• News&Inspirations

aktualizované

Zostavy nábytku do obývačky s dreveným akcentom

Drevo je nadčasový materiál spojený s vysokou kvalitou a triedou. Skvele sa hodí do rôznych typov usporiadaní interiérov a hodí sa takmer do každého dizajnu. Niet divu, že nábytok vyrobený z dreva alebo vyrobený z vierohodne vyzerajúcej imitácie tohto ušľachtilého materiálu sa teší neustálej obľube. Pri zariaďovaní obývačky sa oplatí zvoliť modernú zostavu dreveného nábytku.

Drevo v interiéri

Drevo je jednou z najobľúbenejších používaných surovín a skvele sa hodí do rôznych interiérových aranžmánov. Jeho akcenty sa objavujú jednak v povrchovej úprave podláh, fragmentov stien a vo forme dekorácií, ale aj vo vybavení ako je nábytok. Pri výbere zostavy nábytku do obývačky sa oplatí vyskúšať kolekcie z prírodného dreva alebo alternatívy v podobe imitácie tohto materiálu. Drevený nábytok je pomerne drahý, no investícia do neho sa z hľadiska vysokej kvality a životnosti určite oplatí. Napriek tomu je nábytok vyrobený z dosiek potiahnutých špeciálnou dyhou, ktorá je dnes technologicky natoľko vyspelá, že nie je horšia ako drevený nábytok a zároveň sa prezentuje mimoriadne prirodzeným spôsobom.

meble do salonu 

Kolekcie s drevenými akcentmi

Pozornosť si zaslúžia nielen komody a TV skrinky vyrobené celé z dreva, ale aj kolekcie nábytku zdobené drevenými akcentmi. Obzvlášť obľúbený je biely nábytok do obývačky s prvkami s drevenou štruktúrou. Takýto nábytok zapadá do aktuálne módneho škandinávskeho štýlu a má aj špecifický rozmer nadčasovosti, takže si môžeme byť istí, že tak skoro nevyjdú z módy. Nábytok s drevenými akcentmi v škandinávskom štýle vyzerá dobre, keď je jeho povrch matný. Na druhej strane, lakovaný nábytok s drevom alebo dyhou dokonale ladí s moderným štýlom, v ktorom chceme použiť riešenia, ktoré sú zároveň minimalistické a jemne láme s prirodzeným, teplejším detailom.

białe meble do salonu z drewnem 

Skrine s posuvnými dverami s drevenými prvkami

Skriňa s posuvnými dverami je univerzálnym kusom nábytku a preto sa čoraz častejšie používa aj v obývacích izbách. Niet divu, pretože takýto kus nábytku pojme veľa vecí a navyše vyzerá obzvlášť efektne. Výberom šatníkovej skrine s drevenými prvkami ju úspešne zladíte k charakteru hotového usporiadanie interiéru a danej zostave nábytku do obývačky. Oplatí sa zamerať na univerzálny dizajn, teda biele prevedenie, drevo a zrkadlo, ktoré opticky zväčší efekt priestrannosti. Na tento účel je dobré sa rozhodnúť pre skriňu s posuvnými dverami, ktorú si môžete navrhnúť sami. Stačí použiť konfigurátora nábytku pre skriňu Moore.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články