• News&Inspirations

aktualizované

Prepojenie kuchyne a obývacieho priestoru

Prepojenie kuchyne a obývacieho priestoru je v posledných rokoch skutočne moderné. Pokiaľ ale už bývate v dome či byte, kde tieto dve dôležité priestory prepojené nie sú, môžete tak učiniť dodatočne a vytvoriť si super moderné bývanie.

Komplet nábytku Tarabo II - Appenzeller Fichte-Čierny mat/Appenzeller Fichte Nábytok loft
Komplet nábytku Tarabo II 

Prepojením oboch priestorov získate nielen moderný štýl bývania, ale často tak tiež vyriešite problém s malou kuchyňou a nie príliš veľkou obývačkou. Obývačka spojená s kuchyňou nie je žiadnou novinkou, nielenže ušetríte priestor, ale dokonca budete mať vytvorený priestor na domáci odpočinok a na sledovanie televízie. Nielenže je to moderné, ale budete sa cítiť vďaka tomu tiež komfortne a všetko budete mať pri sebe. Priestor ušetríte aj keď sa budete chcieť uskromniť so svojou obývačkou alebo práve naopak viac priestoru.

Ako na to

Nech už má váš domov malé či väčšie priestory, spojiť obývačku s kuchyňou sa skutočne vyplatí. Zbúrať priečku je pomerne jednoduché, zvyčajne ale riešime, ako spojený priestor zariadiť. Ide teda predovšetkým o usporiadaní priestoru. Než sa teda pustíte do búrania, rozmyslite si, ako novo vzniknutý spoločný priestor môžete zariadiť.Ideálne je, keď si ho rozdelíte na jednotlivé zóny. Zóny znamenajú predovšetkým to, že každá z nich bude zariadená trochu inak, aby ste zdôraznili ich odlišnosť. Avšak, pokiaľ je váš byt skôr menší, rozhodne počítajte s tým, že jedálny stôl budete musieť umiestniť do obývacieho priestoru. Ale nebojte sa toho. Vznikne vám pekný rodinný kútik. Pokiaľ disponujete väčším priestorom, potom môžete kuchynskú zónu od obývacej rozdeliť napríklad ostrovčekom alebo barom. Ak vám nevyhovuje ostrovček v kuchyni alebo ho neplánujete, tak môžete pridať len deliacu priečku alebo narpíklad stenu s komodou.

Oddeľte jednotlivé zóny

Oddeliť v jednom veľkom priestore kuchynskú časť od tej obývacej, nie je zložité. Môžete umiestniť jedálny stôl tak, že vám jasne vymedzí, kde končí kuchynská zóna a začína tá obývacia časť. Svoju úlohu môžu zohrať tiež odlišné druhy povrchové úpravy podlahy. Použiť môžete odlišný typ dlažby alebo môžete dokonca kombinovať iné materiály. Avšak postačí, keď sa podlahové časti v jednotlivých zónach budú líšiť farbou či štruktúrou.

Kúzliť sa dá ale aj s kobercami. V prepojenom priestore môžete jeden koberec umiestniť pod jedálny stôl a druhý do obývacieho priestoru. Oba koberce by mali byť dostatočne veľké, teda aby na ten pod jedálnym stolom dosiahli aj stoličky a aby koberec v obývacom priestore bol dostatočne dominantný a jasne vymedzil obývaciu zónu. V malom byte si môžete poradiť podobne, len priestor nezariaďujte s veľkým nábytkom. Pravdepodobne nebudete mať ani miesto na plnohodnotný jedálny stôl, takže ho umiestnite skôr k stene alebo použite skladacie varianty jedálnych stolov.

Zóny môžete oddeliť aj iným spôsobom, nielen tým, že spojíte miestnosti. Pokojne pridajte priečku navyše, ktorá rozdelí obývací priestor spolu so spálňou alebo môžete oddeliť vstupnú halu s chodbou a vytvoriť si tak priestor na privítanie hostí a tiež ako odkladací priestor na topánky alebo bundy.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články