• News&Inspirations
  • Obývacia izba
  • Sprievodca

aktualizované

Nádych luxusu vo vašej obývacej izbe. Ako vytvoriť exkluzívne usporiadanie?

Aj keď ťažko by bolo definovať, čo je luxus, každý tento pojem určite rozumie ako exkluzivita, rafinovanosť a používanie tých najkvalitnejších produktov. Luxus sa v interiéroch spája s takýmto prístupom a poteší efektmi rafinovaných, elegantných usporiadaní. Na čo si dať pozor pri zariaďovaní luxusnej obývačky?

V tomto článku sa dozviete:

  • Nádych luxusu vo vašej obývacej izbe. Ako vytvoriť exkluzívne usporiadanie?

Luxusné interiéry – na čo sa zamerať?

Keď počujeme slovo luxus, väčšina z nás si tento pojem pravdepodobne spája s bohatstvom, najvyššou kvalitou a jedinečnými riešeniami. A hoci je luxus pri zariaďovaní interiéru drahý, treba priznať, že sa vyplatí zainvestovať, aby miestnosti nielen jedinečne vyzerali, ale boli vybavené aj kvalitnými solídnymi prvkami, ktoré budú slúžiť dlhé roky. Exkluzivita v interiéroch sa môže prejaviť moderne, minimalisticky a zároveň útulne. Kľúčom k úspechu je však výber vysoko kvalitných riešení, starostlivo vybrané materiály a jedinečné doplnky. Tak usporiadanie interiéru nadchne nielen svojou eleganciou a sofistikovaným estetickým výrazom, ale aj neskutočnou funkčnosťou. Drevený nábytok do obývačky, ako aj povrchové úpravy z prírodného kameňa, napríklad mramoru, sú ideálne do luxusných interiérov.

Farebná kompozícia, ktorá poteší

Zariaďovanie štýlovej obývačky s luxusným výrazom sa oplatí začať výberom hlavného štýlu, povrchových úprav a farebnej kompozície. Odtiene stien, podlahy a obývacieho nábytku by mali zodpovedať prijatej škále farieb, aby celok pôsobil elegantne a konzistentne. Luxusné interiéry by mali byť priestranné a práve tento efekt treba zdôrazniť výberom jednotlivých farieb. Svetlé kompozície na báze bielej a sivej budú ideálne na to, aby vizuálne dodali efekt väčšej priestrannosti. Neznamená to však, že by celá úprava mala byť jednofarebná. Pre milovníkov farieb je dobrou správou, že v luxusnom interiéri sa môžete pohrať s tónmi. Bolo by dobre, keby že sa objavujú vo forme kontrapunktov pre jednotné pozadie. Môžu to byť potom akékoľvek odtiene, napríklad sektorová rohová sedacia súprava vo farbe classic blue alebo čierne prvky vybavenia. Treba pripomenúť, že elegancia sa prejavuje predovšetkým v použití prírodných, vybraných surovín. V takejto obývacej izbe budú drevené a kamenné povrchové úpravy vyzerať krásne.

Jedinečný nábytok v luxusnej obývačke

Exkluzívne usporiadania interiérov sa vyznačujú harmóniou a striedmosťou, čo sa týka použitých farieb, povrchových úprav a materiálov. Rovnaké by mali byť aj zostavy nábytku do obývačky. Moderný nábytok harmonicky spája funkčnosť, ergonómiu a rafinovaný dizajn. Luxusné interiéry si však vyžadujú niečo viac. Nábytok by totiž mal vykazovať aj originalitu a výnimočný prístup k dizajnu. Pre dosiahnutie tohto efektu je dobre vyskúšať nábytok na mieru, vďaka ktorému sa stane jedinečným a originálnym. Okrem toho je dobrým nápadom hľadať jednotlivé kusy nábytkov od výrobcov, ktorí vytvárajú jednotlivé série nábytku typu premium, vďaka čomu sú jednotlivé modely jedinečné a určite jediné svojho druhu. Nezabúdajme ani na to, že tu sa počíta najvyššia kvalita. Od napodobenín a vzorov podobných prírodným teda ustupujeme. Luxus miluje prirodzenú krásu.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

5 z 1 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články