• Industriálny/loft
  • Jedáleň
  • Obývacia izba

aktualizované

Drevené dekorácie v modernom bývaní

Každý interiér si vyžaduje jedinečné dekoratívne prostredie, bez ohľadu na štýl, v ktorom bol navrhnutý. Aj minimalistické interiéry je potrebné doplniť určitými dekormi, ktoré zdôraznia originálny charakter jednotlivých priestorov. V súčasnosti sa trendy interiérového dizajnu vracajú ku koreňom a dominujú prírodné materiály ako kameň a drevo. Pozrite sa, ako ich efektívne využiť aj vo vašej domácnosti.
Nadčasová sila prírodného dreva
Drevo je materiál, ktorý sa v interiéroch vyskytuje už po stáročia. Vyrába sa z neho nielen nábytok, povrchové úpravy a úžitkové predmety, ale aj dekorácie. Súčasné trendy interiérového dizajnu sú čoraz ochotnejšie ustupovať od extrémne strohých riešení a prikláňajú sa k teplejším, útulnejším aranžmánom. Z toho vyplýva veľký návrat dreva do našich interiérov. Tento materiál je nadčasový a vie dokonale zdôrazniť charakter jednotlivých miestností. Skutočným hitom v rôznych aranžmánoch sa stali okrem iného drevené hodiny, drevené kvetináče a rámy kombinujúce túto surovinu s kovom či sklom. Drevo je veľmi všestranné aj z hľadiska dizajnu. To znamená, že sa krásne hodí do rôznych typov interiérov, farebných kompozícií a dekorácií.
drewniane dekoracje
Výhodou je aj jedinečnosť. Každý kus prírodného dreva je originálny. Vyznačuje sa odlišnou zrnitosťou, farebnými odtieňmi a štruktúrou. Vďaka tomu si pri výbere nábytku či dekorácií z prírodného dreva môžete byť istí, že máte jedinečné a originálne predmety, a interiéry získavajú svoj jedinečný dizajnový výraz.
drewniane zegary
Drevené hodiny – spôsob, ako vytvoriť efektívny dizajnę
Dekorácie, farebné kompozície, ako aj použité textílie majú veľký potenciál pre formovanie charakteru jednotlivých aranžmánov interiérového dizajnu. Preto sa oplatí tento potenciál šikovne využiť na zariaďovanie domácnosti aby bola nielen esteticky vycibrená, ale odrážala aj osobnosť majiteľa. Najmä doplnky a úžitkové predmety pôsobivo dopĺňajú interiéry a dodávajú im špecifický dizajnový výraz. Niekedy stačí zavesiť na stenu rámy s fotografiami alebo grafikou, hodiny z dreva, prípadne zrkadlo, aby sa úplne zmenilo usporiadanie. Drevené hodiny są perfektne
hodia do rôznych štýlov interiérového dizajnu a krásne odrážajú súčasné trendy. Vyrobené zo špeciálne vybraných kusov dreva a zhotovené výlučne prácou ľudských rúk sa stávajú jedinečným
atraktívnym doplnok. Jednotlivé modely kombinujú materiály ako drevo, práškovo lakovaný kov a oceľ. Výsledkom je moderná a nadčasová dekorácia.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články