• Trendy

aktualizované

Postele do spálne, do ktorých ste sa zamilovali

Spánkom strávime asi 1/3 nášho života. Posteľ na spanie by mala preto spĺňať niektoré z najdôležitejších vlastností. V našom obchode nájdete rôzne druhy módnych postelí do spálne, no najdôležitejší je komfort, štýl a vysoká kvalita. Zoznámte sa s najčastejšie vyberanými typmi postelí.

V tomto článku sa dozviete, ktoré postele sú vaše najobľúbenejšie:
 
  • Posteľ s čalúneným čelom so zásuvkou na posteľnú bielizeň.
  • Posteľ s dreveným rámom.
  • Čalúnená posteľ v glamour štýle.
  • Boxspring posteľ.
Posteľ Galaxy je ideálnou ponukou pre ľudí, ktorí oceňujú pohodlie, solídnu konštrukciu, moderný dizajn a praktické riešenia úložného priestoru. Tieto typy spálňových postelí s matracom s plochou na spanie 180 × 200 umiestnenými na rošte poskytujú najvyšší komfort spánku, preto si ich vyberajú najmä páry a ľudia, ktorí potrebujú veľa miesta na spanie. Čalúnená opierka hlavy vám umožní pohodlne si oprieť chrbát, aby ste ešte príjemnejšie trávili čas s knihou alebo pozeraním televízie. Tmavo béžové velúrové čalúnenie navyše opticky zútulňuje rám z nábytkovej dosky vo farebnom prevedení Abisko Ash v krémovom odtieni. Tento jemný odtieň skvele doplní rôzne interiérové usporiadania, od klasických cez škandinávske až po moderné.

Čo robí posteľ Galaxy ešte funkčnejšou? Určite je to vstavaná polica na jej oboch stranách, čo umožňuje lepšiu organizáciu v spálni. Vďaka tomu môžete mať svoje obľúbené knihy vždy po ruke, aby ste si pred spaním na chvíľu oddýchli pri čítaní. Ak vám v spálni chýba miesto, posteľ Galaxy vám pomôže zavládnuť nad neporiadkom. Predná zásuvka, zabudovaná v spodnej časti, sa skvele hodí ako úložný priestor na posteľnú bielizeň, doplnkové vankúše, letný paplón a dokonca aj sezónne oblečenie, ak v skrini nie je miesto.

Postele s dreveným rámom

Klasika nikdy nevyjde z módy. Týmto sloganom sa riadite aj pri výbere postele. Ďalším vami najčastejšie vyberaným typom postele je preto posteľ s drevenou konštrukciou. Je to ideálny model do spálne v klasickom štýle. Drevený rám postele je už sám o sebe vkusnou dekoráciou, a tak nepotrebuje konkurenciu v podobe prebytočných prvkov. Váš obľúbený model Evora s tmavozeleným rámom zvýrazneným hranami v kontrastnej farbe dub Lefkas je elegantný návrh pre ľudí, ktorí ocenia najvyššiu kvalitu materiálov a spracovania, štýlový charakter a solídnu konštrukciu z dosky, ktorá vydrží dlhé roky používania.
 

Rám s jednoduchým dekorom a vyšším čelom, na rovných nožičkách, nespôsobuje v spálni ohromujúci efekt. Evora je nadčasový model postele, ktorý bude fungovať aj v trochu väčšej spálni. Pre nedostatok zásuviek a úložného priestoru nie je možné uložiť posteľnú bielizeň a ďalšie prýkrivky. Posteľ Evora však aj napriek absencii tejto funkcionality určite získava na estetickom vzhľade, doplní nejedné usporidanie spálne.

Čalúnené postele v glamour štýle

Luxusné, elegantné s nadčasovým charakterom. Ide o glamour štýl, ktorý už od 20. rokov 20. storočia neustále očarí svojím leskom a klasickou formou. Čalúnená posteľ Nicole nadnášajúca sa na zlatých nožičkách je ďalším modelom v našom zozname najkupovanejších postelí do spálne v našom obchode. Čo priťahuje pozornosť, je dekoratívne prešívané čelo postele a predná časť postele, ktorá jej dodáva charakter. Elegantnú povahu určite zvýrazňuje použitie zlatých, kovových nožičiek, ktoré posteľ vizuálne odľahčia a vytvoria priestor pre robotického vysávača.
 
 
 
 

Čalúnená posteľ Nicole je vybavená vyšším čelom, ktoré umožňuje pohodlné opretie chrbta pri čítaní alebo sedení v posteli. Šírka matraca 160 × 200, ktorý je súčasťou postele, je vhodný práve pre malú spálňu. Veľkosť matraca umiestneného na drevenom rošte umožňuje pohodlný spánok pre dve osoby. Posteľ nie je vybavená úložným priestorom, no štýlový tvar a pevná konštrukcia tento nedostatok kompenzujú, vďaka čomu môže posteľ plniť svoju funkciu dlhé roky.

Boxspring postele

Považuje sa za jeden z najpohodlnejších typov postelí. Boxspring postele sa predtým nachádzali len v luxusných hoteloch a poskytovali hosťom neporovnateľný komfort spánku. Nečudo, že sa pre tento typ modelov rozhodujete aj vy. Aký je ich fenomén? Ide o špeciálnu konštrukciu postele zaisťujúca najvyšší možný komfort spánku.
 
 
Dobré je vedieť, že prvé boxspring postele pozostávali z troch typov matracov. Posteľ je oveľa vyššia ako tradičné, a preto je ideálna pre ľudí s bolesťami chrbta a problémami so vstávaním. Spodná časť postele je vybavená pružinovým matracom, ďalší typ matraca má tiež vo vnútri pružiny, ukryté v taštičkách. Vrchnú vrstvu tvorí oveľa ťažší penový matrac, tzv topper, ktorý vyrovnáva medzeru medzi matracmi a robí posteľ tvrdšiou.
 
V našom eshope majú boxspring postele dva vstavané úložné priestory na posteľnú bielizeň, čo umožňuje ušetriť miesto v šatníku. Strednú vrstvu tvorí matrac s bonelovými pružinami, ktorý rozloží váhu tela tak, aby spálňové postele nespôsobovali tlak na svaly. Vrchný topper nielenže vypĺňa medzeru medzi matracmi, ale zvyšuje aj vnímaný komfort spiacich ľudí.
 
 
Výber postele do spálne treba dôkladne zvážiť, aby ste si naplno užili príjemný a upokojujúci spánok. Tieto spálňové postele, ktoré sú uvedené v tomto článku, určite spĺňajú tieto požiadavky, a preto sú najviac vyberanými spomedzi ostatných.
 
 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články