• News&Inspirations

aktualizované

Rohová pohovka ideálna do malej obývačky

Pri zariaďovaní malej obývacej izby je dobré zvážiť jej usporiadanie. Veľký význam majú nielen vybrané farby a povrchové úpravy, ale aj nábytok, ktorý bude v obývačke. Jedným z najžiadanejších obývacích nábytkov je rohová sedačka. Pretože tento kus nábytku poskytuje mimoriadny komfort použitia a môže byť vybavený aj ďalšími funkciami. Pri správnom výbere do interiérových podmienok bude ideálnym miestom pre odpočinok. Ako si vybrať ideálnu rohovú pohovku do malej obývačky a na čo brať ohľad pri jej výbere? Pripravili sme pre vás niekoľko praktických rád.

Je rohová pohovka tým správnym kusom nábytku do obývačky?

Túto otázku si kladie veľa ľudí, ktorí plánujú vo svojich obývačkách usporiadať relaxačnú zónu. Pretože pohovky a gauče sú menšie a zdajú sa byť najlepšou voľbou pre malé priestory. Napriek tomu bude tiež dobrou voľbou aj rohová pohovka. Všetko, čo treba urobiť, je nájsť ten správny model. Rohová pohovka v obývačke je odpoveďou na potreby každého, kto oceňuje komfort a funkčnosť. Pretože okrem možnosti využitia ho v sedaciej polohe, môžete si aj vyložiť nohy a využiť ho pre viacero osôb. Rohová pohovka navyše svojim tvarom vytvára priestor pre konferenčný stolík alebo ďalší sedací nábytok, napríklad taburety.

 narożnik nowoczesny

Správna veľkosť rohovej pohovky

Kľúčom k úspechu pri výbere rohovej sedačky do malej obývačky je jej veľkosť. V malom priestore sú najlepším riešením malé rohové pohovky v tvare L. Takéto modely poskytujú väčšiu voľnosť pri usporiadaní malej miestnosti, pretože rohovú pohovku je možné umiestniť do rohu alebo použiť na oddelenie úžitkových priestorov, napr. v otvorených kuchyniach do obývačky. Získame tak pohodlný oddychový kútik a zároveň naplno využijeme potenciál miestnosti. Moderná, kompaktná rohová pohovka zaberie v obývačke menej alebo toľko miesta ako tradičná pohovka s kreslami. Opticky to tiež urobí interiér súdržnejším a tým aj efektívnejším.

nowoczesny narożnik modułowy 

Modulárne rohové sedacie súpravy – dokonalé riešenie pre relaxačnú zónu

V prípade malých miestností je najlepšie zvoliť kompaktný a modulárny nábytok. Pretože vám umožňujú presne spravovať dostupný priestor a vizuálne ho nepreťažovať. Moderné modulárne rohové pohovky v súčasnej dobe prinášajú skutočný zážitok, ktorých mnohé výhody oceňuje stále väčší počet ľudí. Najväčšou výhodou tohto riešenia je schopnosť nezávisle zostaviť preferovanú rohovú sedačku z dostupných modulov. Daná kolekcia pozostáva z niekoľkých až tuctu modulov, ktoré sa líšia tvarom, veľkosťou a funkčnosťou, z ktorých možno vytvoriť dokonalú rohovú pohovku. Výberom jednotlivých prvkov môžete mať vplyv na veľkosť hotového kusu nábytku a jeho funkčnosť. Takáto rohová pohovka je dokonale prispôsobená potrebám interiéru a očakávaniam členov domácnosti.

Aké farebné prevedenie rohovej pohovky vybrať?

Do malých obývačiek sa najviac hodia svetlé farby nábytku. Je to spôsobené tým, že svetlé a neutrálne farby priestor opticky zväčšia a presvetlia. Najlepšou voľbou je preto nábytok v svetlosivej, béžovej alebo pastelových farbách. V malej obývacej izbe sa môže nachádzať aj farebná rohová pohovka, vtedy však treba dbať na to, aby sa steny držali v neutrálnych tónoch a celá štylizácia bola dizajnovo pokojnejšia. Farebné prevedenie čalúnenia rohovej pohovky by malo ladiť so štýlom, ktorý sa ujal v usporiadaní obývacej izby.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články