• Sprievodca

aktualizované

Kúpte si rozkladacie kreslo na sedenia aj spanie 

Rozkladacie kreslo na spanie je skvelým riešením do obývačky alebo spálne. Rozkladacie kreslo je možné zakúpiť spolu so sedacou súpravou, ale aj samostatne. Rozkladacie kreslo na spanie sa najčastejšie vyrába z kvalitnej ekologickej kože, prírodnej kože alebo praktického a ľahko čistiteľného poťahu. Aktuálne veľmi obľúbené kreslá sa budú určite hodiť do moderných interiérov, ako aj do tých, ktoré sú vykonané v škandinávskom alebo dokonca retro štýle. Rozkladacie kreslo na spanie môže byť tiež skvelou voľbou do detskej alebo mládežníckej izby. Nie je to kus nábytku, ktorý zaberá príliš veľa miesta a dá sa využiť na zábavu ako aj na odpočinok v mimoriadne komfortných podmienkach. Okrem toho je rozkladacie kreslo na spanie veľmi praktickým riešením do malých bytov. Rozkladacie kreslo na spanie možno bezpečne umiestniť do detskej izby, malej spálne, ale aj do dennej izby či obývačky. Rozkladacie kreslo na spanie je tak univerzálne, že sa bude perfektne hodiť do väčšiny aranžácií a bude dokonalým kusom nábytku na spanie alebo zvyčajne odpočinok po obede. K dispozícii sú aj detské kreslá s funkciou spania, ktoré slúžia aj na kŕmenie malých detí. Sú one nevyhnutnou súčasťou každého domu a bytu v ktorých sa nachádzajú malé deti. 

V tomto článku sa dozviete:

  • Kúpte si rozkladacie kreslo na sedenia aj spanie?
rozkladacie kreslo na spanie
Kreslo Amber RE TYP 1

Rozkladacie kreslo na spanie – ideálne pre malú plochu 

Bez ohľadu na to, či máte veľkú alebo malú plochu, rozkladacie kreslo skvele doplní priestor. Stačí jeho štýl a tvar zladiť s usporiadaním celej miestnosti. Obohatíte ho tým o mimoriadne funkčný kus nábytku, ktorý zaručí pohodlný odpočinok v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu.  Jednomiestne rozkladacie kreslo na spanie je skvelou voľbou nielen do detskej izby. Dokonalá bude tiež obývačka, v ktorej nemáme príliš veľkú plochu. Cez deň to bude pohodlné kreslo, na ktorom si môžete oddýchnuť a v noci poslúži ako pohodlné lôžko pre jednu osobu. Ďalšou výhodou tohto kusu nábytku je množstvo tvarov a farieb dostupných na trhu, vďaka čomu sa dá ľahko prispôsobiť vašim vlastným preferenciám a potrebám usporiadania. Rozkladacie kreslá sa od seba líšia spôsobom rozkladania. Môžete staviť na nábytok vyrobený v modernom alebo aj klasickom štýle. Aby sme splnili očakávania užívateľov, rozkladacie kreslá si môžete vybrať aj s ohľadom na rozmer. 

Rozkladacie kreslo – pohodlie, ktoré sa oplatí 

Ak hľadáte praktický kus nábytku na spanie, ktorý slúži ako pohodlné miesto na sedenie počas dňa, oplatí sa siahnuť po rozkladacom kresle na spanie. Môže sa ukázať ako skvelý pomocník aj v prípade prenocovania nečakaných hostí. Zaisti im pohodlný spánok cez celú noc. Určite to bude lepšie riešenie ako nafukovací matrac do obývačky a oveľa lacnejšie ako prenájom hotelovej izby. Väčšina kresiel dostupných na trhu sa nielen ľahko rozloží, ale je vybavená aj zásobníkom na lôžkoviny, čo znamená, že sa v nich aj napriek malým rozmerom nájde miesto na nie nevyhnutne ľahké a šikovné lôžkoviny. Rozkladacie kreslo na spanie zabezpečí komfort spánku nielen samotným obyvateľom, ale aj hosťom. 

Rozkladacie kreslo na spanie vytvorí útulnú aranžáciu domáceho interiéru

Rozkladacie kreslá na spanie skvele zapadnú do spoločnosti iného nábytku ako sú komody, TV skrinky, pohovky, rohové sedačky alebo aj konferenčné stolíky. V blízkosti rozkladacieho kresla sa budú hodiť najmä taburety, ktoré budú vykonané v podobnom štýle. Dajú sa použiť ako opierka nôh, ak si práve nechcete kreslo rozložiť. Oplatí sa preto siahnuť po taburetoch s pomerne tvrdým sedákom, ktorý umožňuje ich využitie vo forme dosky. Rozkladacie kreslo na spanie je skôr núdzovým miestom na nočný spánok a častejšie sa používa ako kus nábytku na odpočinok v obývačke, spálni, mládežníckej alebo detskej izbe. Takýto kus nábytku s funkciou spánku sa bude perfektne hodiť v blízkosti detskej postieľky. Ponúkne neoceniteľný komfort najmä pre dojčiacu mamičku. Malé deti dokážu v noci dať naozaj zabrať, čo sa často končí tým, že sa ani mama v noci príliš nevyspí. Odpočinok na mäkkom, pohodlnom sedadle s operadlom prispeje k zníženiu následkov únavy. Bolo by dobré, keby bol hneď vedľa konferenčný stolík alebo stôl s vhodnou výškou. Niektoré domy majú kancelárie, ktoré slúžia aj ako izba pre hostí. Na takéto miesta je, samozrejme, lepšie umiestniť rozkladacie kreslo, než posteľ do spálni. Keď Vám počas práce na diaľku, príde chuť na krátky, neformálny odpočinok, bude na to ako stvorené. Hodí sa aj do jedálenského nábytku. V ideálnom prípade by takéto kreslo malo byť umiestnené tak, aby osoba, ktorá na ňom sedí, dokonale zarobí na televízor.

Kreslo s funkciou spania pre deti

Vysoká stolička sa dá použiť aj ako kreslo na spanie. To všetko vďaka funkcii skladania a moderným riešeniam. Pohodlné a ergonomické sedadlá sú vybavené nadýchanou a mäkkou vložkou, ktorá podporuje odpočinok. Kľudný spánok dieťatka zabezpečuje rozkladacie kreslo na spanie, ktoré je vybavená polohovateľnou opierkou chrbta. Umožňuje nakloniť operadlo kresla do polohy, ktorá prospieva odpočinku.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

3 z 2 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články