• Pre deti a mládež

aktualizované

7 tipov, ako zariadiť malú detskú izbu

Ako zariadiť malú detskú izbu? To je otázka, ktorá často znepokojuje rodičov, ktorí chcú svojim deťom vytvoriť vlastný, bezpečný, útulný kútik. Hľadanie odpovede na otázku, ako zariadiť malú detskú izbu pre dve deti, nie je ľahká úloha. Ako zariadiť malú detskú izbu? Zariadiť takúto miestnosť je mimoriadne náročné, pretože musí spĺňať množstvo rôznych funkcií. Ako teda zariadiť malú detskú izbu, aby bola funkčná? Čím by sme sa mali riadiť počas jej zariaďovania? Nižšie nájdete 7 tipov, ako zariadiť malú detskú izbu. Vďaka týmto inšpiráciám si deti svoj priestor obľúbia a budú sa v ňom radi zdržiavať, hrať sa, rozvíjať svoje záujmy, vášne a dokonca sa aj učiť.

V tomto texte sa dočítate:

  • Ako zariadiť malú detskú izbu?
  • Čo je dôležité v takejto miestnosti?
  • Spoznáte 7 tipov na jej zariadenie?


Ako zariadiť malú izbu? Najobľúbenejšie štýly pre zariadenie detskej izby

V akom štýle zariadiť malú detskú izbu? Toto je miestnosť, ktorá by mala byť udržiavaná skôr v pokojných a tlmených farbách. Deti sú zvyčajne veľmi energické malé stvorenia, ktoré nepotrebujú extra stimuláciu pestrými farbami. Okrem toho je detská izba zvyčajne plná farebných hračiek a doplnkov, ktoré v kombinácii s výraznými stenami a nábytkom môžu vytvárať pocit chaosu a neporiadku. Ako zariadiť malú detskú izbu? Aký štýl bude fungovať najlepšie? Ponúkame 7 tipov:

Drevená detská posteľ Blox 5

1. Škandinávsky štýl – je veľmi jednoduchý a minimalistický. V takejto detskej izbe môžete pokojne použiť bielu, odtiene sivej, ale aj pastelové odtiene modrej a žltej. Tento štýl je založený predovšetkým na použitiu prírodných materiálov a pôsobivých doplnkov. Ako zariadiť malú detskú izbu? Interiéry zariadené v škandinávskom štýle sú veľmi svetlé a upokojujú detské zmysly.

2. Romantický štýl – je to predovšetkým návrh aranžácie do dievčenskej izby. Treba však pripomenúť, že detskú izbu pre dve deti, v ktorej je chlapec a dievča je možné rozdeliť pol na pol. Ako zariadiť malú detskú izbu v romantickom štýle? Pastelové farby a jemné kvetinové vzory sú do takejto miestnosti ako stvorené. V romantickej detskej izbe nesmie chýbať biely nábytok.

3. Moderný štýl – ako zariadiť malú detskú izbu? Perfektným návrhom na jej aranžáciu je moderný štýl. Vyznačuje sa predovšetkým jednoduchosťou foriem, ako aj funkčnosťou. Interiér zariadený v tomto štýle je veľmi praktický a bez zbytočných dekoratívnych prvkov.

4. Loftový štýl – toto je návrh pre trochu staršie deti, keďže sa v ňom objavuje surový a jednoduchý charakter interiéru. Detská izba usporiadaná v tejto atmosfére bude veľmi minimalistická, no aj funkčná. Nebudú v nej žiadne zbytočné ozdobné drobnosti. Ako zariadiť detskú izbu v loftovom štýle? Môžete sa rozhodnúť aj pre istý výrazný farebný akcent. Nábytok by mal byť bez ozdôb.

Vyvýšená posteľ domček s rebríkom v strede Basia

5. Izba pol na pol – to je perfektné riešenie na usporiadanie izby pre dve deti opačného pohlavia. Jedna stena môže byť natretá modrou farbou a vedľa nej môže byť umiestnená posteľ pre chlapca a písací stôl, druhá v ružovej farbe a v nej môže byť umiestnený nábytok určený pre dievča


6. Detská izba s dvojposchodovou posteľou – to je výborná ponuka najmä do veľmi malých izieb. Interiér izby môže byť ponechaný v neutrálnych farbách a posteľ môže jasne naznačovať, kde dané dieťa spí, či na hornom alebo dolnom poschodí. Skvelým nápadom sú menovky.

7. Miestnosť predelená nábytkom – v malej detskej izbe je možné priestor predeliť nábytkom, napr. komodou. Potom bude mať každé z detí svoj malý, súkromný priestor.

Ako zariadiť malú izbu pre dieťa? Čo by ste si mali pamätať?

Detská izba je mimoriadne výnimočný priestor v každom byte a dome. Je obzvlášť náročná na usporiadanie, pretože musí spĺňať veľa funkcií. Je to miesto na učenie, spánok, no aj hranie. Ak sa rozhodujete o zariadení izby pre najmladších nezabudnite, že by to mala byť:

Detská posteľ Lily 80×160 – Biela
  • praktická a funkčná,
  • bezpečná pre zabávajúce sa v nej deti,
  • útulná a esteticky zariadená.

Ako zariadiť malú detskú izbu pre dve deti? Dôležitý je nábytok

Ako zariadiť malú izbu pre dve deti? V takejto miestnosti je kľúčom najmä nábytok. Najdôležitejšie sú samozrejme postele. Bez týchto základných kusov nábytku sa nezaobíde žiadna izba pre dve deti. Pri výbere postelí pre deti sa oplatí vyberať modely o niečo dlhšie, ako je súčasná výška detí. Ak hľadáte odpoveď na to, ako zariadiť malú izbu pre dve deti, môžete nájsť propozíciu umiestniť postele pre dve deti za sebou k jednej stene alebo k dvom protiľahlým stenám.

Ako zariadiť malú detskú izbu pre dve deti? Aký nábytok by v nej mal byť okrem postele?

Ako zariadiť malú izbu pre dve deti? V takejto miestnosti by mali byť detské písacie stoly, stoličky, podložky na hranie a rámy na maľovanie. Ďalšími, dôležitými kusmi nábytku sú aj nočné skrinky a skrine na uloženie oblečenia. Nemožno zabúdať ani na to, že v detskej izbe musia byť kreslá, v ktorých si rodičia môžu oddýchnuť pri sledovaní zabávajúcich sa detí. Ako zariadiť malú izbu pre deti? V prvom rade je to rodič, kto musí nájsť zlatú strednú cestu, on predsa svoje deti pozná najlepšie. Uvedených 7 tipov Vám túto úlohu určite uľahčí.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

5 z 1 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články