• Štýle

aktualizované

Zrkadlá na vstavaných skriniach

Nech už si budete šatníkovu skriňu stavať z nejakej stavebnice sami, alebo si necháte skriňu postaviť odbornou firmou, v každom prípade by malo byť dodržané niekoľko základných pravidiel.

Základné pravidlá

Každodenné používané veci (napríklad spodné prádlo a iná bielizeň) sa umiestňujú do výšky okolo 120 cm (uvažujeme priemernou výšku človeka, ktorá môže byť okolo 185 cm). Sezónne oblečenie, kabáty a pérové bundy zaveste napríklad na sklápacia tyč v skrini, ktorá inak zostáva aj s oblečením až u stropu a ponecháva miesto každodenným veciam, ktoré pravidelne využívame. Mechanizmy sklápacích  tyčí (niekedy označovaných ako sťahovacie tyče) ponúkajú naozaj všetci výrobcovia a vždy si  ich môžete aj dokúpiť v nejakej predajni. Nerobte si šatníkovú skriňu hlbšiu než je 60-70 centimetrov, budete sa v nej strácať. Naopak skriňa s hĺbkou menšou než 40 centimetrov je tiež v interiéri veľmi nepraktická. Výška skrine je individuálna, ale úložný priestor vo výške nad 2,5 metrov je už naozaj ťažko dostupný a mal by uchovávať len občas používané veci (napríklad lôžkoviny pre návštevu). 
 
 Skriňa Kora

Výhody zrkadla

Nielen pre mužov, ktorí nosia kravatu, sú praktické drôtené závesné programy umiestnené napríklad na vnútornej strane dverí skrine. Pokiaľ si vyberiete skriňu so zrkadlom, potom by vždy malo byť zaobstarané bezpečnostnou fóliou! To berte ako zákon, najmä ak sa vo Vašej domácnosti pohybujú deti. Ak je to možné, vyvarujte sa umiestňovaniu topánok do šatnej skrini. Dôvod je zrejmý až badateľný, používaná obuv totiž nevonia príjemne. Nezabúdajte na vnútorné osvetlenie skrine, ktoré Vám uľahčí orientáciu medzi uloženými vecami. Svetelné zdroje sa najčastejšie umiestňujú na strop skrine ako bodové lampy. Pokiaľ umiestnite skriňu do spálne, bude takéto osvetlenie naviac ohľaduplné k tomu, kto na rozdiel od Vás ešte prípadne spí. Nebudete nikoho rušiť rozsvietením veľkého svetla a zároveň si pri obliekaní nebudete musieť vyberať šaty po tme. U nás nájdete široký výber rôznych šatných skríň, podľa Vášho výberu a vkusu. Tak smelo do toho, veríme že si nájdete to, čo naozaj potrebujete.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články