• Izby
  • Kuchyňa

aktualizované

Biela kuchyňa v kombinácii s drevom

Kuchyňa môže byť navrhnutá na desiatky rôznych spôsobov. Napriek tomu biele kuchyne s drevom zaujímajú kľúčové miesto v popredí najčastejšie vyberaných kuchynských aranžácií. Prečo sú biele kuchyne s drevom také obľúbené? Jedným z hlavných faktorov, ktoré to ovplyvňujú, je nepochybne fakt, že tento typ kombinácie prispieva k zahriatiu interiéru a dodáva mu nevšedný, domácky ráz. Nemožno prehliadnuť ani fakt, že na trhu je k dispozícii množstvo drevených dekorácií, ktoré Vám umožnia zostaviť si individuálnu kuchyňu na mieru podľa vlastných predstáv. Inšpirácia bielymi kuchyňami drevom má stále navrch. Nečudo, veď jednoduchosť sa cení, rovnako ako biele kuchyne inšpirované prírodou. Ako vytvoriť dokonalé biele kuchyne s drevom? Biele obkladačky do kuchyne a biele stoličky do kuchyne – kedy budú ideálnou voľbou?

V tomto texte sa dočítate:

  • Je biela kuchyňa s drevom stále v móde?
  • Prečo sa oplatí mať nábytok na mieru?
  • Prečo kombinácia bielej a dreva pozitívne ovplyvňuje usporiadanie kuchyne?
  • Oplatí sa vybrať biele obkladačky do kuchyne?
  • Pre aké štýly sú vhodné lesklé kuchyne?
  • Kedy zvoliť biele stoličky?

Biele kuchyne na mieru s drevom – sú stále v móde?

V jednom momente sa biele kuchyne s drevom neobjavili v žiadnom katalógu interiérového dizajnu. Toto riešenie sa jednu chvíľu jednoducho prejedlo. Biele kuchyne s drevom ustúpili úplne bielym alebo tým s kontrastnou farbou. Sú teda biele kuchyne s drevom v móde? Samozrejme, že áno! V prvom rade pamätajte, že usporiadanie Vášho priestoru by malo byť v súlade s Vašimi vlastnými pravidlami a preferenciami. Ak teda biele kuchyne na mieru s drevom zodpovedajú nášmu individuálnemu vkusu, treba to využiť. Biele kuchyne na mieru s drevom – čo iné prehovára pre takéto riešenie? Veľkým plusom je navrhnutie kuchyne na mieru, pretože bude dokonale zladená s danou miestnosťou s využitím každého možného priestoru. Biele kuchyne s drevom sú voľbou na roky. V móde zostanú, pretože sa hodia minimálne k niekoľkým štýlom, ale aj do malých i veľkých priestorov.

Kombinácia dreva a bielej zútulní interiér kuchyne

Drevo je prírodný produkt, ktorý vnesie do interiéru jedinečnú atmosféru. Vďaka nemu sa kuchyňa stane miestom príjemným pre oči a všetci členovia domácnosti v nej budú radi tráviť čas. Biele kuchyne s drevom majú nadčasový charakter. V prípade bielej kuchyne s drevom nie je problém ani malá plocha. Týmto spôsobom je možné usporiadať interiér akejkoľvek veľkosti. Biele kuchyne s drevom navyše prispejú k optickému zväčšeniu miestnosti.

Biele obkladačky do kuchyne

Biele obkladačky do kuchyne sú jedným z najmódnejších trendov. Prečo? Ich hlavnou výhodou je zaručenie priaznivého dekoratívneho efektu, pretože biele obkladačky do kuchyne miestnosť presvetlia a budú optimistickejšie. Biely povrch spôsobuje odraz svetla, čo vedie k vytváraniu optických ilúzií, ktoré sú pre kuchyňu prospešné. Biele obkladačky do kuchyne spôsobí, že sa bude zdať byť väčšia. Sú teda ideálnou možnosťou do skutočne malej kuchyne či kuchynského kúta. Biele kuchyne inšpirované bielymi obkladačkami a drevenými vložkami sú veľmi všestranné. Biele obkladačky do kuchyne sú prvkom dekorácie, ktorý sa hodí prakticky k všetkému.

Biele lesklé kuchyne – k akým štýlom sa hodia?

Biele kuchyne vo vysokom lesku sú obľúbené najmä pre moderné aranžácie. Povrch čiel, ktoré sa lesknú, je zvyčajne pokrytý špeciálnym lakom, fóliou alebo odolným laminátom. Biele lesklé kuchyne si vyžadujú trochu viac pozornosti z hľadiska každodennej starostlivosti. Akékoľvek škvrny alebo odtlačky prstov budú veľmi viditeľné na krásnom lesklom povrchu predných dielov. No na druhej strane dokonale hladký povrch kuchyne vo vysokom lesku veľmi uľahčuje starostlivosť. Absolútnu väčšinu nečistôt je možné odstrániť vlhkou handričkou.

Dobre vedieť!

Biele kuchyne inšpirované leskom majú ešte jednu dôležitú výhodu. Poskytnú efekt optického zväčšenia kuchyne. Minimalistické čelá bez úchytiek pomôžu vytvoriť dojem priestrannosti.

Biele stoličky do kuchyne – v akom usporiadaní budú najlepšie fungovať?

V mnohých domácnostiach je kuchyňa zároveň aj jedálňou, kde sú kuchynské stoličky nepostrádateľným prvkom vybavenia. Biele stoličky do kuchyne možno použiť prakticky v akomkoľvek architektonickom štýle. Biele kuchyne s drevom vybavené bielymi stoličkami do kuchyne vytvoria jedinečnú atmosféru. Ak sú biele kuchyne s drevom otvorené do obývačky, je dôležité, aby stoly a kreslá v nej ladili s celým usporiadaním kuchyne. Po biele stoličky do kuchyne vykonané z dreva sa oplatí siahnuť do izieb zariadených v škandinávskom štýle. K tomuto štýlu dokonale zodpovedajú jednoduché drevené stoličky v bielej farbe. Dajú sa použiť aj v aranžáciách v anglickom alebo rustikálnom štýle. Biele stoličky do kuchyne sú však modely, ktoré majú elegantnejšiu formu, takže sa skvele hodia do akejkoľvek aranžácie inšpirovanej glamour a palácovým štýlom. Môžu byť stoličky v bielej farbe súčasťou výbavy aj moderných kuchýň? Samozrejme, že áno. V takýchto aranžáciách môžete použiť napríklad čalúnené biele stoličky s čiernymi alebo zlatými nohami.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

5 z 1 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články