• News&Inspirations

aktualizované

Módne pohovky do malej obývačky

Zariaďovanie malej obývacej izby môže byť náročné. Na malom priestore musíme nájsť miesto pre televízny kútik a pohodlný odpočinok. V malej obývačke sa oplatí použiť menšie zostavy nábytku pozostávajúce z gauča alebo pohovky a kresla. Pozrite sa, ktoré modely sedacích súprav určených do malých obývačiek sú momentálne v trende.

Ako zariadiť malú obývačku?

Malá obývacia izba vyžaduje správny prístup k jej zariadeniu. Musíme sa starať nielen o estetické hodnoty a prepracovaný dizajn, ale aj o výber nábytku a spôsob jeho usporiadania, aby bola obývačka pohodlná pri každodennom používaní. Kľúčovými prvkami vybavenia každej obývačky sú nábytok do obývacej izby, obývacia stena alebo tv skrinka. Do malej obývačky sa nebude hodiť veľká rohová sedacia súprava alebo modulárny nábytok. Treba sa zamerať na nábytok, ktorý bude konzistentný v dizajne, ale nie príliš masívny. Najvhodnejšie tu budú jemné tvary v atraktívnom čalúnení, ako aj menšie rozmery nábytku.

modna sofa do salonu

Módne pohovky, ktoré sú to?

Trendy interiérového dizajnu z času na čas prejdú určitými úpravami. V súčasnej dobe si možno všimnúť zvláštnu popularitu štylizovaného nábytku, ktorého forma je sofistikovaná a lámaná vysokými drevenými alebo kovovými nohami. Pohovky s vysokými nohami sa perfektne hodia do malých obývačiek, pretože ich tvary pôsobia odľahčene a nepreťažujú interiér. Okrem toho je dobre  venovať pozornosť typu čalúnenia pokrývajúceho nábytok do obývačky. Do malej obývačky odporúčame použiť čalúnenie bez dekorov a vzorov. Vďaka jednofarebnom čalúneniu bude interiér pôsobiť viac harmonicky. Ak je obývacia izba zariadená v minimalistických, neutrálnych farbách, bude dobrým riešením pohovka v jednofarebnom prevedení. V dnešnej dobe sú obzvlášť módne fľaškovo zelené, tmavomodré, žlté a horčicové odtiene. Pohovka v týchto odtieňoch bude nielen štýlová, ale tiež efektívne ozdobí a oživí pokojné usporiadanie obývacej izby. Pre malé obývačky, kde je dekoratívnosť a farebná kompozícia bohatšia, je najlepším riešením zvoliť si sedačku s pokojnejšími farbami, napríklad v sivých, grafitových alebo béžových odtieňoch.

Stylowa sofa do salonu 

Malá obývacia izba – rohová sedačka alebo pohovka a gauč?

Modulárne rohové pohovky sú v dnešnej dobe veľmi obľúbené. Niet divu, pretože sú veľmi funkčné, poskytujú maximálny komfort a sú módne. Napriek tomu sa veľa ľudí pýta, či je rohová pohovka dobrý nápad do malej obývačky. Interiéroví dizajnéri upozorňujú, že áno. Je však dôležité si vybrať rohohovú sedačku s ľahkým dizajnom, aby jeho rozmery nepreťažovali usporiadanie. Na druhej strane, modulárna forma uľahčí prispôsobenie tvaru podmienkam konkrétnej miestnosti. Alternatívnym riešením sú sedacie súpravy a pohovky. Pohovka v kombinácii s kreslom bude ladiť s usporiadaním malej obývačky a na malom priestore sa nebude zdať príliš veľká.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články