• Sprievodca

aktualizované

Dizajnové kreslá ideálne do čitateľského kútika

Pri zariaďovaní našich domácich interiérov väčšinou rozlišujeme jednotlivé zóny, ktoré následne vybavujeme nábytkom zodpovedajúcim ich funkciám. Týmto spôsobom sú vyznačené úžitkové zóny v interiéroch, ako sú napr. oddychové, kancelárske a jedálenské priestory. Milovníci literatúry by určite mali myslieť aj na vytvorenie príjemného kútika na čítanie s pohodlným kreslom.

Čitateľský kútik doma – kde ho usporiadať?

Regál plný kníh, pohodlné kreslo s podnožkou a konferenčný stolík na občerstvenie je snom každého milovníka kníh. Pri čítaní je dobré si vytvoriť čo najpohodlnejšie podmienky, aby ste mohli pohodlne realizovať svoje záujmy. Na tento účel je potrebné vytvoriť v byte špeciálne miesto pre kútik na čítanie, kde vás nikto nebude rušiť pri čítaní v obľúbenej polohe. Ako nájsť vhodné miesto pre kútik na čítanie? Hoci sa knihy dajú čítať kedykoľvek a kdekoľvek, aj tak stojí za to nájsť si vhodné miesto, kde sa môžeme v pokoji a pohode sústrediť na čítanie. To priaznivo ovplyvní vašu pohodu a určite vám zabezpečí účinnú relaxáciu. Z tohto hľadiska je dobré usporiadať čitateľský kútik v rohu miestnosti, aby to nebolo miesto kde sa často prechádza. Vďaka tomu nás nikto nebude rušiť.

skandynawski fotel

Kútik na čítanie a estetika miestnosti

Keď už nájdete vhodné miesto pre váš čitateľský kútik, oplatí sa zvážiť jeho vybavenie. Bez ohľadu na to, či sa nachádza v obývacej izbe, spálni alebo hosťovskej izbe, je dôležité, aby zapadal do estetiky a štýlu, ktorý sa osvojil v usporiadaní tejto miestnosti. To znamená, že ak je miestnosť zariadená v modernom štýle, náš čitateľský kútik by mal tiež ladiť s týmto popredným štýlom. Ku všetkým oblastiam interiéru pristupujeme ako k jednému. Zostava nábytku, sedací nábytok a dekorácie by mali byť esteticky zladené, aby bol interiér príjemný na vnímanie. Preto pri výbere kresla na čítanie dbajte na to, aby dizajnovo ladilo s charakterom celej kompozície usporiadania. Samozrejme, ak je interiér dizajnovo neutrálny a minimalistický, potom môžeme vybrať farebné a vzorované kreslo a prerušiť tak nudu v miestnosti. Musíte počítať s tým, že takýto kus nábytku bude pútať pozornosť a hrať prvé husle v interiérovom usporiadaní.

fotel wypoczynkowy

Ako vybaviť domáci kútik na čítanie?

·        Regál na knihy – ideálne, ak je v priestore čítania regál alebo polica, na ktorej vystavíme naše zbierky kníh, pretože po nich budeme môcť nielen voľne siahnuť, ale získame aj vizuálny charakter usporiadania.

·        Kreslo – to je nepochybne hrdinom čitateľskej zóny. Dôležité je, aby bolo čo najpohodlnejšie a poskytovalo optimálne podmienky na sedenie, čím uvoľní namáhané svalstvo a chrbticu. Odporúčame najmä kreslá s podnožkou a kreslá s funkciou Relax.

·        Lampa – najlepšia bude taká, ktorá dáva prirodzene svetlo, ktoré nebude unavovať vaše oči.

·        Konferenčný stolík – ukáže sa ako neoceniteľný, keď budeme chcieť pri čítaní zjesť chutné občerstvenie alebo vypiť horúci nápoj.

 designerski fotel

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články