• Izby
  • Jedáleň

aktualizované

Čím sa riadiť pri výbere stola a stoličiek do jedálne?

Jedáleň je veľmi dôležitou miestnosťou v domácnosti. Práve tu môžeme hodovať za spoločným stolom so svojimi blízkymi a oslavovať dôležité udalosti. Ako zariadiť jedáleň, aby vychutnávanie si každodenných a slávnostných jedál bolo naozajstným potešením? Kľúčom k úspechu je tu výber stola a sady stoličiek. Sú hrdinami každej jedálne. Na čo sa zamerať pri výbere tohto nábytku?

Stôl a stoličky – hrdinovia jedálne

Jedáleň je interiér, ktorý využívame denne nielen pri spoločných stretnutiach pri stole, ale je aj miestom, kde prijímame svojich hostí. Preto musí byť usporiadaná tak, aby bola pohodlná a zároveň vyzerala vkusne. Stôl so sadou stoličiek v nej obvykle zaujíma centrálne miesto a práve tento nábytok priťahuje najväčšiu pozornosť. Tiež určuje naše pohodlie pri spoločnom jedení a hodovaní. Jedáleň by mala obsahovať aj ďalší nábytok, ktorý ju nielen doplní z hľadiska dizajnu a interiérového celkového usporiadania, ale zlepší aj prípravu stola na jedlo. Tu bude užitočná priestranná komoda do jedálne, do ktorej môžete uložiť riad, príbory a tiež textílie ako obrusy alebo obrúsky. Vďaka tomu bude príprava stola prebiehať efektívnejšie a my si ušetríme čas a energiu na presun medzi kuchyňou a jedálňou.

meble do jadalni

Trendy interiérového dizajnu a usporiadanie jedálne

Interiérové trendy určujú smer pre usporiadanie vašich domácich priestorov, ale je potrebné pripomenúť zavedenie akcentov do vášho interiéru, ktoré silne súvisia s naším individuálnym vkusom. Takéto úpravy sú mimoriadne účinné a získavajú jedinečný výraz dizajnu založeného na biofílii, ktorý je odkazom na návrat k prírode, je obzvlášť zaujímavý v trendoch spojených so zariaďovaním jedálne. Napĺňa interiér prírodnými materiálmi vrátane ratanu, dreva, prútia, rafie, kameňa, skla a terakoty. Celok je doplnený zelenými rastlinami a motívmi zo sveta prírody. Dokonale sa tu hodia stoličky v boho štýle z ratanu, ktoré krásne zladia stôl s drevenou masívnou doskou. Navyše, stále sú v móde moderné jedálne, v ktorých kombinujeme prírodne vyzerajúci nábytok (napr. stoly s drevenou alebo kamennou doskou) s čalúnenými stoličkami a kovovými rámami. Obľúbené sú najmä velúrové stoličky, ktoré prinášajú do jedálne nádych luxusu, elegancie a útulnosti.

zestaw modnych mebli do jadalni

Stôl a stoličky sú kusy nábytku, bez ktorých si nemožno predstaviť plne vybavenú jedáleň alebo dokonca jedálenský kút v otvorených kuchyniach do obývačky. Stôl musí byť predovšetkým pevný a rozmerovo upravený nielen na počet členov domácnosti a potenciálnych hostí, ale aj na veľkosť miestnosti, aby vyzeral dobre. Stoličky zase musia byť pohodlné. Ideálne budú preto tie so širšími sedadlami a dobre profilovanými operadlami. To všetko v kombinácii s ďalším nábytkom do jedálne, zaujímavými farbami a dekormi, vytvorí štýlové usporiadanie.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články