• News&Inspirations

aktualizované

Ako dopasovať čiernu zostavu?

Pokiaľ má niekto rád prírodné materiály, môže sa to premietnuť aj do ich obydlia. Žiť v drevenom domčeku v štýlu bungalovu a aj vo vnútri je možné potom vidieť, aký štýl je ľuďom skutočne blízky. Pôvodne plánovaná biela kuchyňa sa vám môžete zdať ako ideálne nadčasové riešenie, ktoré bude dobre ladiť s podlahou aj ďalšími drevenými prvkami v dome. Môžete sa tiež presvedčiť aj o tom, že k drevu sa skvele hodí aj čierna farba.

Moderná obývacia stena na nožičkách Jackson Hickory / Grafit Obývacia stena na nôžkach
Moderná obývacia stena na nožičkách Jackson Hickory 

Definitívne sa môžete rozhodnúť vďaka vizualizácií novej kuchyne, ktorú si môžete zhotoviť najskôr v bielej a potom aj v čiernom prevedení. Voľbu čiernej nahrával aj fakt, že je miesto vyčlenené v dome na kuchyni vzhľadom k veľkým portálovým oknám dobre zosvetlené, takže sa nemusíte obávať, že by celok pôsobil temným dojmom. Pôvodný návrh svojho zariadenia môžete aj niekoľko krát podľa nových požiadavkách vždy upraviť, takže všetko čo sa vám nebude pozdávať môžete zmeniť alebo upraviť. Kuchyňu nakoniec môžete doladiť presne podľa našich predstáv. Veľa nám tiež pomôže vizualizácia, s ktorou sme si mohli ľahšie predstaviť, ako bude kuchyňa vyzerať v reálnom prostredí nášho domu.

Čiernu zostavu opticky odľahčuje drevená pracovná doska a dve horné skrinky v dubovej dyhe. Na hlavnej linke je umiestnený drez s pracovnou plochou, súčasťou je aj vysoká špajzová skriňa, vstavaná chladnička a trúby.Príjemným prvkom kuchyne je ostrovček, na ktorom je umiestená varná doska. Okrem prednej strany poskytuje úložné skrinky aj v rozšírenej časti smerom k jedálnemu stolu, kde je tiež polica na ukladanie fliaš.K zostave sa dobre hodí masívny dubový stôl.

A čo na svojej kuchyni oceňuje vlastník domu najviac?Napriek tomu môžete mať kuchyňu skoro rok a bude sa vám stále rovnako páčiť ako prvý deň.Oceňujú jej praktické riešenie s dostatkom úložných miest a tiež ostrovček s veľkou pracovnou plochou a varnou doskou. Situované varné zóny do priestoru je pre ľudí ideálne, pretože pri varení prehľad o tom,čo budú robiť ostatní členovia rodiny dve malé deti.Veľké úložné priestory vám pomôžu tiež aj preto, že nemusí vám vyhovovať, keď sa na pracovnej doske povaľuje veľmi veľa predmetov. Z rovnakého dôvodu môžete zvoliť u drezu miesto voľne postavené fľašky s umývacím prostriedkom integrovaný zásobník. Môžete tiež oceniť aj to, že kuchyňa nemá úchytky. Zostava tak pôsobí jednoduchšie a matne zamatové plochy nábytku ešte lepšie vyniknú.

Kedy by ste sa mali čiernej radšej vyhnúť?

Čierna zostava v bývaní môže byť zlou voľbou len v prípade, že máte skutočne málo svetla v bývaní. Ak máte minimum svetla, tak si môžete skôr dopriať nábytok s jemnými alebo pastelovými farbami, ktorý interiér zväčší a dopraje mu viac svetla. Ak by ste chceli viac miesta, prípadne budete mať priestor, ktorý ostane nevyužitý, tak ho môžete spojiť. Prípadne si môžete tiež dopriať aj nejaké doplnky alebo izbové dekorácie, ktoré sa hodia do obývačky a spálne. V spálni najviac oceníte najmä komody alebo skrinky, ktoré budete môcť využiť na rodinné fotografie, lampu alebo napríklad na suveníry z dovolenky.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články