je materiál, ktorý bude vždy módny, a preto sú zostavy z dreva univerzálne a nadčasové. Záhradný nábytok na terasu a záhradný nábytok na balkón z dreva sú typické súpravy, ktoré sú ako stvorené na spoločné posedenie s priateľmi a rodinou. Drevený záhradný nábytok sa dá ľahko prispôsobiť Vašim preferenciám, čím sa komfort odpočinku posúva na úplne inú úroveň.

Záhradný nábytok na terasu vyrobený z ratanu

Ratan je prírodný materiál, z ktorého sa vyrába záhradný nábytok. Je nielen krásny, ale aj odolný voči poškodeniu. To všetko vďaka tomu, že letokruhy palmového viniča rastú vertikálne, vďaka čomu je takýto záhradný nábytok na terasu mimoriadne plastický a odolný. Ratanový záhradný nábytok na terasu je možné vhodne zabezpečiť, aby bol chránený pred poškodením. Správne udržiavané odpočinkové zostavy môžu slúžiť dlhé roky. Základnými prvkami sú vankúše na záhradný nábytok a ochranné poťahy na záhradný nábytok . Oplatí sa postarať aj o tie správne podsedáky k záhradnému nábytku na terasu.

Záhradný nábytok na balkón vyrobený z umelého ratanu

Záhradný nábytok na balkón vyrobený z umelého ratanu je veľmi obľúbený. Ide o špeciálny materiál, ktorý je podobný ratanu. Záhradný nábytok na balkón vyrobený z umelého ratanu je mimoriadne odolný. Ich dizajn je výnimočne pekný, vďaka prirodzenému mapovaniu materiálu. Takýto odpočinkový nábytok bude skvelou ozdobou balkónov. Ak máte dostatok miesta, úspešne využijete rohovú sedačku a súpravu kresiel z umelého ratanu. Rovnako dôležité sú podsedáky na záhradný nábytok, musia byť pohodlné, aby ste si na nich mohli poriadne odpočinúť.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články