• News&Inspirations

aktualizované

Odlíšenie kuchýň

Moderná kuchyňa
Moderná kuchyňa predstavuje pre náročného kuchára veľa priestoru ku kreativite. Veľmi originálny design týchto kuchýň sa krásne doplňuje aj s tými najmodernejšími technológiami a súčasne aj s praktickým využitím úložného priestoru a prípravnej plochy. Vzhľad hraje v tomto prípade veľmi významnú rolu. Vysoký lesk a farebný kontrast predstavujú jednu z ponúkaných možností. Aj tak by sa nemalo zabúdať na jednoduchosť a praktickú funkčnosť, dotvorenú použitými kuchynskými technológiami v často používaných špičkových výrobkoch s modernými funkciami ako je napríklad parné pečenie u trúb, rýchle mrazenie a chladenie u ľadničiek, integrovaný kávovar, profesionálne ohrievacie zásuvky na taniere alebo drviče odpadov inštalované v drezoch. Materiály, ktoré sa v modernej kuchyni objavujú, sú moderné a neotrelé. Veľmi často je používaný kov, nerez alebo tiež sklo. Špeciálne sklo sa používa najmä pre zakrytie priestoru medzi pracovnou doskou a hornými skriňami, ktoré umožňuje veľmi jednoduché čistenie a je možné ich potlačiť jednofarebne, symetrickým motívom alebo fotografiu presne podľa Vašich požiadaviek.  

Rustikálne kuchyne
Rustikálne kuchyne sú takým návratom do minulosti. Typické rustikálne kuchyne by sme našli na starých vidieckych sídlach. Môže sa nám vybaviť vôňa surového dreva a čerstvo upečeného chleba. Veľmi príjemný začiatok sobotného dňa, čo hovoríte? Okrem dreva sa v rustikálnych kuchyniach objavuje mnoho drobných ozdobných prvkov. Napríklad kvetinové ornamenty alebo jemne vyrezávané úchytky. Využívané prírodné materiály, záclonky a ďalšie látkové dekorácie už len príjemne dotvárajú atmosféru útulného domova. Nemusíte sa obmedzovať len na tento základný štýl. Môžete si vybrať zo širokej palety ďalších rustikálnych kuchýň vo francúzskom štýlu, teda provencie, anglickom alebo typicky severskom štýle. Jednotlivé štýly sú z veľkej časti ovplyvnené konkrétnym spôsobom života.

Klasické kuchyne
Drobné detaily, ktoré predstavujú rustikálny, ani príliš mnoho farieb a výrazných prvkov z kuchýň moderných v klasickom štýle nenájdete. Pre klasiku je naozaj najtypickejšia pohodlnosť, jednoduchosť a praktickosť. Pokojné a jemné farby spoločne s príjemným materiálom. V klasických kuchyniach nikde nič príliš neprevychuje ani neprečnieva. Úchytky a ďalšie drobné prvky bývajú v jednoduchom štýle a bývajú kombináciou praktického riešenia a vzhľadu zároveň. Drevené skrinky se vhodne dajú doplniť jednofarebnými doplnkami. Jemný a elegantný design už len zľahka dotvára celkový pocit z kuchyne. Mať krásnu kuchyňu, kde je radosť variť a tráviť čas, je snom snáď každej správnej gazdinky. Moderné trendy sa spájajú s klasickými prvky a pre každého predstavuje dokonalá kuchyňa niečo iné. Pozrite sa na nové trendy a zakomponujte je aj do svojej kuchyne. Mať miesto pre varenie aj napriek podľa vašich predstáv rozhodne nie je nereálne a stačí vedieť, na koho sa obrátiť.
 
Kuchyňa, s ktorou si splníte svoje sny
Tu správnu kuchyňu na mieru si budete užívať ideálne po celý život. Je teda jasné, že jej výber by mal byť naozaj starostlivo premyslený. Pripravte si základnú predstavu o tom, čo vo svojej kuchyni chcete. Do úvahy vezmite priestorové možnosti vášho bytu a určite sa nebojte experimentovať s otvoreným priestorom a pekne vyzerajúcimi výklenkami. Cieľom je využiť priestor naplno a zároveň si ponechať dostatočnú voľnosť pre príjemný pohyb pri varení. Kuchyňa vytvorená na mieru vašim predstavám sa stane tou najobľúbenejšou miestnosťou v celom dome.

Čo najlepšie využitie priestoru
Stále väčšej obľube sa v kuchyni teší vystavaná skriňa. Často sú súčasťou jedného väčšieho komplexu dohromady s umývačkou, trúbou a ľadničkou. Súvislá stena so zakomponovanými skriňami pomáha šetriť priestor a dodáva celej kuchyni premyslený a kompaktný vzhľad. Obľúbené sú kuchynské linky voľne stojace uprostred miestnosti, kde vytvorí štýlový a zároveň praktický ostrovček. Pri čo najlepšom využívaní priestoru skúste zapremýšľať aj nad tým, či nebude dobré prepojiť kuchyňu s jedálňou. Výsledkom býva vzdušný priestor a táto varianta sa hodí do malých aj veľkých interiérov. Vyberte si tie prvky, ktoré sa vám páčia, a vzájomne je prepojte do vysnenej kuchyne vašich predstáv a snov. Nemusíte mať nutne vyhradený jeden štýl, ale prepožičajte svojej kuchyni trochu vlastnej originality a kombinujte nové trendy v podobe jednoduchých farieb a tvarov s klasickými napríklad drevenými prvkami a štýlovým vybavením.

Nové moderné trendy, ale aj návrat ku klasickým štýlom
V dobe moderných technológií sa ľudia často vracajú k pôvodným hodnotám a túžia po kuchyni vyzerajúcej skoro ako na chalupe či u babičky. Nábytok na mieru je možné prispôsobiť vlastným predstavám a získať výsledok spájajúci moderné prevedenie s historickým kúzlom. Pre úplne najlepšiu predstavu je dobré nechať si zhotoviť 3D grafický návrh vašej novej kuchyne. Ten upravíte omnoho jednoduchšie a skutočný výsledok pre vlastnú realizáciu, ktorá bude naprosto perfektní. Súčasťou každej správnej realizácie kuchyne na mieru by mala byť tiež inštalácia elektrických spotrebičov a kompletné pripravenie priestoru. Dôležitým bodom návrhu je aj predstava o cene, ktorá sa dá následne upravovať vďaka použitým materiálom a náhradou za jednoduchšie riešenie. Vo výsledku teda zistíte, že kúpa kuchyne na mieru nemusí byť príliš drahé a naopak cena môže byť takmer porovnateľná s niektorými bežnými kuchynskými setmi.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články