• Sprievodca

aktualizované

Relax v pohodlí domova. Ako zariadiť interiéry pre efektívny odpočinok?

Dom je miestom, kde nás čakajú výnimočné chvíle: čas strávený s príbuznými a priateľmi, povinnosti, ale aj chvíle oddychu. Relax je dôležitou súčasťou nášho každodenného života, ba čo viac, je mimoriadne dôležitý pre zdravie tela i duše. Odborníci upozorňujú, že práve doma by sme mali mať možnosť oddychovať a relaxovať, čo prispieva k našej pohode. Oplatí sa to zohľadniť pri plánovaní usporiadania jednotlivých miestností.

Čas na relax v pohodlí domova

Dlhý deň v práci, neustále výzvy a povinnosti – niekedy je ťažké nájsť si v každodennom behu chvíľky pre seba. Napriek tomu sa kvôli starostlivosti o svoje zdravie oplatí nielen snažiť sa nájsť si čas na regeneráciu (nielen v noci), ale aj správne navrhnúť svoje každodenné prostredie. Psychológovia a lekári uvádzajú, že čas na zotavenie je veľmi dôležitý pre duševné aj fyzické zdravie. Nezabúdajme ani na to, že to, ako vyzerá naše okolie, má výrazný vplyv na našu pohodu. Ak vezmeme do úvahy tieto argumenty, stojí za to pokúsiť sa, aby jednotlivé miestnosti v dome napomáhali chvíľam oddychu. Preto je dôležité nielen vybrať správne farebné kompozície, ale aj zostavy nábytku do obývačky, spálne a dokonca aj kuchyne.

narożnik nowoczesny

Ako odpočívať v obývacej izbe?

Obývacia izba je špeciálnou miestnosťou v každom dome. Práve tu sa pretínajú cesty členov domácnosti, prebiehajú rodinné rozhovory, prijímajú sa hostia. Stredobodom rodinného a spoločenského života je bezpochyby obývačka. Napriek tomu nezabudnime ešte na jednu jej funkciu. Ide samozrejme o to, že aj obývačka je dôležitým miestom na oddych. Kľúčovou využiteľnou oblasťou je teda zostava sedacieho nábytku. Práve tu si vychutnáme blažené chvíle oddychu strávené pozeraním filmov a seriálov, čítaním kníh alebo poobedným zdriemnutím. Preto je kľúčové, aby nám sedací nábytok poskytoval najvyšší štandard komfortu počas používania. Ak však vezmeme do úvahy, že každý z členov domácnosti môže mať iné preferencie, tak výber dokonalého nábytku môže výzvou. Riešením sú sektorové zostavy. Ide o sedacie súpravy a moderné modulárne rohové sedacie súpravy, ktoré si môže každý poskladať výberom jednotlivých prvkov. V dôsledku toho vzniká kus nábytku vybavený modulmi, ktoré spĺňajú očakávania členov domácnosti aj hostí. Pri vytváraní rohovej sedacej súpravy sa môžete rozhodnúť pre funkcie jednotlivých prvkov a vybrať si tie, ktoré budú vyhovovať ako potrebám užívateľov, tak aj podmienkam konkrétnej miestnosti.

narożnik z funkcją spania

Medzi najčastejšie vyberané moduly patria:

·        Rohové sedacie súpravy s funkciou Relax

·        Rohové sedacie súpravy s úložným priestorom na posteľnú bielizeň

·        Rozkladacie rohové sedacie súpravy

·        Rohové sedacie súpravy s nastaviteľnými lakťovými opierkami

·        Rohové sedacie súpravy s nastaviteľnými opierkami hlavy

·        Rohové sedacie súpravy s vysúvacou opierkou nôh

·        Rohové sedacie súpravy s príslušenstvom v podobe: stolíka, úložného priestoru, držiakov na poháre, systému vstavaných reproduktorov

narożnik wypoczynek

Relax v spálni

Spálňa je hlavným miestom relaxu a obzvlášť intímnym a voľným miestom. Práve tu môžeme počas spánku zregenerovať sily na ďalší náročný deň. Hlavnou postavou každej spálne je samozrejme posteľ. A práve pri jej výbere by sa malo vynaložiť maximálne úsilie, aby sa zabezpečil pohodlný a zdravý spánok. Napriek tomu treba pamätať na to, že matrac a rošt postele z hľadiska efektívneho a zdravého odpočinku majú veľký význam. Matrac by ste mali vyberať podľa vašich individuálnych preferencií, ako aj zdravotného stavu a rozmerov. Pri výbere farebnej kompozície a ostatného zariadenia spálne potrebné myslieť na to, že usporiadanie spálne by malo napomáhať relaxácii. Vyhýbajme sa teda krikľavým farbám, výrazným kontrastom a vizuálnej sýtosti, pretože po dlhšom čase budú pôsobiť rušivo namiesto toho, aby ukľudňovali a upokojovali zmysly.

Łóżko kontynentalne

 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články