• News&Inspirations

aktualizované

Zariadenie pracovne a zimné trendy

K zime patria sýte odtiene, kontrastné materiály a organické tvary. Večery sa v zime predlžujú a tým pádom budete mať viac času na svojich blízkych. Je to teda ideálne obdobie k tomu, aby ste si to doma zariadili tak, aby sa u vás všetci cítili príjemne. Drobné nedokonalosti nevadia. Naopak, veď predsa nič nie je perfektné! Dajte priestor svojej predstavivosti a buďte sami sebou. Vytvorte útulnú a neformálnu atmosféru pomocou kombinácie materiálov, ako sú tmavé drevo, keramika, ľan, zamat, mosadz a sklo a pridajte rastlinné a abstraktné motívy.

 Komplet nábytku Vievien I - do biura
Komplet nábytku do biura Vievien 
K zime patria sýte odtiene, napríklad smaragdovo zelená a tmavo modrá, výrazné kontrastné materiály a nová kombinácia elegantných, organických tvarov a lesklé povrchové úpravy. To všetko dokopy vytvára dokonalý dojem kvality. Veľmi dobre funguje tiež mix tradičného a moderného štýlu. Skúste napríklad skombinovať tradičnú skrinku a modernú pohovku. Budete prekvapení, ako spolu budú ladiť. Interiér potom bude pôsobiť elegantne, sofistikovane a bude sa hodiť k mestskému štýlu života.

Zima je v znamení svetlého dreva, prírodných materiálov a neutrálnych tónov

Zimná kolekcia sa vyznačuje jednoduchosťou a dotiahnutými detailmi. Prevládajú svetlé drevo a neutrálne tóny. Tie je ideálne doplniť jemnými pastelovými farbami. Príjemnú zimnú atmosféru navodia materiály, ako sú zamat, železo, korok, koža alebo lakovaný kov, bavlna, ľan a vlna. Prírodne vlákna by mali byť v surovej alebo remeselne spracovanej podobe, ako sú pletené a tkané materiály. Skvelý kontrast potom zaistí kombinácia neutrálnej prírodnej textúry a čiernej farby.

Nahliadnite do inšpirácie pre jar a leto

Zima ešte ani neprišla, no trendy je nutné riešiť stále aj pred sezónou. Aby sme vás aspoň navnadili na to, čo vás čaká, prezradíme, že sa môžete tešiť na žiarivé kontrasty farieb, mix tónov, energický design a funkcie kombinujúce moderný a populárny štýl. Leto potom prinesie teplé, zemité farby a prírodné materiály. Pokiaľ má niekto možnosť si doma vyčleniť jednu celú miestnosť a zariadiť si v nej pracovňu, je to samozrejme ideálne. Avšak vo väčšine bytov toľko miesta nie je alebo to ani nepotrebujete, pretože doma pracujete len občas. Napriek tomu by ste si pre prácu mali vyčleniť určitý priestor a neumiestňovať počítač na kuchynskom stole sem a tam podľa toho, či sa práve potrebujete najesť alebo začínate pracovať.

Kam s ňou?

Máme na mysli práve domácu pracovňu. Asi nie je podstatné, či ju umiestníte do kuchyne alebo do obývacej miestnosti. Pokiaľ to len trochu ide, mali by ste však zavrhnúť spálňu. Tam skutočne práca v žiadnej podobe nepatrí. Zvolený priestor má pokiaľ možno s okolitým zariadením splývať, a nie tam pôsobiť ako päsť na oko. Nemal by samozrejme vybočovať ani extrémnym neporiadkom. Keď máte málo miesta, vyrieši to napríklad len písací stôl (napríklad aj rohový) s rôznymi nastavcami, kam si môžete narovnať potrebné zložky a šanóny. Nepostrádateľné sú u stolu šuplíky alebo voľne stojace kontajnery. Aby ste boli spokojní a výkonní, musíte mať hlavne o všetkom prehľad. V pracovnom priestore sa musíte jednoducho orientovať, mať všetko rýchlo po ruke a nezdržovať sa zbytočným hľadaním.

Sú praktické aj pekné

Na trhu existuje veľa praktických doplnkov, ktoré vašu domácu pracovňu dostatočne oživia a naviac vám uľahčia prácu. Asi najdôležitejšou z nich je stolná lampa. Najvhodnejšia je taká, ktorá má nastaviteľné rameno. Môže byť doplnená tiež napríklad tužkovníkom.
Stôl si môžete ozvláštniť rôzne tvarovanými a farebnými vzkazovníkmi, zošívačkami, stojany na tužky, vizitky a podobne. Zaujímavou dekoráciou sa môže stať magnetická tabuľa, ktorú zoženiete aj v nerezovom prevedení. Získate väčší prehľad, keď si na ňu pripevníte rôzne lístočky, účtenky či pozvánky. Celkový dojem ešte vylepšíte, keď si kúpite farebné magnety.
Aby ste pri každom kroku nezakopávali o rôzne kabely, určite oceníte ich organizer. Kúpite ho v rôznych prevedeniach, od obyčajnej krabičky až po rôzne designové tvary, ako je napríklad kabelka.
Pracovný kút by sme nemali situovať do spálne, ktorá má slúžiť k relaxácií a činnosti spojené s pracou v nej nemajú čo robiť. O umiestnení najskôr rozhodne, kde sa bez problémov vojde písací stôl so stoličkou. Poslednou dobou sú obľúbené predovšetkým stoly, ktoré disponujú vyvýšeným miestom pre monitor, nespočtom poličiek, skriniek a zásuviek, a to nielen v dolnej časti, ale aj v tej hornej – nástennej. Dá sa povedať, že ide o tzv. kancelársky set, do ktorého hravo zakomponujete tlačiareň, notebook a zostane miesto aj na dokumenty a ďalšie vybavenie. Stále viac z nás najčastejšie siaha po písacom stole v tvare písmena L, práve táto zostava odpovedá nárokom každodenného užívateľa. O pozornosť sa hlási tiež stolička a šetriť na nej sa naozaj nevyplatí. Je potrebné si uvedomiť, že na nej budete tráviť počas dňa hneď niekoľko hodín a musí preto byť komfortný a splňovať podmienky zdravého sedenia. Z našej ponuky si môžete vybrať z množstva moderných a vybavených zostáv, ktoré si budete môcť objednať za skvelé ceny!
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články