• News&Inspirations

aktualizované

Zaujímavé textílie

Tip na daždivé odpoludnie: Pohrajte si textíliami, ktoré vám pomôžu vybudovať pekný interiér. Pomaly sa blíži obdobie, kedy je vonku počasie pod psa a človek predsa len trávi viac času doma. Možno, že nepatríte medzi tích, ktorí sa vyžívajú v neustálych premenách vlastného domova, ale mierna zmena občas nezaškodí, čo hovoríte? Obetujte jej napríklad daždivú sobotu a dodajte svojmu bytu nový outfit pomocou textílií. Trochu si pohrajte s farbami, štruktúrami a vzormi. Uvidíte, že sa vám podarí počas pár hodín zrenovovať obývačku aj spálňu a ani sa veľmi nenadriete.

Komplet nábytku 1 -Systém KOALA
Systém KOALA  

Spomienka na leto

Hovoríte si, že leto končí a vám bude chýbať posedenie na záhrade? To máte asi pravdu, rozkvitnuté záhony ničím nenahradíte. Ale predsa len nie je všetko stratené. Vytvorte si takú malú prírodnú oázu plnú kvetín a motýľov napríklad na sedačke v obývačke. Na trhu sú textílie s prírodnými dekórmi naozaj v neprebernom množstve, môžete popustiť uzdu svojej fantázie a vyzdobiť si domov podle momentálnej nálady. A keď sa vám nechce priamo do prírodných motívov, vneste do interiéru závan leta pomocou vhodných farieb. Proste žltá, ružová, modrá a zelená to istí. A kam sa hodí najlepšie? Samozrejme do interiérov zariadených v boho štýlu.


Monochromatický neznamená nudný

Čiernobiele varianty sú stále populárne. A len tak sa to asi nezmení. Hodí sa k akémukoľvek vybaveniu interiéru a nikdy nepôsobí gýčovito. Naopak, prostredie vďaka nim získa moderný a zároveň elegantný vzhľad. Priestor pôsobí pokojne a čisto. Nie nadarmo je to obľúbená kombinácia v škandinávsky ladených obydliach. Keďže všetky textílie majú široké využitie, tak je jasné, že sa dajú aj veľmi dobre kombinovať s rôznym typom a druhom nábytku. V našich ponukách môžete nájsť veľa zaujímavých kúskov nábytku, ktorý vám dozaista splní predstavy o modernom a nadčasovom interiéri. Nadčasovosť je tou najdôležitejšou vlastnosťou pokiaľ je pre vás kúpa a použitie textílií tou správnou voľbou. Môžete ich plne využiť napríklad v kuchyni alebo kúpeľni, či dokonca v spálni. Veľmi populárne sú v detských izbách, kde nájdu svoje miesto.


Priamky, trojuholníky a štvorce

Geometria má svoje miesto aj v interiéru. S jej pomocou totiž môžete dokázať veľmi veľa. Pomocou niektorých obrázkov dodáte priestoru hĺbku alebo ho mierne vizuálne zväčšíte. Pokiaľ si aj potrpíte na dokonalosť a presnosť, určite vás upokojí presný rád, ktorý pomocou jednotlivých motívov do svojho domova vnesiete. Ak patríte medzi obdivovateľov retra, ktoré ovládlo interiérový design v 50. až 70. rokoch minulého storočia, docielite jednoducho a lacno určitého retro vzhľadu. Tak čo hovoríte, vezmete geometriu na milosť aj do svojho interiéru?


Geometrické obklady do kúpeľne 

Extrémne úzke obklady: tenké (cca 2cm) a dlhé obklady pôsobia elegantne, hlavne pokiaľ skombinujete vhodné farby. Jednofarebné budú síce pôsobiť nadčasovo, avšak pokiaľ skombinujete bielu s niekoľkými odtieňmi šedé, bude ísť o vysoko moderné varianty. Nepredávajú sa po jednotlivých kusoch, ale kvôli pohodliu pri pokládke sú vyrobené na podkladu o väčších rozmeroch (výška väčšinou okolo 30cm). Netradičné mnohouholníky: pokládka mnohouholníkov je o niečo zložitejšia, takže možno bude potrebná pomoc odborníka, avšak výsledok bude stáť za to. Medzi jednotlivé kúsky sa ako výplň používa kontrastná farba, aby tvar vynikol hneď na prvý pohľad. Aj z tohto dôvodu sa tak používa len jedna farba obkladov. Ako dekorácie sa ale dajú využiť napríklad guľaté obklady!  
Oživenie nudných stien: v malých aj veľkých kúpeľniach je každé oživení vítané. Na stenu s jednoduchými bielymi obkladmi môžete za umývadlo, vaňu alebo poličky kúpiť menšie, ale výraznejšie obklady s rôznymi motívmi: kvetiny a prúžky, geometrické tvary a aj abstraktné obrázky. Jediné, čo je potrebné dodržať, je jednotná farba (odtiene však už môžu byť rôzne). Mozaika inak: stále obľúbená je v kúpeľniach mozaika zložená z maličkých kúskov. Na obľúbený „tón v tónu“ po celej ploche ale zabudnite a skúste si svoju kúpeľňu predstaviť s kontrastnými farbami. Kúzlo spočíva v použití jednej farby pri podlahe, ktorej  sa s prebývajúcou výškou akoby vytrácala. Veľmi pôsobivé!
Eklektické interiéry si vypožičiavajú nápady z rôznych období, štýlov a trendov. Porušujú pravidlá, bavia a premietajú do doplnkov osobnosť majiteľa. Pri dekorovaní je potrebné udržať veci v rovnováhe. Najlepšie eklektické interiéry sú kompaktným mixom starého a nového, farieb, textúr a vzorov. Všímajte si toho, ako sa k sebe interiérové kúsky hodia a ako pôsobí ako celok v danom priestore. Jednotlivé prvky by nemali súťažiť o pozornosť, ale mali naopak fungovať dohromady. Inak bude pôsobiť interiér zmätene. 
Oceľ a kameň, tehly a mosadz. Industriálne interiéry pracujú so surovými, priznanými materiálmi, ako sú kovové prvky, obnažené tehly na stenách, drevené dosky a betón na podlahe. Od nich sa odvíja aj farebná paleta, ktorá je industriálnemu štýlu vlastná. Dôležitou súčasťou tohto štýlu bývania je originálne osvetlenie, ktoré zútulňuje inak chladný priestor. 
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články