• Štýle

aktualizované

Zostavy nábytku do kúpeľne v troch rôznych interiérových štýloch

Kúpeľňa je miestnosť, v ktorej sú najdôležitejšie funkčnosť a typické úžitkové hodnoty. No aj keď v nej netrávime veľa času každý deň, dôležitá je aj jej estetika. Preto sa oplatí vyberať kúpeľňový nábytok a dekoračné prvky, ktoré v nej vytvoria atraktívnu atmosféru a estetiku. Pripravili sme pre vás tri módne zostavy kúpeľňového nábytku, ktoré sa hodia k obľúbeným štýlom usporiadania.

1. Kúpeľňa v škandinávskom štýle

Škandinávsky štýl je populárny už pekných pár rokov a nezdá sa, že by sa mal meniť. Je pravda, že z času na čas sa v ňom objavia nejaké úpravy. V súčasnosti sú trendy interiérového dizajnu zamerané na teplé a útulné aranžmány. Do týchto predpokladov dokonale zapadá škandinávsky štýl. Okrem toho dobre poslúži aj pri zariaďovaní kúpeľne. Stačí sa zamerať na svetlé farebné kompozície, minimalistickú dekoratívnosť a zdôrazniť funkčné aspekty miestnosti. Biele obklady, povrchové úpravy so štruktúrou dreva a kúpeľňové textílie z prírodných tkanín tu budú dokonale ladiť. Kúpeľňové skrinky v škandinávskom štýle by mali byť udržiavané v neutrálnych farbách. Výborne sa tu uplatní biely kúpeľňový nábytok, ale aj ten v odtieňoch sivej, čiernej či námorníckej modrej. Zaujímavým akcentom môžu byť detaily vo farbe so štruktúrou prírodného dreva.

skandynawskie meble łazienkowe

2. Kúpeľňa v industriálnom štýle

Industriálny štýl v dnešnej dobe teší popularite. Donedávna sa používal predovšetkým v otvorených kuchyniach do obývačky a v spálňach, dnes sa výborne hodí aj do kúpeľňových interiérov. Kúpeľňa v industriálnom štýle zaujme strohým výrazom, ktorý efektne zvýrazňuje funkčný charakter tohto interiéru. Kúpeľňový nábytok v tomto štýle je kombináciou textúry dreva s kovovými prvkami s práškovým nástrekom v matnej čiernej farbe. Ide o veľmi charakteristickú kombináciu nábytku a dekorov v tomto štýle. Kúpeľňa v loft štýle by mala byť harmonicky prepojená minimalistickými a dizajnovými prvkami. Môže zahŕňať neutrálne alebo tmavé farebné kompozície a malé množstvo dekorácií. Celok obohatí teplé bodové osvetlenie.

meble łazienkowe w stylu loft

3. Kúpeľňa v modernom štýle

Moderné usporiadania kúpeľní sú čoraz útulnejšie a teplejšie. Ustupujeme v modernom štýle od vysokolesklých lakovaných predných dvierok, extrémneho minimalizmu a laboratórnej estetiky. Prikláňname sa k zaujímavým farebným kompozíciám kombinujúcim čiernu, námornícku modrú či fľaškovo zelenú s prvkami dreva, kovu či kameňa a skla. Nábytok do kúpeľne by mal byť tvarovo jednoduchý a jeho dekoratívnosť tvoria zaujímavé farby a povrchové štruktúry. Celok by malo dopĺňať príjemné teplé smerové osvetlenie. Budú sa tu hodiť kovové a nástenné lampy s veľkými sklenenými žiarovkami, ako aj LED pásy.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

5 z 1 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články