• News&Inspirations

aktualizované

Farba roku 2018

Farby sú jednoducho dôležité pre všetko a na všetkom. Rovnako dôležité sú tiež pre bývanie a interiér, keďže nám tak pomáhajú dotvoriť celkový vzhľad nášho domova spolu s ostatným nábytkom, čo je dôležité pri pocitu, ktoré následne vychádzajú z interiéru. 
Kora aranžácia 2 
Farebné kombinácie je možné nejako vylepšovať s použitím doplnkov alebo samotným nábytkom, ktorý by mal byť vybraný tak, aby ku kombináciám naozaj vyzeral dobre. Výber farby záleží predovšetkým podľa Vášho vkusu a podľa toho čo sa Vám naozaj páči a čo preferujete. V miestnostiach ako je jedáleň alebo spálňa sa však odporúča voliť nejaké neutrálne tóny, ktorými nemôžete nič pokaziť, avšak nimi ani nič neoživíte.  Neutrálne farby sú dobré tiež pre miestnosti ako je predsieň alebo napríklad kuchyňa, či detská izba, pokiaľ máte už staršieho tínedžera, ktorý už nemá potrebu mať vo svoje izbe nejaké farebné kombinácie s využitím rôznych tapiet. Farby hrajú v našom živote dôležitú úlohu, a v bývaní úplne. Preto sa každý rok zvolí jedna jediná farba, ktorá usedne na pomyselný trón a vládne móde aj designu po celú sezónu. Rok 2018 sa nesie v duchu fialovej farby. 

Farba pre rok 2018 je Ultra Violet, ktorá symbolizuje optimizmus a originalitu

Jednou z najdôležitejších a prvoradých vecí, ktoré ovplyvňujú nastupujúce trendy v každom kalendárnom roku, je špeciálny farebný odtieň, ktorý tiež môžeme považovať za hlavnú farbu roku. Prvenstvo medzi farbami tentokrát získala farba fialová alebo tiež Ultra Violet. 

Pridávajte ju po kvapkách

Ultra Violet je výrazný farebný odtieň, ktorý Vás upúta na prvý pohľad. Preto nie je nutné sa nimi zbytočne predávkovať. A to sa týka nielen módy, ale tiež práve interiérového designu. Na druhú stranu je tiež naozaj pravdivé, že drobná zmena farby alebo niečoho iného občas nikomu nezaškodí.

Ako na to?

Opäť sa potvrdzuje pravidlo, že sa pri zariaďovaní interiéru vyplatí vsadiť na neutrálne farby. Sú totiž ideálnym základom pre nespočetné dodatočné farebné kreácie. Medzi nimi samozrejme patrí tiež neodolateľná Ultra Violet, ktorá Vám pomôže výborne ozvláštniť byt prostredníctvom obrusov, vankúšov, diek, prikrývok, závesov, plagátov, obrazov alebo tapiet. Výhodou je, že týchto zmien docielite jednoducho, rýchlo a väčšinou aj pomerne lacno. Pokiaľ si túto výraznú fialovú farbu skutočne zamilujete, nič Vám samozrejme nebráni vyladiť domáce prostredie aj s vynaložením väčšej finančnej čiastky. Môžete si kúpiť v tomto odtieni koberec, kreslo či dokonca sedaciu súpravu. Len pritom majte na pamäti, že táto Ultra Violet je síce nádherná, ale po dvoch troch rokoch Vám môže liezť na nervy. Vankúše alebo plagáty ľahko vymeníte, ale v prípade kresla už bude táto akcia predsa len zložitejšia a o dosť drahšou záležitosťou.

Kde jej to naozaj pristane?

Je nepochybné, že fialová skvelo zapadne do bytu, ktorý je zariadení v boho štýle bývania. Pomôže tu vytvoriť nádherné kontrastné kombinácie so žltou, modrou, červenou alebo ružovou. Pretože je to však tiež typický farebný odtieň pre mnoho kvetín, ako sú napríklad astry, fuksie alebo levandule, vynikne v štýloch provencie, shabby chic, vintage a tiež dokonca v retro štýle. Doplnkami v tejto farbe sa ale nedá nič pokaziť ani v minimalisticky zariadených interiéroch.
Komplet Nemezis V 

Trendy fialový nábytok

Možno Vás napadá otázka, kto že má právo voliť, aká farba bude tento rok v kurzu? Fialová, ktorú pre rok 2018 zvolili, má predstavovať pohľad do budúcnosti a tiež značnú dávku originality. Trochu originality a vizionárstva znesie každý interiér. A fialový nábytok dokáže zázraky, samozrejme čo sa vnímania harmónie miestnosti ako samotného celku týka. Preto sa jej nebojte a hore do toho.
Fialová je často videná v spálniach. Jej upokojujúce účinky a schopnosť nastoliť harmóniu z nej robia ideálnu farbu pre spánok. Vymaľujte stenu za lôžkom ultrafialovou a nechajte sa opájať jej účinkom na vašu myseľ. Výborne si bude rozumieť so svetlým drevom, napríklad dub alebo bielym a šedým laminátom. Ponúka sa tiež možnosť kúpy celo-čalúneného lôžka v tejto tajomnej farbe, ktoré bude krásnou farebnou dominantou miestnosti. Ale je to veľká zmena. Do ktorej zariadení spálne stačí malý kúsok, ktorým môže byť len nové fialové povlečenie alebo malý kus nábytku. Ideálnym kúskom nábytku, pomocou ktorého môžete do interiéru vniesť nové farby, design a štýl, je komoda. Komoda nájde svoje miesto kdekoľvek, nech už v obývacej miestnosti, spálni alebo v predsieni. Slúži ako úložný priestor a miesto pre dekorácie naraz. Vždy nájdete takú, ktorá sa bude štýlovo hodiť k stavajúcemu nábytku, alebo takú, ktorá trochu rozčerí všednú nudu. A presne to dokáže práve tá fialová!

Fialová pre neposedné a neposlušné deti

Fialová je farbou mystiky, vesmíru a tajomstva. Preto je ideálnou farbou do detskej izby, kde môžu byť jej charakteristické vlastnosti plne využité. Fialová farba môže pomôcť usmerniť divoké a nesústredené deti, je totiž vhodnou farbou meditácie a duchovného rozvoja, pomáha upokojiť myšlienky, odreagovať sa a relaxovať. Zároveň je krásne neutrálna, teda vhodná ako pre chlapcov, tak aj pre dievčatá.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články