Termoelastické matrace

Nájdených produktov: Nájdených produktov: 7
zoradiť:
Sortowanie
   1    z    1   
počet výsledkov na stránku:
status
cena
Cena
-
rozmery

   1    z    1   
počet výsledkov na stránku:

Termoelastické matrace v našej ponuke

Matrace z termoelastickej peny matrace sú jedným z najobľúbenejších riešení zaisťujúcich zdravý spánok a pohodlie počas odpočinku. Je to typ matraca so špecifickými vlastnosťami a konštrukciou, vďaka ktorej je možné daný model vybrať tak, aby vyhovoval individuálnym potrebám a očakávaniam. Pripravili sme pre vás široký výber najkvalitnejších termoelastických matracov. Pozývame vás, aby ste sa zoznámili s našou ponukou.

Termoelastické matrace - ako fungujú?

Termoelastické matrace sa vyznačujú konštrukciou na báze penových vložiek. Ich fungovanie je však trochu odlišné od bežných penových matracov. Pretože povrch matraca sa ohýba nielen pod tlakom našej telesnej hmotnosti, ale aj pod vplyvom jeho teploty. Takto dokonale kopíruje polohu nášho tela, bez ohľadu na to, v akej polohe spíme a či meníme polohu počas spánku.
 
Prečo je to dôležité? Pretože vďaka tomuto riešeniu chrbtica a svaly získavajú mimoriadne presnú oporu, ktorá pozitívne vplýva na uvoľnenie svalov, prekrvenie tela a zdravú polohu chrbtice v ľahu. Mnoho typov termoelastických matracov preto získava status zdravotníckeho výrobku a používajú sa na prevenciu a liečbu špecifických chorôb. Neznamená to však, že termoelastický matrac je určený len pre ľudí, ktorí majú chronické bolesti a problémy s držaním tela. Ak ste zdraví, môžete si taktiež vybrať termoelastický matrac, aby ste predišli takýmto problémom v budúcnosti a mali ste istotu, že v noci poskytnete zdravé podmienky na odpočinok.

Termoelastické matrace a ich vlastnosti

Termoelastický penový matrac je vyrobený zo špeciálnej peny nazývanej (v závislosti od výrobcu) Fit Foam, Visco alebo lenivá pena. Termoelastické matrace sú považované za obzvlášť dôležitú technologickú inováciu v tomto odvetví, pretože poskytujú maximálny komfort pri používaní a ich konštrukcia má pozitívny vplyv na zlepšenie zdravia a chráni pred problémami s chrbticou alebo svalovým napätím.
 
Termoelastická pena reaguje nielen na tlak ľudského tela, ale aj na jeho teplotu. Výsledkom je, že termoelastické matrace sa prispôsobia telu a súčasne vytvoria približne milión podporných bodov. Dá sa porovnať s telesným odliatkom, pretože ho obklopuje a zároveň ho podopiera v citlivých partiách. Výsledkom je, že všetky časti tela majú rovnakú oporu, čo je veľmi dôležité pre zdravie a vnímaný komfort. Počas spánku sa výrazne zlepšuje prekrvenie a uľavuje sa chrbtici, ramenám a bokom. Vykonaný výskum ukazuje, že ľudské telo sa rýchlejšie regeneruje na matraci vyrobenom z termoelastickej peny, vďaka ktorému je spánok oveľa efektívnejší.
 
Termoelastické penové matrace v našej ponuke:
 
  • termoelastický matrac 160x200
  • termoelastický matrac 140x200
  • termoelastický matrac 90x200
  • termoelastický matrac 80x200
  • termoelastické matrace 140x200

Termoelastické matrace - komu sú určené?

Termoelastické matrace sú veľmi univerzálnym riešením a v zásade sa odporúčajú každému. Môžu ich používať celkom zdraví ľudia, ako aj tí, ktorí zápasia s ochorením chrbtice alebo bedier. V prípade zdravých ľudí budú pôsobiť preventívne, chránia pred bolesťami chrbta a zabezpečia účinný nočný odpočinok. Termoelastické penové matrace nevytvárajú bodový tlak na konkrétne časti tela a uvoľňujú svaly.
 
Vďaka svojej konštrukcii a špecifickosti umožňujú lepšie prúdenie krvi, čo má za následok väčšie prekrvenie. Termoelastické matrace sú mimoriadne cenným riešením aj pri liečbe zranení a po ortopedických zákrokoch. Preto sú často oceňované pre svoje rehabilitačné vlastnosti. Okrem toho sa odporúčajú starším a chorým, ako aj dospievajúcim počas rastu, ktorých sprevádzajú rôzne bolesti.
 
 
/termoelasticke-matrace-c-1254.html