• News&Inspirations

aktualizované

Zaujímavý solitér – porozmýšľajte o kresle

Chýba vám doma zaujímavý solitér? Kúpte si kreslo. Asi vás neprekvapí, keď si niekto kúpi sedačku a k nej kreslá. Nie jevšak žiadnou zvláštnosťou, keď sa rozhodnete pre kúpu iba jedného kresla, ktoré umiestnite do relaxačného kútika alebo ako zaujímavý solitér. Veď práve luxusný odpočinok je v súčasnej hektickej dobe pre každého z nás veľmi dôležitý.


Komplet nábytku do salonu Bota Biely - Dub Grandson Komplet do salonu
Komplet nábytku do salonu Bota Biela 


Kreslá sú nepostradateľnými kúskami nábytku. Z praktického hľadiska ich môžeme rozdeliť do niekoľkých kategórií. Sú to pevné kreslá, otočné nepolohovacie, otočné kreslá s polohovaním chrbta, so zabudovanou alebo podnožkou samostatnou.Ide však zároveň o bytové zariadenie, ktoré by malo byť zaujímavou ozdobou interiéru.

Najlepšie je dať kreslo do výklenku

Skôr než začnete vyberať kreslo, zapremýšľajte o tom, kam ho umiestnite. Zvažujte nielen to, či je to príjemné miesto, ale tiež, či sa tam vaše vysnené kreslo vôbec vojde. Zvlášť ak máte možnosť svoj relaxačný kútik umiestniť niekam do rohu či ešte lepšie do výklenku s oknom. Svojmu bývaniu jednoducho musíte dať zaujímavý nádych a priniesť dobrú energiu, ktorá vám pomôže pri lepšej koncentrácií. Taktiež môžete čarovať aj so zrkadlom v interiéri alebo s osvetlením celého priestoru. Ak ešte stále váhate, tak si môžete zistiť niečo o tom, ako usporiadať svoj interiér podľa trendov bývania alebo podľa svojich preferencií.

Pokiaľ ste sa rozhodli kreslo postaviť do otvoreného priestoru a využiť ho ako designový prvok, dbajte na to, aby nebolo v ceste, prastie aby neprekážalo pri prechode izbou. A verte, že akonáhle budete musieť kreslo neustále niekam sťahovať, tak sa posedeniu v ňom budete skôr vyhýbať.

Pri výbere kresla je samozrejme dôležité zohľadniť štýl zariadenie danej miestnosti. Ale nielen to. Praktické je mať blízko neho elektrickú zásuvku, prípadne dvojzásuvku. Tú využijete nielen pre pripojenie lampy, ale tiež počítača, vyhrievacie podušky, ale napríklad aj pre napájanie samotného kresla, ak je masážne.

Ušiak jedine s bedernou opierkou

Ak sa rozhodnete pre pevné kreslo, čo znamená, že nemá polohovateľné operadlo ani výsuvnou podnožku, malo by byť vybavené zreteľne konštruovanou bedernou operkou, ktorá zviera so sedacou časťou tupý uhol. Tým budete mať zaručené, že váš chrbát bude celý vypodložený a dôjde k uvoľneniu medziobratlových platničiek.Riešením môže byť tiež taburet, na ktorý si dáte nohy. Bohužiaľ však často vzniká nerudovský problém, kam s taburetom, keď ho práve nepoužívate.Rozhodne je však praktické si kúpiť taký typ, ktorý má zospodu plastové kluzáky alebo kolieska. Uľahčí vám to tiež vstávanie z kresla, kedy taburet jednoducho odstrčíte.

Bez područiek nie je pohodlie

Kvalitný odpočinok v kresle, ktoré nemá opierky na ruky, je takmer nepredstaviteľný. Tie by mali byť konštruované tak, aby ste si mohli ruky pohodlne oprieť v lakťoch a pritom úplne uvoľnil zápästie.Poťahová látka by nemala byť veľmi tvrdá a nepoddajná, ale ani príliš mäkká. Sedacia časť by sa totiž mala mierne prispôsobiť vašim proporciám, ale zároveň by mala byť o niečo tuhšia než časť pre oprenie.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články