• Izby
  • Kúpeľňa

aktualizované

Aký nábytok vybrať do kúpeľne s ohľadom na jej veľkosť?

Každá kúpeľňa je iná a práve preto by ste mali brať ohľad pri výbere prvkov jej zariadenia, akými sú nábytok, doplnky, a dokonca aj farebné prevedenie. Iné vybavenie bude dobre ladiť v malých kúpeľniach a iné zas v priestranných interiéroch. Preto je dobré vziať do úvahy niektoré triky a interiérové riešenia, ktoré používajú dizajnéri, aby usporiadanie danej kúpeľne splnilo funkčné a estetické očakávania.

Ako zariadiť kúpeľňu?

Kúpeľňa je typicky úžitková miestnosť, v ktorej sa obzvlášť dlho nezdržíme. Pri jej zariaďovaní sa väčšinou zameriavame na to, aby bola dobre vybavená a pohodlná na používanie. Okrem usporiadania jednotlivých sanitárnych zariadení je však dôležitý aj kúpeľňový nábytok, vhodne zvolený podľa veľkosti miestnosti. Pri výbere skriniek do kúpeľne je dobré vziať do úvahy nielen veľkosť miestnosti, ale aj jej použiteľné zóny. Napríklad vedľa priestoru na kúpanie by mala byť kúpeľňová skrinka, do ktorej môžeme počas kúpania vložiť všetku potrebnú kozmetiku a doplnky. Na druhej strane, v blízkosti sanitárnych zariadení by mali byť skrinky, v ktorých uschováme predmety na čistenie aj s čistiacimi prostriedkami potrebnými na ich použitie. V blízkosti toaliet a práčok budú čistiace prostriedky na toaletu, ale aj pracie prášky a tekutiny. Ak sú však v dome deti, všetky tieto veci by ste mali uchovávať mimo dosahu detí. Skrinku je dobré použiť na kozmetiku, ktorú denne používame pre osobnú hygienu.

meble do łazienki

Nábytok do malej kúpeľne

Zariadiť malú kúpeľňu môže byť náročné. Napriek tomu s trochou úsilia a výberom správnej zostavy kúpeľňového nábytku môžete zariadiť kúpeľňu s vysokou funkčnosťou, veľkým úložným priestorom, ale aj atraktívnou estetikou. V malých kúpeľniach bude najlepším riešením modulárny nábytok, t.j. zostavy pozostávajúce z niekoľkých variantov, z ktorých môžete vytvoriť kompletnú sadu. Vďaka tomuto riešeniu je možné danú zostavu kúpeľňového nábytku prispôsobiť potrebám konkrétnej miestnosti a jej veľkosti. Navyše najlepšou voľbou v takýchto miestnostiach budú kúpeľňové závesné skrinky alebo umiestnené na vysokých nohách. Vďaka tomu bude pôsobiť dojmom odľahčenej formy, ktorá nepreťaží vizuálne stiesnený interiér. V malých a stiesnených kúpeľniach je dobré použiť jasné farebné kompozície, pretože pôsobia dojmom väčšej priestrannosti. Takže biely kúpeľňový nábytok bude perfektný.

meble do łazienki drewno

Ako zariadiť veľkú kúpeľňu?

Veľká kúpeľňa dáva viac možností z hľadiska tvarovania jej usporiadania. Veľké kúpeľne je možné dokonca zmeniť na pohodlné relaxačné zóny (Wellness&SPA) a na kúpele. Voľne stojace vane so sofistikovanými tvarmi sú módnym riešením v takýchto kúpeľniach. Vďaka nim bude usporiadanie veľkej kúpeľne pôsobiť príjemne, nie surovo a chladne. Pri výbere kúpeľňového nábytku môžete skúsiť pridať ďalšie prvky, ako sú otvorené police a skrinky, ktoré budeme používať ako miesto na dekorácie a estetické doplnky. Pri zariaďovaní veľkej kúpeľne je dobré zvoliť také riešenia, ktoré zvýšia komfort používania jednotlivých sanitárnych zariadení. Väčšie miestnosti je možné obohatiť o sprchové vaničky a bidety, ako aj o domácu SPA zónu.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články