• Kancelária
  • Pre deti a mládež
  • Sprievodca

aktualizované

Ako si vybrať dobré a zároveň lacné herné kreslo?

Herné kreslá sú čoraz populárnejšie a dokonca sa začínajú stávať alternatívou k tradičným kancelárskym a manažérskym kreslám. Niet divu, pretože ich ergonomická konštrukcia a pozoruhodný dizajn si určite zaslúži veľkú pozornosť. Výber takýchto herných kresiel neustále rastie, takže existujú pochybnosti, ktorý model bude najvhodnejší. Pripravili sme pre vás pár inšpirácií, hŕstku tipov a návrhov na lacné herné kreslá.

Pohodlné miesto na hranie a prácu

V dnešnej dobe stále viac ľudí trávi aspoň niekoľko hodín denne pred počítačom. Zaujímavé je, že to platí pre tínedžerov aj dospelých. Preto je veľmi dôležité správne pripraviť pracovisko, miesto pre štúdium alebo hranie hier, aby ste si neuškodili zdraviu a nálade. Tu je nielen dôležitý výber dobrého monitora alebo ergonomického písacieho stola. Kľúčové je, na čom sedíme, pretože naše telo sa potom zaradí do konkrétnej polohy. To ovplyvňuje náš pocit pohodlia, zdravé držanie tela, chrbticy a dokonca aj schopnosť sústredenie sa a tým aj náš výkon. Donedávna sme sa najčastejšie zameriavali na výber dobrého kancelárskeho kresla. Kreslá pre hráčov si však dnes získali obľubu a čoraz častejšie si ich vyberajú nielen fanúšikovia počítačových hier.

fotel gracza

Herné alebo kancelárske kreslo?

Zamyslime sa nad výhodami, ktoré nám môže priniesť klasické kancelárske kreslo. Tradičné kancelárske kreslá sú zvyčajne oveľa lacnejšie ako dizajnové herné kreslo. Akčné ponuky a výpredaje v predajniach nábytku sa cenovo veľmi neodlišujú, čo je veľmi prospešné. Pozornosť by sme mali venovať aj dizajnovým a estetickým formám rôznych druhov kancelárskeho nábytku. Klasické otočné kancelárske kreslo pôsobí profesionálnejšie, a preto si firmy väčšinou vyberajú na svoje sedačky práve tento typ sedenia. Z hľadiska zariaďovania bytu je však táto otázka menej dôležitá. Herné kreslo bude fungovať nielen v domácej kancelárii, ale aj v izbe pre teenagerov. Pri používaní počítača sa oplatí starať sa o svoje zdravie. Herné kreslá sú väčšinou dobre profilované, majú tiež možnosť nastavenia všetkých dôležitých prvkov ako sedák, operadlo, opierky rúk a hlavy. Vďaka tomu sú nielen veľmi pohodlné, ale aj bezpečné pre naše zdravie.

fotel gamingowy

Na čo sa zamerať pri výbere herného kresla?

Konštrukcia – mala by byť vyrobená zo solídneho materiálu, napr. ocele. Za pozornosť stoja aj herné kreslá so špeciálnymi výstuhami, ktoré zvyšujú ich odolnosť. Na druhej strane, tvar operadla a sedadla má väčšinou škrupinkový dizajn, ktorý drží telo užívateľa na mieste, zaručuje pohodlie a odľahčí chrbtové svaly.

Čalúnenie – herné kreslá môžu byť potiahnuté textilným materiálom, ekologickou alebo prírodnou kožou, nylonom, penou a dokonca aj vinylom. Každé z týchto riešení je dobré svojimi vlastnosťami. Napríklad látkové kreslo nie je šmykľavé a preto sa na ňom nelepí pokožka. Na druhej strane kreslá z ekokože sa ľahko čistia a prírodná koža je exkluzívnym materiálom, no obzvlášť odolným.

Ergonómia – herné kreslo by malo byť predovšetkým ergonomické a zaisťovať tak maximálny komfort. V tomto smere je kľúčový tvar chrbtovej opierky a vankúšov podopierajúcich chrbticu. Ergonomickú hodnotu navyše zvyšuje aj opierka hlavy, o ktorú sa môžete oprieť. Sedadlo hráča by malo byť profilované tak, aby bolo možné pri sedení zachovať prirodzenú krivku chrbtice (tvar mierne pripomínajúce písmeno „S“).

Ergonomické a odolné herné kreslo poskytne nielen väčšie pohodlie pri sedení a používaní, ale aj zníži záťaž, čo umožní predĺžiť hranie hier alebo čas strávený pri práci.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články