Ohýbané stoličky

Nájdených produktov: Nájdených produktov: 5
zoradiť:
Sortowanie
   1    z    1   
počet výsledkov na stránku:
status
cena
Cena
-
rozmery

   1    z    1   
počet výsledkov na stránku:
Ohýbané stoličky sú nábytkom, ktorý sa perfektne hodí doslova do akéhokoľvek domu alebo bytu. Často sa s nimi môžeme stretnúť aj v kanceláriách, ba dokonca aj v reštauráciách či baroch. Sú doslova všade. Niet divu, pretože na trhu je ich množstvo a sú dostupné v rôznych farbách a materiáloch. Sú veľmi kvalitné, pohodlné a vysoko účinné.

Ohýbané stoličky - odkiaľ sa vzali?

História ohnutých stoličiek je celkom zaujímavá, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá. Na úplnom začiatku, v 19. storočí, mal Michael Thonet na tie časy veľmi zvláštny nápad. V tej dobe stolár, sa rozhodol skúsiť niečo nové, niečo, čo nikto predtým neurobil. Akoby chcel ukázať, že zákony, ktorými sa riadi jeho profesia, nie sú vlastne ničím a... vyhlásil, že sa pokúsi vyrobiť stoličky ohýbaním bukového dreva. Každý, kto aspoň trochu vie niečo o tomto druhu suroviny, veľmi dobre vie, že buk je veľmi tvrdý a nie je príliš flexibilný. Napriek tomu sa Thonet svojho nápadu nevzdal a dnes je známy ako otec nábytku. Dnes sa jeho stolička č. 4 môže pýšiť niekoľkomiliónovými kópiami.
 
Ohýbané drevené stoličky sú dodnes mimoriadne obľúbené a tešia sa veľkému uznaniu po celom svete. Nebolo by to však možné, ak by sa k takémuto kroku neodhodlal spomínaný Thomas Thonet. Od 19. storočia nepretržite funguje aj továreň na nábytok vo Famegu, ktorá teraz vyrába „vynález". tohto stolára. Stoličky z tohto miesta sa charakterizujú svojou dlhou životnosťou a originálnym štýlom, ktorý nenájdete nikde inde.

Výrobný proces ohýbaných stoličiek

Ručne vyrábané ohýbané drevené stoličky prechádzajú dlhým výrobným procesom, kým získajú svoj konečný vzhľad. V prvom rade to začína výberom dreva. Vyberú sa najkvalitnejšie suroviny, ktoré sa potom sušia a tepelne upravujú.
 
Následne jednotlivé prvky získajú svoj tvar, okrem iného sústružením, hobľovaním alebo tvarovaním. Po vytvorení hotových dielov je čas na ich prípravu na ohýbanie. Umiestňujú sa v parných peciach s teplotou asi 110 stupňov. V dôsledku odparovania bukové drevo začína plastifikovať a stráca svoju tvrdosť. Takýmto spôsobom je možné dať mu vhodnú formu a tvar. Po vytiahnutí z pece sa stoličky prenesú do kovových štruktúr, kde získajú konečný tvar.
 
Je potrebné ich na určitý čas previazať páskou, aby sa nerozťahovali. Poslednou fázou procesu ohýbania stoličky je finálne brúsenie a montáž sedadla, maľovanie a lakovanie. Výroba ohýbaných stoličiek preto nie je taká jednoduchá, ako sa môže zdať. Vyžaduje si veľa znalostí a veľkú presnosť. To je jediný spôsob ako získať vysokokvalitný nábytok.

Prečo sa oplatí kupovať ohýbané stoličky?

Mnoho ľudí zaujíma, či má nákup ohýbaných stoličiek do obývačky, jedálne alebo kancelárie zmysel. Prečo sa oplatí vybrať si práve ohýbané stoličky? Hneď na začiatku treba spomenúť, že sú často kupované hlavne kvôli svojej jedinečnosti a estetike.
 
V súčasnej dobe má nábytok skôr rovné tvary, 90-stupňové uhly, ktoré sa postupom času jednoducho stávajú štandardom. Ohnutá stolička je preto určitým spôsobom, ako sa vzdialiť od pevných vzorov. Takéto druhy nábytku určitým spôsobom narúšajú prijaté zásady a zavádzajú niečo nové, na čo ešte nie je každý pripravený.
 
Ďalším dôvodom, prečo by ste si mali do svojho domu kúpiť zaoblené stoličky, je ich ergonómia. Sú navrhnuté tak, aby ste si napríklad mohli vybrať nábytok s klenutým operadlom alebo vybavené pohodlnými lakťovými opierkami. Sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov, vďaka čomu ich môžete používať skutočne dlho.
 
Najobľúbenejšie typy ohýbaných stoličiek:
  • moderné ohýbané stoličky;
  • ohýbané stoličky a lakťovými opierkami;
  • čierne ohýbane stoličky;
  • čalúnené ohýbané stoličky.
 
Moderné ohýbané stoličky sú vhodné predovšetkým do miestností usporiadaných v štýle 21. storočia. Čierne stoličky skvele vyzerajú napríklad s kontrastným svetlým nábytkom alebo podlahou. Ohýbaná stolička s lakťovými opierkami a čalúnená ohýbaná stolička sa zasa tešia veľkému uznaniu medzi tými, ktorí ocenia ich pohodlné používanie.
Ako si vybrať ohýbané stoličky do vlastného domu alebo bytu?
 
Ako už bolo spomenuté, ohýbaná stolička je kus nábytku, ktorá je naozaj obrovskou kategóriou. Môžu byť vybrané podľa druhu dreva, farby alebo použitého čalúnenia.
Konečný výber ohýbaných stoličiek závisí predovšetkým od toho, kde budú mať svoje miesto. S ich pomocou je možné vybaviť nielen obývaciu izbu alebo jedáleň, ale aj reštauráciu, krčmu, kaviareň a dokonca aj kancelárie alebo konferenčné miestnosti.
 
 
/ohybane-stolicky-c-1273.html