• News&Inspirations

aktualizované

Úpravy v interiéri

Interiér, ktorý má skutočný štýl. Rozhodnite sa dať svojmu bývaniu novú tvár a premeňte ho v akýsi súkromný reprezentatívny priestor, ktorý vám bude slúžiť nielen pre stretávanie s priateľmi, ale aj k relaxácií. Veľa ľudí si želá mať interiér zariadený v čistých líniách s pokojnou farebnosťou, ktorá je tiež charakteristická pre škandinávsky štýl, avšak zároveň môžete klásť dôraz na kvalitné remeselné spracovanie jednotlivých detailov. 

 Komplet Tulsa III Dub Grandson (MDF) 24KZFJ Komplet Tulsa III Dub Grandson (MDF) 24KZFJ

Komplet Tulsa III Dub Grandson 


Stavebné úpravy nemusia byť nutnosťou

Úloha v navrhnutí reprezentatívnych priestorov novostavby bytu nemusí byť vždy o celkovej renovácií. Dubové parkety môžu byť v interiéri, a v miestnostiach ako je obývačka alebo predsieň stále moderné a funkčné k zariadeniu miestnosti. Tieto záležitosti nemusia byť vstupným obmedzením. Potrebné úpravy sa nemusia týkať len osvetlenia a usporiadania celého interiéru.  V kuchyni je potrebné mať dostatočný priestor pre prípravu jedla, aby ste sa v nej mohli pohybovať a stále tam mali dostatok miesta na kuchynskú linku a jednotlivé pracovné zóny. Kuchynskú linku, je vhodné navrhnúť pre moderné interiéri, aby bola zámerne v hlavnom obytnom priestore neviditeľná a menej nápadná. Samostatne stojaci kuchynský ostrovček potom môžete priestorovo oddeliť, aby ste mali časť pre varenie od jedálne, pričom zároveň zväčšíte celú používanú plochu kuchyne. Nové pozície svietidiel, najmä tých stropných, potom reagujú na takto nové sformované základné delenie hlavného obytného priestoru.
Vstup do moderného bývania je tvorený dlhou úzkou predsieňou, ktorej hranice sú vymedzené vysokou skriňou v jasnom tyrkysovom odtieni a dubovou lavicou, ďalej nesmie chýbať vstup do malej šatne s botníkom na všetky topánky. Na bok skrine môžete pokojne doplniť nejaké jemné designové detaily v podobe háčikov, ktoré bežne fungujú ako na uchytenie oblečenia, ale môžu plniť aj celkom novú funkciu – návšteva si na nich môže odložiť svoj kabát alebo bundu. K optickému rozšíreniu celého priestoru slúži veľkoformátová zrkadlová stena, ktorá siaha až k stropu a v ktorej sa odráža ďalšia časť bytu – vstupná hala.  Z haly sa stane len ďalší priestor spojujúc s ostatnými miestnosťami, ale môžete dosiahnuť toho, aby slúžila ako plnohodnotná súčasť bytu.

Koberce a svietidlá

Pre podtrhnutie pôdorysu haly môžete zvoliť kruhový koberec, moderné sú napríklad chlpaté biele koberce alebo koberce z usporiadaných kúskov kože, na ktorý môžete umiestniť stolík v rôznom štýle, ktorý vytvára zaujímavý kontrast s designovými svietidlami. Výsledný dojem z celého priestoru potom pomôžu dotvoriť obrazy na stene, izbové dekorácie alebo iné kusy nábytku, ktoré pre vás budú užitočné.

Vďaka bielej kuchynskej linke vynikne celý interiér

Na vstupnú halu nadväzuje hlavná multifunkčná miestnosť celého bytu, ktorého súčasťou je tiež kuchynský a jedálny kút, tak aj obývacia časť pre odpočinok či stretávanie s priateľmi. Vstup do miestnosti a obývacia časť sú prirodzene vymedzené elegantnou nízkou komodou, ktorá vznikne podľa návrhu. Skombinovať môžete dubové časti v prírodnom a modernom odtieni s lakovanými plochami. V kuchyni, ktorá je vyrobená na mieru, nesmie chýbať jedálny priestor, kde budete mať príležitosť sa rozprávať s rodinou pri dobrom jedle. Vďaka svojmu účelnému usporiadaniu v kombinácii s bielymi dvierkami s vysokým leskom pôsobí kuchyňa tak, ako by sa strácala v priestore a ustupovala do pozadia, a umožňuje tak viac vyniknúť ostatným prvkom v interiéri.

Nesmie chýbať poriadny stôl

Celému priestoru bude dubový jedálny stôl dobre slúžiť na príjemné večery. Stôl doplňujú tiež ikonické stoličky, ktoré tiež nemusia byť nudné, ale môžu mať nejaké zaujímavé geometrické línie, ktoré budú jemne kontrastovať so všetkým ostatným interiérovým zariadením. Nezabúdajte hlavne na funkčnosť nábytku a celej kolekcie, pretože je to dôležitejšie než samotné dekorácie alebo doplnky miestnosti.

Príjemnú atmosféru dopĺňajú dekorácie alebo napríklad knižnica

Ako už bolo predtým spomenuté, tak dekorácie nevytvárajú celkový priestor, ale vďaka ním vieme navodiť príjemnú atmosféru, ktorá nám prináša pocit domácej pohody. Časť miestnosti je určená k relaxácii a útulné prostredie pre bezstarostný odpočinok v nej pomáha vytvárať pohodlná sedacia súprava, huňatý koberec, doplnky ako vysoká lampa poskytujúce intímne osvetlenie. Súčasťou obývacej časti je aj stena s televíziou alebo napríklad poličky kde budú vyložené rodinné fotografie. Dvojité skosenie steny môžete využiť pri návrhu horizontálnej úložnej skrinky a políc na knihy, u ktorých odlišné odtiene dubu tiež korešpondujú s rozdielnymi uhly, ktoré skrinka a police zvierajú. Jedinečnej hre línií a tvarov v celom priestoru potom dodávajú ľahkosť hravé dekoratívne prvky, ktorými je opatrená hlavná obytná stena. Dostatočný prísun denného svetla do interiéru je zaistený veľkoformátovými oknami ponúkajúci jedinečný výhľad. Ten zároveň poskytuje dostatok súkromia, vďaka čomu si okná vôbec nevyžadujú využitie záves alebo iného zatienenia a sú tak doplnené iba elegantnými šedými závesmi s jemnou štruktúrou.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články