• News&Inspirations

aktualizované

Zmeny interiérového dizajnu

Interiérový desing prechádza každoročne premenami a je ovplyvňovaný mnohými trendmi. Ak si dokážete predstaviť žiť v botanickej záhrade v tak trošku glamour štýle, určite si zamilujete trend botanic chic.

Komplet Luiza - Beton Jasny

Komplet Luiza  

Vankúše s motívmi sakur a ruží, svieže pastelové odtiene hebkého čalúnenia, sedačky a kreslá jemných tvarov, mäkké taburetky, kvetinové dekorácie a lesklé zrkadlá v zlatých alebo strieborných odtieňoch. Tak vyzerá interiér zariadený v botanic chic štýle. Narozdiel od typického botanic štýlu, ktorý vynikal kombináciou zelenej farby a dreveného nábytku, získal viac glamour šmrnc.

Interiér zariadený v štýle botanic chic získá riadnu dávku elegancie. Vsaďte na nástenné dekorácie a zrkadlá s rastlinnými motívmi. Vyššiu pozornosť venujte modelom veľkých rozmerov, ale pozor, zabudnite na masívny a ťažký nábytok. V botanic chic interiéri vládne ľahkosť, ktorú do interiéru vnesú perforované formy – vytvoria dojem väčšieho priestoru a efektne rozjasnia každý interiér.

Nemusíte hneď meniť celý nábytok a zostavu, stačí interiér oživiť dvoma pufy v osviežujúcej farbe a rázom váš byt získa glamour šmrnc. Zamerajte sa na sviežu žltú, sorbetovo ružovú či pastelovú modrú farbu. Najkrásnejší interiér je ten, na ktorý dopadajú slnečné lúče. Najlepšie ich zvýrazníte použitím zrkadiel v interiéri. Štýl botanic chic si milujete! Zrkadlá, tácky a nábytok so zrkadlovým povrchom, vnesú do vášho aranžmá svetlo.

Štýl vhodný do rušných miest

Hroznú tmu a chmurné počasie, ktoré teraz vládne v našich končinách, si môžeme rôzne spríjemniť. Pokiaľ ste milovníkmi jara a leta, máte radi kvetiny a všetky odtiene zelenej a v rušnom meste sa často sťažujete na nedostatok kontaktu s prírodou, potom pre vás bude štýl botanic chic to pravé orechové. Nevadí, že nevlastníte žiadne rozľahlé sídlo. Veľmi sa tento štýl totiž hodí aj do malých mestských bytov, ktorých majitelia sa možu v hustej zástavbe avšadeprítomnej prevádzke cítiť až príliš odtrhnuto od prírody. Vzrastajúca urbanizácia nás vedie k tomu, aby sme si prírodu priniesli späť do svetabývania. Inšpirované zemou, bambusom a kamennými povrchmi stojí práve izbové rastliny v centre diania. V kombinácií s ratanovým nábytkom sa krásna monstera stane vašou novou spolubývajúcou. Pokiaľ zleznášate zimné plieskanice, tento štýl vám v byte pomôže navodiť sviežu a uvoľnenú atmosféru jara alebo leta. Počasie za oknami nezmeníme, ale môžeme si vytvoriť hrejivé a útulné prostredie aspoň doma.

Čo je pre štýl botanic chic typické?

V základne podobe sa štýl botanic chic opiera predovšetkým o paletu s rozmanitými odtieňmi zelenej. V modernom hávečasto klasické prevedenie súznie s doplnkami v ďalších svetlých pastelových farbách. Botanické aranžmá je postavené na kombinovanie jemných farebných odtieňov s delikátnymi tvarmi, rastlinnými ornamentmi, jemnými kvetmi a palmovými listmi.

Nový domov vytvorený príhodnou symbiózou troch štýlov je priťažlivý predovšetkým po estetickej stránke. Istý dotyk tajomna mu pritom dodávajú bytové doplnky z cudzích krajov. Textílie, drobné dekorácie a luster. Eklektický výber doplnkov však v priestoru vyvažuje biele pozadie. Čisté línie a absencia skríň nechávajú priestor voľne dýchať, a tak všetko vybavenie môže vyniknúť v plnej kráse. Napriek tomu je tu ale aj dostatok miesta pre uloženia nezbytných vecí, len skrátka nie je príliš na očiach. Za nenápadnými bielymi dverami zabudovanými do steny pri kuchyni sa tak vchádza do šatne so vstavanými úložnými priestormi. Ďalšie sa potom nachádzajú v predsieni, ktorú opticky zväčšujú nadrozmerné zrkadlá. Aj napriek dostatku miesta pre ukladanie vecí teda byt vo výsledku stále pôsobí veľmi vzdušným, svetlým a sviežím dojmom.

V bohémskom štýle skrátka nemá nuda miesto, a to platí tiež o štýlu glamour.V interiéri je totiž zastupený akoelegantnými kúskami nábytku a doplnkami, tak staroružovou farbou a zlatými akcentmi. Výsledkom je potomharmonický glamour priestor s nádychom okázanosti bohémského štýlu aj prirodzenosti štýlu botanical v celom interiéri.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články