• News&Inspirations

aktualizované

Prečo sa oplatí vybrať nábytok z MDF dosky

Nábytok je vyrobený z rôznych druhov materiálov. V súčasnosti si možno všimnúť, že nábytok vyrobený z MDF dosiek je čoraz obľúbenejší. Stali sa obľúbenou alternatívou dreveného alebo drevotrieskového nábytku, pretože sú cenovo dostupné a odolné. Na druhej strane veľký výber farieb a vzorov znamená, že každý si môže úspešne vybrať konkrétne kolekcie podľa svojich individuálnych potrieb a očakávaní. Poďme sa teda pozrieť na najväčšie výhody nábytku z MDF dosiek.

V tomto článku sa dozviete: 

  • Prečo sa oplatí vybrať nábytok z MDF dosky?

Nábytok z MDF dosky a iné populárne riešenia

Zostavy nábytku vyrobené z dreva sú považované za najkvalitnejšie, najodolnejšie a najelegantnejšie na trhu s nábytkom. Drevený nábytok je synonymom dlhej životnosti a luxusu. Napriek tomu nie je lacný a navyše vyžaduje špeciálnu starostlivosť a pravidelnú údržbu. Preto ľudia, ktorí plánujú zariaďovať svoje interiéry, hľadajú cenovo dostupnejšie riešenia, ale aj s primeranou životnosťou a odolnosťou voči opotrebeniu. Kvôli nízkej cene si veľa ľudí vyberá nábytok z drevotriesky, ktorá však bohužiaľ nie je veľmi pevná, takže nábytok z nej nie je považovaný za kvalitný. Alternatívou je MDF doska, ktorá v sebe spája nízku cenu a odolnosť pri používaní.

Dobre vedieť!

MDF dosky sú oveľa odolnejšie ako drevotrieskové dosky a vďaka jednotnej štruktúre sa dajú ľubovoľne tvarovať, čo je dôležitá výhoda pri výrobe nábytku.

Aké sú výhody nábytku z MDF?

Nábytok vyrobený z MDF dosky sa vyznačuje vyššou odolnosťou proti mechanickému poškodeniu, čo je ich hlavnou výhodou. Navyše sa vyznačujú možnosťou vysokej nosnosti, takže je možné položiť na ne aj ťažšie veci. Sú tiež zaujímavým dizajnovým riešením, pretože v závislosti od farby, textúry a vzoru sa dajú prispôsobiť potrebám konkrétneho usporiadania interiéru. Môžu byť zakončené fóliou alebo dyhou, čím získame veľké estetické možnosti. MDF dosky navyše vykazujú veľmi dobrú odolnosť voči veľkým teplotným rozdielom, ako aj dlhodobému vplyvu vlhkosti. Preto sa bude nábytok vyrobený z MDF hodiť do kuchyne a kúpeľne.

Čo je to MDF doska?

MDF je drevovláknitá doska (na báze dreva) s priemernou hustotou drevených vlákien, ktorá sa používa pri výrobe nábytku. Z MDF sa vyrábajú nábytkové dvierka, police, korpusy nábytku, slúži aj ako povrchová úprava stien a podláh. MDF dosky sú pokryté dyhou, ktorá môže byť tiež lakovaná pre získanie lesku alebo skleneného efektu. To má vplyv na ich vlastnosti, vzhľad a estetický štýl. Najpopulárnejšie sú:

  • lakovaná MDF doska,
  • laminovaná MDF doska,
  • dyhovaná MDF doska,
  • fóliovaná MDF doska.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

3.4 z 5 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články