• Trendy

aktualizované

Najmódnejšia farba roku 2022 podľa Pantone Institute

Americký inštitút Pantone už vyše dvadsať rokov každoročne vyberá farby roka. Rok 2022 už má svojho víťaza – je ním farba s tajomným názvom Very Peri. Aká je to farba a ako ju môžete použiť v interiérovom dizajne? Dozviete sa v našom článku.
 

V tomto článku sa dozviete:

  • Aká je najmódnejšia farba roku 2022 podľa Pantone Institute?
  • Ako vyzerá farba roku 2022?
  • Ako môžete použiť farbu roka 2022 v usporiadaní vašej obývačky?
  • Najmódnejšia farba roku 2022 – Aká to je farba Very Peri?
Každý rok stylisti, módny návrhári, interiéroví dizajnéri a komunita grafikov čakajú na informáciu akú farbu vyberie Inštitút Pantone za farbu roka. Práve táto inštitúcia už vyše 20 rokov predpovedá a vytvára trendy farieb na daný rok. Už vieme, aké sú najmódnejšie farby roku 2022. Tentoraz si titul víťaza zaslúži farba s názvom „Very Peri“ (PANTONE 17-3938). Je to jemná, pastelová fialová s nádychom modrej. Pripomína to síce fialky či levanduľu, no v skutočnosti odborníci zodpovední za výber tejto farby venujú pozornosť digitálnemu svetu, ktorý má táto farba odrážať.
 
 
 

Very Peri v interiérových usporiadaniach

Ako využiť najmódnejšiu farbu roku 2022 v interiérovom dizajne? Zdanlivo víťazná fialová pôsobí náročným dojmom do usporiadania v domácom priestore. My vám však prezradíme, ako byť módnym a ako perfektne vniesť Very Peri do vášho priestoru. Pamätajte, že usporiadanie interiérov je veľmi zložitý proces. Nejde len o výber farby stien, výber nábytku a podláh. Je to aj výber doplnkov, ktoré dokážu za pár okamihov zmeniť celý interiér. Je to výber textílií, osvetlenia a dekoračných prvkov. A práve vo všetkých týchto kategóriách si budete môcť zaviesť tú najmódnejšiu farbu roku 2022 a vyzdobiť si byt, ktorý ide ruka v ruka s dobou.

Odvážne zmeny – fialová na stene

Toto je riešenie pre odvážnych ľudí, ktorí sa neboja neobvyklých riešení. Prečo nie? Ak by ste chceli zrealizovať celkovú metamorfózu vášho interiéru, a zároveň sa nezbaviť nábytku, zvoľte zmenu farby stien. Môžete si vybrať jednu stenu na pridanie nového odtieňa, ak sa obávate, že celá miestnosť v pastelovej fialovej je príliš veľa. Pozor však na to, v akých farbách je váš nábytok. Very Peri na stenu sa bude skvele hodiť k bielemu alebo svetlosivému nábytku.
 
 
 
 
 

Very Peri je skvelou ponukou pre malé princezné. Ak máte dcéru, ktorej zariaďujete izbu, vyberte si módnu farbu Very Peri. Skvele bude vyzerať s rôznymi odtieňmi ružovej, mliečnej bielej a subtílnej sivej. Pamätajte na to, že dnešní výrobcovia farieb na steny ponúkajú rôzne druhy prímesí farieb, ktoré dodajú zaujímavý povrch, ako je trblietka alebo perleťový náter. Vďaka takýmto úpravám túto farbu ešte viac zvýrazníte.

Fialové textílie

Všetky druhy textílií sú efektívnym a rýchlym nápadom na zmenu charakteru interiéru. Zaujímavým nápadom môžu byť fialové závesy. Farba Very Peri je ukľudňujúca a upokojujúca, preto by sa hodila do spálne, ktorá by mala byť spojená s oddychom a relaxom.
 
Ďalším nápadom na zavedenie najmódnejšej farby roku 2022 je kúpa dekoračných vankúšov v tomto odtieni. Ak má vaša obývačka sivú, čiernu alebo bielu pohovku, výber módnych, fialových vankúšov bude ako výhrou v lotérii. Nezabúdajte, že sa môžete hrať s textúrami, s rôznymi druhmi materiálov a dokonca môžete smelo kombinovať rôzne odtiene tejto farby. Neriaďte sa slepo módou, ale prispôsobte ju svojim potrebám a preferenciám.
 
 
 
 
Ak v kuchyni používate textílie, tak obrus v tejto farbe by vyzeral skvele. V kombinácii s bielym riadom, kyticou čerstvých kvetov vo váze sa budete cítiť ako na večeri v Provensálsku.
A ak je fialová vaša obľúbená farba a milujete ju natoľko, že sa s ňou len ťažko lúčite, tak si doprajte obliečky v tomto odtieni. Very Peri bude fungovať nielen vo vašej spálni, ake aj v izbách princezien. Všetko závisí od toho, s čím takéto obliečky skombinujete. Ak si chcete zariadiť spálňu s výrazným charakterom, urobte si na stenu za posteľou zaujímavé, umelecké, prešívané záhlavie. Zaujímavo bude vyzerať stena pokrytá drevenými doskami alebo konštrukčným betónom. V posledných rokoch sa do módy dostali aj fototapety, ktoré sa po dlhšom čase opäť vracajú do obľuby. Všimnite si, že výber farby obliečky na posteľnú bielizeň v odtieňoch fialovej určí charakter tohto setu. Ak zvolíte klasickú, bielu plachtu, získate jemný, subtílny efekt. Kompozícia s tmavou plachtou bude vyzerať úplne inak a usporiadaniu dodá osobitý charakter.

 

Doplnky do vášho bytu vo farbe Very Peri

Na záver chceme vyzdvihnúť ešte jeden spôsob usporiadania interiéru, ktorý vám pomôže použiť vo vašom interiéri najmódnejšiu farbu roku 2022. Samozrejme, hovoríme o doplnkách, ktoré sú veľmi často podceňované. A predsa umiestnenie veľkej dekoratívnej vázy na stôl vo vašej obľúbenej farbe môže úplne zmeniť charakter interiéru. Nebojte sa teda pohrať s týmito doplnkami. Zaujímavo môžu vyzerať figúrky, sochy alebo dekoratívne sviečky vo fialovom odtieni. Farby vyberajte s rozumom. Ak je vaším základom pastelová fialová farba, doprajte im pastelovú spoločnosť alebo ich spárujte s teplými odtieňmi, ktoré budú spolu skvele ladiť.
 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články