• Sprievodca

aktualizované

Čínske pravidlá aranžácií feng shui: všetko, čo potrebujete vedieť 

Feng shui je starodávna čínska filozofia, ktorej cieľom je plánovať priestor tak, aby slúžil zdraviu, šťastiu a pohode. V preklade do slovenčiny: feng znamená vietor, teda niečo neviditeľné, a shui znamená voda, teda niečo nehmotné. Podľa tejto symboliky ľudský život riadia neviditeľné a nehmotné sily. Feng shui sú pravidlá, podľa ktorých všetky interiéry v miestnosti majú svoje nízkoenergetické a vysokoenergetické miesta. Feng Shui 2023 Vám pomôže pochopiť umiestnenie farieb, vzorov, textúr a predmetov v konkrétnych oblastiach Vášho domova, aby ste dosiahli rovnováhu. Zásady feng shui preto hovoria, akými predmetmi v interiéri by sme sa mali obklopovať, aby na obyvateľov pôsobili blahodarne a pomáhali pri práci, spánku či oddychu – podľa typu miestnosti. Rozmiestnenie predmetov, doplnkov a nábytku úzko súvisí s ponechaním voľného priestoru pre prúdenie energie. Čo je to roh hojnosti v izbe feng shui? Ako by mala vyzerať feng shui obývačka?

  • Ako by mala vyzerať feng shui obývačka?
  • Pravidlá feng shui – usporiadanie jednotlivých prvkov v obývačke

Pravidlá Feng Shui – ako by mala vyzerať feng shui obývačka?

Často počujete, že obývačka je miestnosť, ktorá predstavuje obyvateľov domu či bytu. Práve obývačka je miestnosťou, kde sa najčastejšie prijímajú hostia, preto je podvedome zariadená tak, aby členov domácnosti ukázala v čo najlepšom svetle. Feng shui obývačka by mala mať primeraný tok energie, aby posilnila svoju spoločenskú pozíciu a priniesla úspech. Feng shui obývačka by mala byť čo najpriestrannejšia. Nachádzajúca sa v nej nábytok by nemal nijako prekážať pri pohybe. Feng shui obývačku nie je ľahké dosiahnuť, najmä ak máte menšiu plochu.

Feng shui obývačka by mala byť prvou miestnosťou, s ktorou sa stretnete hneď po vstupe do daného bytu či domu. Pohľad na feng shui obývačku nabije každého dobrou energiou. Feng Shui farby podľa svetových strán sú spojené s energiou Yang. Feng shui obývačka by teda mala obsahovať farby ako červená, oranžová či žltá. Feng Shui farby podľa svetových strán nemusia byť farby, ktoré dominujú obývačke a pravidlá feng shui nevyžadujú maľovanie stien v takých intenzívnych farbách.

Dobre vedieť!

Stačí, že feng shui obývačka bude vybavená doplnkami ako vankúšiky, taburety, misky či iné dekoračné predmety v týchto farbách. Oranžová rohová sedacia súprava skvele zapadne aj do miestnosti feng shui. Špeciálne znalosti o feng shui 2023 pomáhajú efektívne vyberať feng shui farby podľa svetových strán.

Pravidlá feng shui – usporiadanie jednotlivých prvkov v obývačke

V obývačke feng shui 2023, no nielen v nej, sú najdôležitejšími prvkami sedací nábytok ako pohovka, taburetky, rohová pohovka a kreslá. Aby ste si zabezpečili pohodu, musíte ich správne umiestniť. Kľúčovú úlohu zohráva ich umiestnenie vo vzťahu k vchodovým dverám. Pravidlá feng shui hovoria, že vchod by mal byť viditeľný z pohľadu sediaceho človeka. Sedieť chrbtom ku vchodu by nebolo pohodlné a intuitívne by ste tušili, že to nebude dobré nastavenie. Ak je však za chrbtom sediaceho človeka stena, bude sa podvedome cítiť pevnejšie a bezpečnejšie. Feng shui obývačka by na centrálnom mieste mala mať krb, okolo ktorého sa bude točiť rodinný život, ale aj stretnutia pre priateľov. Neodporúča sa vyberať stoly so sklenenými doskami. Oveľa lepším riešením budú tie drevené, najlepšie okrúhle. Pravidlá feng shui hovoria, že sa treba vyhýbať ostrým uhlom a špicatým prvkom.

Roh hojnosti v izbe feng shui

Podľa zásad starodávneho učenia by sa roh hojnosti v izbe feng shui, teda peňazí a bohatstva, mal nachádzať v zadnej južnej časti domu. Je spojený s prvkami z dreva a vody. Drevo je teda symbolom peňazí a bohatstva a voda je symbolom likvidity. Ak je roh hojnosti v izbe feng shui umiestnený v nesprávnej oblasti, môžu sa vyskytnúť problémy s financiami. Najčastejšie tieto problémy zahŕňajú nadmerné míňanie, dlhy, neschopnosť sporiť a odkladať peniaze.

Zrkadlo v spálni feng shui

Zrkadlo v spálni sa javí ako prirodzený doplnok, ktorý pomáha presvetliť a zväčšiť priestor. Špecialisti však varujú, že zrkadlo v spálni feng shui môže priniesť smolu a tiež posilniť zlú energiu. Kedysi boli zrkadlá drahým luxusom najbohatších domácností, dnes ich nájdeme takmer všade a slúžia na špecifické účely. Sú veľmi dekoratívne a zväčšujú priestor. Feng shui študuje účinky zrkadiel na ľudí už po stáročia. Špecialisti odporúčajú zavesiť na stenu maximálne jedno veľké zrkadlo. Pravidlá feng šuej neodporúčajú vešať zrkadlá oproti sebe, pomôžete si takýmto odrazom znásobiť zlú energiu. Zrkadlo v spálni feng shui nie je z pohľadu špecialistov dobrý nápad. Čínska ľudová tradícia hovorí, že počas spánku duša opúšťa telo a jej odraz v zrkadle ju môže vystrašiť. To prispeje k nočným morám.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

4 z 2 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články