• Sprievodca

aktualizované

Ako efektívne oddychovať? Máme niekoľko nápadov

V každodennom behu, medzi množiacimi sa povinnosťami a vybavovaním každodenných záležitostí, stojí za to nájsť si chvíľku pre seba. Relax a pocit oddýchnutého tela a mysle sú nevyhnutné pre našu každodennú pohodu, ako aj pre efektívnosť akéhokoľvek konania. Preto sa oplatí postarať sa o to, aby sme si doma vytvorili priestor, kde si oddýchneme od každodenného zhonu, zrelaxovať sa a vrátiť sa do akcie. Ako to spraviť? Máme na to niekoľko osvedčených spôsobov.

Relax každý deň, nie raz za čas

Tradičná schéma v každodennom životnom štýle u väčšiny ľudí je založený na presvedčení, že čas na oddych je cez víkendy alebo v iné dni pracovného voľna alebo školy. Avšak lekári upozorňujú, že je to nesprávny prístup, pretože každý z nás by si mal každý deň venovať aspoň 30 minút pre seba, ktoré strávi efektívnym oddychom. Takýto oddych od každodenného zhonu pracovných a domácich povinností priaznivo pôsobí na jasnú myseľ, schopnosť koncentrácie, podporuje vitalitu a ochotu konať. Kľúčom k úspechu v tejto oblasti je vytvorenie svojich zón v domácnosti, ktoré vybavíme takým sedacím nábytkom, ktorý nám poskytne možnosť relaxu. Ako si ho vybrať? Na dizajne samozrejme záleží, pretože nábytok sa nám jednoducho páči. Odborníci uvádzajú, že vzhľad prostredia, v ktorom každý deň trávime čas, má skutočný vplyv na našu pohodu. Preto pri zariaďovaní obývačky či spálne dbajte na dizajn, ktorý upokojí zmysly.

szezlong

Pohodlná oddychová zóna na dosah ruky

Voľný čas si nepochybne spájame s miestnosťami ako obývačka a spálňa. V spálni je samozrejme najdôležitejším kusom nábytku pohodlná posteľ. V obývačke nám však pohodlie má zabezpečiť vhodne vybavená oddychová zóna pozostávajúca z TV kútika a zostavy čalúneného nábytku. Niekedy to však nemusí stačiť. Preto sa oplatí staviť na nábytok, ktorý bol navrhnutý tak, aby nám poskytol maximálnu mieru pohodlia pri rôznych formách oddychu. Nábytok s funkciou Relax je v tomto smere inovatívnym riešením. Pretože ich môžete použiť ako v klasickej sedaciej polohe, tak aj rozložiť opierku nôh, čo vám umožní natiahnuť si nohy. K dispozícii sú sedacie súpravy a moderné rohové sedacie súpravy s funkciou Relax. Ak však už svoju sedaciu súpravu máte, možno sa oplatí obohatiť ju o ďalšie kreslo s touto funkciou? Bude to ideálne miesto, kde sa skryjete s vašou obľúbenou knihou, alebo si dokonca krátko zdriemnete.

narożnik z funkcją relaks

Uvoľnite svoju chrbticu

Intenzívnou prácou počas dňa si napíname svaly a zostávame tak príliš dlho v neprirodzenom napätí. V dôsledku toho sa na konci dňa cítime extrémne unavení a často pociťujeme bolesť v chrbte a pocit napätia v oblasti krku alebo bedier. Ak sa to stáva často alebo chronicky, je potrebné zaviesť na pracovisku zmeny, napríklad vymeniť obyčajnú stoličku za ergonomické kancelárske kreslo so špeciálnym profilovaním a možnosťou nastavenia. Dobre je po návrate domov odľahčiť svojú chrbticu napr. v kresle s polohovateľným operadlom a opierkou nôh. Možnosť nastavenia operadla v bedrovej časti chrbtice poskytne špeciálny pocit uvoľnenia, ktorý ju podporí a uvoľní svaly.

 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články