• News&Inspirations

aktualizované

Prečo je dôležité maž v bývaní zrkadlá?

Zrkadlú sú pre nás kúzelnými predmetmi – nielen, že dokážu odraziť náš obraz, ale tiež vedia kúzliť s priestorom. Interiér vedia nielen zosvetliť, ale tiež ich opticky zväčšiť. Pri ich nevhodnom použití však môžu narobiť viac škody než úžitku.Aj preto vám dnes povieme, kam ich povesiť, aby vám slúžili len dobre.

Obývacia stena moderná Combo 43 Biely/MDF

Opticky zväčšia priestor

V prípade, že zvolíte vhodnú veľkosť a tvar zrkadla a budete vedieť, kam ich povesiť, môžete priestor opticky zväčšiť až dvojnásobne. V prípade, že zrkadlá umiestnite na steny naproti sebe, bude miestnosť vyzerať veľmi veľká – a to aj v prípade, že je v skutočnosti veľmi úzka.Tento kúzelný efekt je vhodné použiť napríklad na chodbe či tam, kde netrávite veľa času. V obývacej miestnosti by tento efekt nemusel byť príjemný. Zrkadlo by tiež nemalo odrážať miesta, kde je veľa vecí, inak bude priestor pôsobiť preplnene.

Priestor bude svetlejší

Zrkadlá použite všade tam, kde sú tmavšie miestnosti s malým oknom, temné kútiky, ale tiež chodby bez okien. Zrkadlo týmto miestam dodá na potrebnom svetle. V prípade, že zrkadlo nastavíte do vhodného úhlu, aby odrážalo prirodzené denné svetlo (ale pokojne aj plameň sviečky či svetlo z lampičky), bude miestnosť hneď vyzerať svetlejšia. Svetlo by vás však nemalo oslňovať pri sedení na pohovke alebo pri práci.

Je krásnou dekoráciou

Pokiaľ si namiesto obyčajného zrkadla doprajete kúsok v peknom ráme alebo si kúpite menšie zrkadlá a umiestnite ichvedľa seba rôzne na steny, získate zaujímavou dekorácií, ktorá bude naviac aj praktická.Zrkadlá môžete dať na prázdne miesta na stenách, menšie kúsky môžete kombinovať s obrázkami.

Kam by ste mali zrkadlo povesiť?

Miesto, kde bude vaše zrkadlo visieť, sa odvíja od toho, čo od neho požadujete. Pokiaľ sa v ňom budete kontrolovať pri odchode z domova, zvoľte väčší kúsok, ktorý umiestnite tak, aby sa v ňom videl najmenší, ale aj najväčší člen vašej rodiny. V zrkadle na chodbe by ste mali vidieť celú svoju postavu. Ďalšie zrkadlo by malo byť v kúpeľni nad umývadlom,aj tu by sa v ňom mal vidieť každý.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články