• Izby
  • Obývacia izba

aktualizované

Ako zariadiť obývačku, aby bola útulná?

Obývačka je zóna, ktorá slúži všetkým členom domácnosti. Je to miesto, kde sa stretáva celá rodina, aby spolu trávili čas. Obývačka je miesto, kde sa vedú vážne rozhovory, rozprávajú sa vtipy pri večernom spoločnom pozeraní filmov a kde sa ponoríte do stránok svojej obľúbenej knihy. Je to jedným slovom miesto určené na oddych. Obývačka je miestom prijímania hostí, je to teda aj miestnosť s reprezentatívnou funkciou. Oplatí sa teda postarať sa o to, aby bol tento priestor útulný pre každého. Preto by ste sa mali zamerať na to, ako zariadiť obývačku, aby z nej bolo prívetivé miesto. Zariadiť veľkú obývačku je oveľa jednoduchšie, výzvou je, ako zariadiť malú obývačku. Ako teda zariadiť obývačku, aby bola útulná? Ako zariadiť obývačku v paneláku? Dozviete sa v článku nižšie.

V tomto texte sa dočítate:

  • Ako zariadiť obývačku, aby bola útulná?
  • Aké dôležité je osvetlenie?
  • Ako zariadiť malú obývačku v paneláku, aby bola funkčná a útulná?

Ako zariadiť obývačku?

Rohová sedacia súprava s funkciou spánku Magnelio Mini

Obývačka je srdcom celého domu, prelínajú sa v nej všetky denné aktivity obyvateľov. Často tam jeme, večer relaxujeme pri knihe, občas sa stretneme s priateľmi a ostatnými členmi rodiny. Je to miestnosť s reprezentačnou, no aj oddychovou funkciou. Preto by mala byť obývačka zariadená tak, aby bola praktickým, pohodlným miestom a zároveň v súlade s naším zmyslom pre estetiku. Ako zariadiť obývačku, aby z nej bolo útulné miesto? Vo fáze návrhu je veľmi dôležitou otázkou rozdelenie do zón. Vytvorenie oddeleného priestoru na oddych, na prácu, ako aj na prijímanie hostí a jedenie jedál výrazne ovplyvňuje súdržnosť celej miestnosti. Ako zariadiť obývačku? Interiér udržiavaný v útulnej atmosfére je spojený predovšetkým s drevom, ale aj inými prírodnými materiálmi. Je skvelé, ak máte starý stôl po babičke, pretože takto zrenovovaný kus nábytku sa stane výnimočnou, jedinečnou ozdobou interiéru. Ako zariadiť obývačku? V oddychovej časti je nevyhnutným kusom nábytku sedačka a kreslá, na ktorých si môžete oddýchnuť. Ako zariadiť obývačku? Ak má ísť o útulný interiér, potom v ňom nesmú chýbať dekoračné látky, napr. mäkká deka na pohovke, dekoračné vankúše na kreslo alebo ľanové závesy.

Moderná rohová sedačka do obývačky Nicole L

Ako zariadiť obývačku, aby z nej bolo útulné miesto?

Od čoho by ste mali začať navrhovať svoju vysnívanú, útulnú obývačku? Na začiatok je potrebné určiť farby, ktoré na nás najlepšie pôsobia a vyvolávajú pozitívne asociácie. Ako zariadiť obývačku, aby bola útulná Čo sa týka farby, mali by ste siahnuť po rôznych odtieňoch béžovej, hnedej, ecru, pretože tieto farby sú považované za najútulnejšie. Siahnuť môžete aj po celej škále pastelových, pretože nič nebráni tomu, aby ste sa v útulnom interiéri trochu vybláznili s výraznými farbami. V interiéroch, ktoré sú dobre osvetlené prirodzeným svetlom, vyzerá skvele námornícka modrá alebo fľašková zelená. Veľmi záleží na individuálnych preferenciách, aká farba bude v útulnej obývačke dominantná. Pri hľadaní odpovede na otázku, ako zariadiť obývačku, aby bola útulná, by ste mali základnú farbu pre kontrast prelomiť iným zaujímavým odtieňom, napríklad námornícku modrú prelomiť púdrovým ružom, zatiaľ čo zelenú prelomiť horčicovú. Už vieme, že by mala byť obývačka rozdelená na zóny a pomôcť s tým môžu farby. Steny v sedacej časti môžu byť vymaľované v tlmenejšej farbe, zatiaľ čo jedáleň vo svetlejšej farbe. Zóny v obývačke by sa mali líšiť aj nábytkom. V jedálenskom kúte by samozrejme nemal chýbať stôl so stoličkami, pretože ide o kľúčový kus nábytku v miestnosti. Oplatí sa preto vybrať správny, premyslený tvar a materiál.

Rohová rozkladacia sedačka Flabio L

Ako zariadiť obývačku v byte?

Ako zariadiť obývačku v byte tak, aby bola priaznivá ku každému? Postarajte sa o jej osvetlenie. Jedna lampa alebo jeden luster visiaci zo stropu nevytvoria v miestnosti útulnú atmosféru. Je pravda, že obývačka v byte je oveľa náročnejšia na usporiadanie ako vo veľkom dome, no osvetlenie je prvkom, ktorý môže výrazne ovplyvniť charakter interiéru bez ohľadu na to, či je malý alebo veľký. V blízkosti pohovky by ste teda mali zavesiť dodatočnú lampu alebo dokonca dve. Dokonalé sú aj malé lampy umiestnené na komodách, ako aj svietniky. V obývačke nesmie chýbať ani lampa na čítanie s tienidlom otvoreným smerom nadol. Ako teda zariadiť obývačku v byte? V prvom rade sa postarajte o jej osvetlenie.

Ako zariadiť obývačku v paneláku?

Nájsť odpoveď na otázku, ako zariadiť malú obývačku, môže byť poriadna výzva. Malý priestor je bohužiaľ problematický. Ako zariadiť obývačku v paneláku? V prípade malej obývačky v paneláku by ste mali nájsť dostatok miesta na sedenie aj úložný priestor. Ako zariadiť obývačku v paneláku? Predovšetkým

Mali by ste si kúpiť priestranný nábytok 2 v 1. Ako zariadiť malú obývačku, aby bola funkčná? Je potrebné zaobstarať si priestranné komody, nástenné skrinky, ale aj konferenčné stolíky a pohodlnú rohovku alebo pohovku.

Rozkladacia rohová sedačka do obývačky Dragonis

Ako zariadiť obývačku? Dôležité je správne usporiadanie nábytku

Ako zariadiť obývačku, aby bola útulná? Okrem výberu správneho nábytku je dôležité aj jeho správne usporiadanie. Ako zariadiť obývačku spojenú s kuchynským kútom alebo halou? Aby bol takýto interiér útulný a funkčný, police a komody môžu byť použité ako bežné steny. Ako zariadiť obývačku? Nábytok by mal byť umiestnený na jednej dlhšej stene, je to praktické riešenie, ktoré ušetrí viac miesta a navyše miestnosť zútulní.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

4.5 z 2 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články