• News&Inspirations

aktualizované

Country štýl v bývaní

Rovnako ako nie je nikde striktne dané, že vidiecky dom musí byť zariadený výhradne v country štýlu, ani pre interiér moderného mestského bytu neplatí žiadny diktát. Základom je umenie kombinovať štýl s nábytkom. Môžete si vytvoriť vlastné kombinácie podľa svojich predstáv. Kombinujte však s citom! 

 Obývacia stena Lauren moderná Biela Obývacia stena
Obývacia stena Lauren 
Ak chcete, aby váš inak moderný interiér získal svieži závan vidieka, obráťte svoju pozornosť na súčasné trendy, ktoré ho výrazne podporujú. Nesnažte sa z bytu vytvoriť chalupu, ale len citlivým začlenením vhodného materiálu, prípadne nábytku či pomocou odpovedajúcich dekorácií vzbuďte ilúziu požadovaného prostredia. Niektorí ľudia si mýlia country dekor so zbierkou starého neporiadku. Naplňujú svoje domy dekoratívnymi predmetmi v domnienke, že tak navodia dojem country bývania a štýlu. Je to vcelku pochopiteľné, existuje nespočetne veľa dekorácií, ktoré sa vám môžu páčiť a tiež hodiť k interiéru. Ale pri dekorovaní v country štýlu by malo ísť predovšetkým o funkciu predmetu. Ste omnoho bližšie pri cieli, pokiaľ sa obklopíte zároveň krásnymi, tak aj funkčnými predmetmi. Country štýl je veľmi zábavný a ešte zábavnejší je, keď staré veci opäť začnú slúžiť.

Riad a podobné dekorácie

Vidiecky štýl si žiada nezvyčajné dekorácie, ktoré si vás môžu získať už na prvý pohľad. Pokiaľ vám po babičke žiadny riad neostal, nezúfajte. Jednoducho si môžete vybrať také, ktoré už nezvyknete doma bežne používať. Skúste nájsť hlavne riad oblých tvarov, z ťažkých materiálov ako je keramika a porcelán. Potlačenie je vítané a dodá vášmu vidieckemu štýlu šarm. Vyberajte a zhromažďujte iba kúsky, ktoré sa vám naozaj páčia. Vo vidieckom štýle nezáleží na tom, či sú z jednej kolekcie, fakt, že sa vám páčia ich už spojuje dokopy.

Ovocie

Farby ovocia prinášajú prírodný vzhľad. Nemusíte mať práve štýlovú misu na ovocie, použite akúkoľvek misku alebo tanier s obrúskom a naplňte ho ovocím. Vlastne ani nie vždy potrebujete veľkú nádobu pre tento štýl dekorovania, postačí keď: Vezmete pár krásne vyfarbených jabĺk a položíte ich na parapet okna alebo krbovú rímsu. Na malý tanierik položíte jasne červené šípky. Premiešate pár hrstí rôznych orechov a necháte ich vo veľkej miske na stole. V našej ponuke tiež môžete nájsť pestrú ponuku stolov, či už do pracovne alebo priamo do kuchyne. Stolík si môžete vybrať podľa miesta určenia alebo tiež podľa jeho samotnej veľkosti. 

Drevo je drevo

Drevo je základným prvkom pre dekorovanie v country štýle. Zvážte použitie nenáročných drevených kuchynských predmetov, obrúste a navoskujte starý drevený nábytok. Recyklujte staré drevo napríklad tým, že si vytvoríte jednoduchý vešiak na kabáty. Drevo je naozaj precíznym materiálom, vďaka ktorému sa môžete vždy a za všetkých podmienok vyhrať vo svojom interiéri. V našej ponuke sa môžete presvedčiť o rôznom spracovaní a tiež kombináciách drevených kúskov nábytku, vďaka čomu bude váš interiér pôsobiť naozaj sviežo a vy tiež zachováte prírodné materiály u vás doma. 

Vlnené látky

Žiadne starožitné zdobené poklady z drahých obchodov skúste znovu recyklovať biele, krémové alebo žltohnedé látky z bavlny a ľanu (kvetinové alebo dokonca prúžkované motívy budú tiež dobre vyzerať). Čím hrubšia tkanina, tým je to vo výsledku lepšie. Podľa potreby môžete látku zašpiniť škvrnami od čaja alebo ju naopak radšej vybieliť. Zošite si patchworkové prikrývky a vankúše, pod vázu s kvetinou položte vyšívanú deku. Môžete sa so všetkým vyhrať, vďaka čomu bude vaše bývanie naozaj hravé.

Vidiecky a napriek tomu moderný

Country štýl tiež môže odrážať rôzne polohy, ktoré sa môžu javiť ako nežne romantické, ale tiež drsne naturálne. Vidiecky štýl symbolizuje veľa textilných vzorov, napríklad kocky, avšak moderný vidiecky štýl je už na nich trochu viac skúpy. Preferuje prírodné textílie (len, konopí, vlnu) a ich štruktúry, rovnako tak aj menej nápadné a nie jednoducho definovateľné tlmené farby – odtiene šedej, hnedej, béžovej, zelenej aj modrej farby. Country štýlu sa priblížite aj prikrývkami či kobercami z vyčinených koží. V našich nábytkových zostavách tiež môžete nájsť rôzne komplety, ktoré budú pôsobiť naozaj vkusne v kombinácií s kožušinou.

Materiály

Z materiálov by ste mali vsadiť predovšetkým na drevo. Zaujímavého napätia dosiahnete kombináciou moderných hladkých plôch s hrubými povrchovými úpravami dreva, napríklad škrabaným povrchom. Emotívne pôsobia tiež podlahy z dreva s nápadnou kresbou či nábytok z masívu. Dobrú službu preukáže tiež prírodný kameň. Atraktívneho kontrastu docielite napríklad spojením hladkých plôch kuchynských skriniek a využitím prírodného kameňa ako pracovné kuchynské dosky.

Nadčasovosť

Požadovanému efektu sa priblížite tiež textilnými aj inými doplnkami – z vlny plstenými obalmi na kvetináče, dekorovanie dreveným nábytkom, ktoré spestrí váš domov. Vidiek môžete charakterizovať využitím prírodných materiálov používaných prakticky a opracovaných tým najjednoduchším spôsobom. Práve v jednoduchosti a rýdzej funkčnosti spočíva nadčasová krása vidieka, ktorá nás tak veľmi láka.
Viac:
httpss://www.nabytok-bogart.sk/obyvacia-stena-lauren-p-12944-47-40.47.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/kuchynske-skrinky-c-94-43.94.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/nabytkove-komplety-c-47-40.47.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/regaly-c-56-6.56.html

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články